Autor Wątek: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209  (Przeczytany 77884 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9914
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #60 : Wrzesień 24, 2012, 10:22:48 »
Seks ponoć można uprawiać nawet przez dziurkę od klucza, tylko po co się tak męczyc?
Po co tworzyć jakieś 'gotowce' jak wystarczy wyłączyć w menu dźwięk ostrzeżenia?

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

PDAclub.pl

Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #60 : Wrzesień 24, 2012, 10:22:48 »
R E K L A M A:


Smerfik

  • Gość
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #61 : Wrzesień 24, 2012, 10:31:42 »
Święta racja
Więc po co była dyskusja o podmianie dźwięku.
Przez dziurkę od klucza - nigdy nie próbowałem. Albo ktoś jest w tym tak dobry, albo "cieniutki" :O~

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2012, 11:21:02 wysłana przez Smerfik »

Offline kwojtow

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1034
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #62 : Wrzesień 24, 2012, 10:33:33 »
Seks ponoć można uprawiać nawet przez dziurkę od klucza, tylko po co się tak męczyc?
Po co tworzyć jakieś 'gotowce' jak wystarczy wyłączyć w menu dźwięk ostrzeżenia?


Nie Smerfik. Nie wylaczy. nM ma racje. Bo wylaczenie dziekow odnosi sie tylko to sygnalizowania o przekroczeniu predkosci przeciez.

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2012, 10:54:09 wysłana przez kwojtow »

Offline RUKAT

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2370
  • Sprzęt: Lenovo YT850L
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #63 : Wrzesień 24, 2012, 13:59:21 »
1. Widzieliście jakiej wielkości jest X w prawym górnym rogu służący do zamknięcia okna "pomiary? Ma wymiary 3 x 4 piksele :) Ledwo go widać, a co dopiero trafić w niego :)
......

Fakt duży to on nie jest ale z trafieniem nie mam problemów  :P   B)   :E   Albo  aktywny obszar pod krzyżykiem jest sporo większy albo paluch naciska na spory obszar i zawsze ten aktywny kawałek się załapie a niema tam nic innego co by się przypadkowo włączało
A może problem jest na matrycach rezystancyjnych gdzie używa się rysika i trzeba trafić dokładnie a nie mniej-więcej :mysli: 

Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

Offline Scout

  • Newbie
  • Wiadomości: 24
  • VIP Level: 1
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #64 : Wrzesień 25, 2012, 11:39:05 »
Zainstalowałem AutoMapę od zera (nie robiłem upgrade poprzedniej wersji), po pierwszym uruchomieniu wczytałem własne pliki: Ulubione, POI oraz Ostrzeganie po czym skonfigurowałem ustawienia konta Miplo, zaznaczyłem opcję "Odbuduj wszystkie pliki" i zapuściłem synchronizację POI, następnie w menu AM'Traffic kliknąłem Statystyki użycia AM'Traffic a następnie Pobierz dane i na koniec w menu Zdarzenia AM'Traffic kliknąłem przycisk Pobierz.
Wszystkie synchronizacje i pobierania danych zakończyły się powodzeniem.
Na koniec sprawdzam w menu Trasa -> Blokady i mam komunikat "Brak zablokowanych odcinków".
Czy to normalne w tej wersji AutoMapy - do tej pory nigdy czegoś takiego nie miałem?

Scout


Offline JD-MM

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1145
  • Sprzęt: SGS6 SM-G920F
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #65 : Wrzesień 25, 2012, 11:51:39 »
Menu - AM'Traffic - Zdarzenia AM'Traffic. Tu masz blokady AM'Traffic.
Tam gdzie patrzysz masz blokady własne i MiploTraffic.


Offline Scout

  • Newbie
  • Wiadomości: 24
  • VIP Level: 1
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #66 : Wrzesień 25, 2012, 13:34:44 »
No tak, ale czy przypadkiem blokady nie powinny być aktualizowane przy okazji synchronizacji POI z Miplo?
Jak mi się wydaje to blokady i antyblokady są synchronizowane przez MiploSync (czego ja nie zrobiłem),
zakładam zatem, że w programie AutoMapa kliknięcie Menu -> POI -> Synchronizuj z Miplo ma tę samą funkcjonalność
co wspomniany MiploSync.


Offline kwojtow

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1034
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #67 : Wrzesień 25, 2012, 13:42:44 »
No tak, ale czy przypadkiem blokady nie powinny być aktualizowane przy okazji synchronizacji POI z Miplo?

Może i powinny ale nie są. Brak jest tej funkcjonalności póki co.


Offline Scout

  • Newbie
  • Wiadomości: 24
  • VIP Level: 1
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #68 : Wrzesień 25, 2012, 13:57:12 »
OK,
z tego płynie wniosek, że synchronizacja POI przy pomocy AutoMapy różni się tym od analogicznej synchronizacji przez MiploSync,
że MiploSync poza samymi punktami POI synchronizuje dodatkowo blokady przechowywane w pliku default.sgm, który jest zlokalizowany
w aktualnie wybranym profilu.
Jeśli dobrze rozumiem cały proces to w chwili obecnej program MiploSync jest potrzebny tylko do synchronizacji blokad bo resztę można załatwić z poziomu programu AutoMapa.
Czy tak jest w istocie, czy też są jeszcze inne ważne "cechy" MiploSync, o których tu nie napisałem a mogą okazać się przydatne "w praniu"?  :)


Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9914
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #69 : Wrzesień 25, 2012, 16:35:00 »
Ale w 6.11 się to zmieniło, u mnie na PC dodanie POI w kategorii trafikowej np. zablokowany
odcinek, powoduje zablokowanie tego odcinka natychmiast po synchronizacji POI.
I to łącznie ze zmianą trasy jeśli była wyznaczona i prowadziła przez ten odcinek.
Blokada jest koloru granatowego (czyli nie z danych SR/LD) i mozna ją znaleźć w pliku blokad.
Wygląda więc na to że wbudowana w program synchronizacja POI w końcu obejmuje również
blokady z Miplo, bo blokują się także wszelkie inne miejsca gdzie są POI 'trafikowe',
a które nie są zablokowane AM`Trafikiem (na różowo). Tak samo zachowują się antyblokady.

Z kolei przestało działać usuwanie POI z poziomu AM, tzn. POI znika natychmiast, ale tylko lokalnie.
Nie pojawia się pytanie o przyczynę usunięcia i propozycja usunięcia punktu nie jest wysyłana do Miplo.

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 25, 2012, 16:57:51 wysłana przez nocnyMarek »
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline monteverde

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 245
  • Sprzęt: WP RS3 - LUMIA 640XL DS, WP AM Zawsze najnowsza :)
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #70 : Wrzesień 26, 2012, 13:34:25 »
Z kolei przestało działać usuwanie POI z poziomu AM, tzn. POI znika natychmiast, ale tylko lokalnie.
Nie pojawia się pytanie o przyczynę usunięcia i propozycja usunięcia punktu nie jest wysyłana do Miplo.


Witam
wczoraj podczas jazdy usunąłem 2 POI. Znikneły z AM , pojawiło się pytanie o przyczynę usunięcia, po czym nastąpiła synchronizacja POI. dzisiaj sprawdzałem AM i usunięte POI nie pokazują się na trasie.
pzdr


Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9914
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #71 : Wrzesień 26, 2012, 15:12:28 »
Dzięki za tę informację, okazało się że miałem coś namieszane w pliku miploservices.settings
i przez to działy się te cuda z usuwaniem POI. Skopiowałem plik z innego profilu i naprawiło się  :ok:
Zakładka ustawień miplo wyglądała u mnie tak:

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline kwojtow

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1034
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #72 : Wrzesień 26, 2012, 16:11:44 »
Nie wiem czy to celowy zabieg ale zauwazylem ze w wielu malych miejscowosciach nie pojawia sie ikonka obszaru zabudowanego + ograniczenie predkosci.


Offline monteverde

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 245
  • Sprzęt: WP RS3 - LUMIA 640XL DS, WP AM Zawsze najnowsza :)
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #73 : Wrzesień 26, 2012, 19:51:06 »
Nie wiem czy to celowy zabieg ale zauwazylem ze w wielu malych miejscowosciach nie pojawia sie ikonka obszaru zabudowanego + ograniczenie predkosci.


To pewnie jest wina Tuska  :D, ale fakt że jest tak jak piszesz i to w  bardzo wielu.


Offline Radef

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 76
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #74 : Wrzesień 26, 2012, 20:22:26 »
Nie wiem czy to celowy zabieg ale zauwazylem ze w wielu malych miejscowosciach nie pojawia sie ikonka obszaru zabudowanego + ograniczenie predkosci.


To pewnie jest wina Tuska  :D, ale fakt że jest tak jak piszesz i to w  bardzo wielu.


Nie czepiajcie się - w zamian macie mielizny - nie można mieć wszystkiego.


Offline emisiu

  • Ekspert AutoMapa
  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2361
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #75 : Wrzesień 27, 2012, 11:05:33 »
Nie wiem czy to celowy zabieg ale zauwazylem ze w wielu malych miejscowosciach nie pojawia sie ikonka obszaru zabudowanego + ograniczenie predkosci.


Jest tak bo coś zmieniono w strukturze danych samej mapy. Niby te informacje nadal tam są ale 6.11 ich "nie rozumie".


Offline spinnek

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 396
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Tab (GT-P1000)
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #76 : Wrzesień 27, 2012, 11:16:08 »
@emisiu

Czy zawiadomiłeś o tym problemie support?


Offline kwojtow

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1034
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #77 : Wrzesień 27, 2012, 12:01:03 »
Ja zawiadomilem :)


Offline jetsf

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 365
  • Sprzęt: Omnia 2,WM6.5, AM6.12.EU, BT-Q1000XT, GS2 ws 4.0.4
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #78 : Wrzesień 27, 2012, 13:25:06 »
Może ktoś mnie oświeci w kwestii mielizn ponoć dodanych w wersji w AM 6.11.0.
Jakoś nic nowego nie odnajduję poza kategorią Sport i rekreacja->Żeglarstwo, która istnieje od bardzo dawna.


Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9914
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #79 : Wrzesień 27, 2012, 13:32:59 »
Bo to nie są POI, przejrzyj sobie na mapie np. j.Śniadrwy, znajdziesz miejsca bladoniebieskie - to te mielizny.

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline monteverde

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 245
  • Sprzęt: WP RS3 - LUMIA 640XL DS, WP AM Zawsze najnowsza :)
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #80 : Wrzesień 27, 2012, 19:58:49 »
A gdzie sie podział guru (bez przesady) Darek Foto ?
Panie Szanowny !!!
Help !!!
Interface do AM 6.11 AM Fullpilot potrzebny od zaraz :)


Offline QbasQ1

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 202
  • Sprzęt: TravelPilot 500 (480x272); Galaxy SII
  • VIP Level: 3
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #81 : Wrzesień 27, 2012, 20:56:31 »
Zaczynam się niepokoić czemu Darek tak długo nie pojawia się na forum

QbasQ1 :)

Offline starstruck

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 251
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #82 : Wrzesień 27, 2012, 21:15:52 »
Siedzi i robi fejsa pod 6.11


Offline jerzu

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: Sony Xperia L C2105
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #83 : Wrzesień 27, 2012, 22:17:06 »
Pewnie są do tego lepsze programy, jakoś obliczanie powierzchni nie kojarzy mi się z nawigacją :)


Ale można zdobyć nowy rynek - rolników :))
"Rolniku, tylko Am potrafi sprawdzić czy UE nie rąbie Ciebie na dopłatach. Sam zmierz swoje pole." ;P

Połączone: Wrzesień 27, 2012, 22:20:38
Moje propozycje najpilniejszych dodatków do AM 6.12:
- Informacje o lokalnych pyłkach(dla alergików) aktualizowane tak jak live drive.
- Mapa podziemnych cieków wodnych(dla kopiących studnie).
- Funkcja biorytm i horoskop dla podróżnych.


- Nawigacja lotnicza z uwzględnieniem punktów VFR. Odpowiednie POI już są  :P

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2012, 22:20:38 wysłana przez jerzu »
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - Sony Xperia L 4.2.2 JB
Tablet - Alcatel OneTouch Evo 7 4.0.4 ICS 3G
NaviExpert 9.1.24(m) PL

Smerfik

  • Gość
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #84 : Wrzesień 28, 2012, 00:59:01 »
O ile dobrze pamiętam, w 6.10 znacznik północy i kierunku do najbliższego VIA/celu były bezpośrednio pod samym pilotem, niezależnie od tego, czy w danej chwili był wyświetlany APR, czy też nie.
W 6.11 wskaźniki północy i kierunku do VIA/celu mam niemalże na środku ekranu i "wskakują" na górę dopiero wraz z pojawieniem się wskaźnika APR-u.
To samo jest na demo - wskaźnik prędkości demo jest bezpośrednio pod pilotem, a wskaźniki północy i kierunku do VIA/celu duuużo niżej. Dopiero wraz z pokazaniem się APR, obie strzałki wędrują na górę do jego poziomu, a wskaźnik prędkości demo spada pod spód
Też tak macie?
Sprawa dot. WM z ekranem 240x320 pion.


Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9914
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #85 : Wrzesień 28, 2012, 01:15:16 »
Mamy. I co w związku z tym?

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline Miami

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 355
  • Sprzęt: Asus MyPal A636N SDHC Class6 8GB FAT32 klaster32KB
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #86 : Wrzesień 28, 2012, 01:36:52 »
Mamy. I co w związku z tym?

Eee, błąd w stylu da się jechać, zostanie dożywotnio...

@Smerfik, jak byś nie napisał to ja bym jeszcze kilka dni nie zobaczył, (ha, aż 10 km zrobiłem na tej wersji), ale gdy już zobaczyłem to wygląda beznadziejnie. Dwa głosy za poprawką w końcu porządek ma być.

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2012, 01:42:14 wysłana przez Miami »
AutoMapa PL/EU 6.25.1 (3101), mapa: teraz Polska 1812 v6.1091

Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9914
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #87 : Wrzesień 28, 2012, 01:45:48 »
Mnie to w sumie ani ziębi ... nigdy w samochodzie tego nie używałem, ale czy to błąd?
Zmiana jest we wszystkich skórkach, więc to raczej celowe działanie.
IMO na wyprawy do lasu jest nawet bardziej czytelnie.

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Smerfik

  • Gość
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #88 : Wrzesień 28, 2012, 02:36:22 »
Zmiana jest we wszystkich skórkach, więc to raczej celowe działanie.

Zanim znowu coś napiszesz, to sprawdź na PC-cie.
Mnie to w sumie ani ziębi ... nigdy w samochodzie tego nie używałem, ale czy to błąd?

Wielu rzeczy nie używam, ale skoro są, to się zastanawiam czy działają jak powinny. Czy to błąd, to zapewne wiedzą "twórcy".
Moim zdaniem te strzałki w środku ekranu tylko przeszkadzają, a nienormalne jest to, że dopiero po pokazaniu się APR, wędrują tam gdzie zawsze było ich miejsce i pozostają na górze nawet po zniknięciu APR.
Biorąc pod uwagę powyższe, śmiem przypuszczać, że "twórcy" strzelili w tej materii babola


Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9914
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #89 : Wrzesień 28, 2012, 02:45:36 »
Zanim znowu coś napiszesz, to sprawdź na PC-cie.

Właśnie na PCcie sprawdzałem.

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free