Autor Wątek: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209  (Przeczytany 77906 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline monteverde

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 245
  • Sprzęt: WP RS3 - LUMIA 640XL DS, WP AM Zawsze najnowsza :)
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #210 : Październik 15, 2012, 08:52:30 »
@wszyscy użytkownicy HTC HD2 i równocześnie przeglądarki Opera na tym smartfonie


Witam

Mam brandowany ROM Era. Jak długo użwałem Opery mini nie było żadnego problemu z AM.
Zachciało mi się z pewnych względów Opery 10, dodatkowo SpeedAlarm.
Przy włączonych tych 3 aplikacjach AM potrafi wycinać różne numery min. opisane przez Was. Drążąc temat zainstalowałem cleanRAM stosując Poziom 1.
Okazało się, że nawięcej pamięci zajmuje Opera. CleanRam kolejno po uruchomionej Operze uwalniał ponad 40 MB miejsca, po AM ok. 5, a Speed Alarm podobnie. Jeżeli uruchamiałem cleenRam przy działających wszystkich aplikacjach, Opera zostawała wywalona, pozostałe aplikacje działały nadal. Sądzę, że AM miała zbyt malo dostępnej pamięci i stąd te kłopoty, ale zwiększenie pamięci AM nie wnosiło wiekszych zmian w działanu. Support rozkładał ręce.
Obecnie staram się nie używać jednocześnie wszystkiego ( co nie jest oczywiście wyjściem ), choć czasem zapominam i nie zawsze jednak są jakieś komplikacje.
pzdr


PDAclub.pl

Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #210 : Październik 15, 2012, 08:52:30 »
R E K L A M A:


Offline tesbor

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 242
  • Sprzęt: Galaxy sIII + Galaxy Note II
  • VIP Level: 73
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #211 : Październik 15, 2012, 09:32:14 »
Gdy uzywalem HD2 mialem problemy z rownolegla praca AM i Opera 10 - brakowalo pamieci.
Nie majstrowalem duzo z suwakami pamiecia AM (ew. lekko zmniejszajac) ale zainstalowalem Opere Mini i problemu juz nie bylo.


Offline RUKAT

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2370
  • Sprzęt: Lenovo YT850L
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #212 : Październik 15, 2012, 10:30:46 »
@RUKAT

Mistrzu.....

Dzięki  :mrgreen: ale chyba nie zasłużyłem :E

Chciałem Ci tylko dać znać że to nie jest problem  ostatniej wersji  a Ty miałeś po prostu szczęście na niego się nie natknąć (czego jak widać nie byleś świadomy). Przykro że odebrałeś to jako wymądrzanie się :(

« Ostatnia zmiana: Październik 15, 2012, 14:05:35 wysłana przez RUKAT »
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

Offline ochkarol

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4804
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #213 : Październik 15, 2012, 17:24:54 »
Gdy uzywalem HD2 mialem problemy z rownolegla praca AM i Opera 10 - brakowalo pamieci.

Gdy używałem Omni i8000 nie miałem żadnych z tym problemów.

Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

Offline golob

  • Newbie
  • Wiadomości: 28
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #214 : Październik 15, 2012, 22:37:56 »
Przez ostatni tydzień przejechałem ok 3000 km po Niemczech i zauważyłem, że bardzo często, gdy na skrzyżowaniu bezkolizyjnym dwóch dróg jednojezdniowych chcę pojechać w lewo, to AM zamiast poprowadzić mnie właściwym wjazdem (niebieska linia na rys.) to proponuje jechać w prawo wjazdem dla nitki w przeciwną stronę, niż chcę jechać, po czym manewrem "ostro w lewo" zawrócić we właściwą stronę (linia czerwona).



Offline ycbo

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #215 : Październik 15, 2012, 23:15:58 »
To dziwne bo na podobnych skrzyżowaniach w PL jest poprawnie.
Jaki masz ustawiony typ trasy?

« Ostatnia zmiana: Październik 15, 2012, 23:19:11 wysłana przez ycbo »

Offline golob

  • Newbie
  • Wiadomości: 28
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #216 : Październik 15, 2012, 23:37:15 »
Właśnie dziwne, w PL też nigdy tego nie doświadczyłem. Trasa optymalna.


Smerfik

  • Gość
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #217 : Październik 15, 2012, 23:42:40 »
Właśnie dziwne, w PL też nigdy tego nie doświadczyłem. Trasa optymalna.

... a daj suwaczek optymalnej bardziej w prawo, lub sprawdź jak to miejsce wygląda na szybkiej i bezpiecznej.
Jak masz ustawione unikanie zawracania? Wiem, że tak jak pokazałeś nie powinno prowadzić, ale spróbuj zwiększyć zakres np. na 2 km. Może się uda w ten sposób naprawić babola.

« Ostatnia zmiana: Październik 15, 2012, 23:47:23 wysłana przez Smerfik »

Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9914
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #218 : Październik 15, 2012, 23:46:54 »
Golob, ten błąd występuje od pierwszej wersji AM z mapą Navteq (5.2), a pracują nad nim
conajmniej od kwietnia (wtedy go zgłosiłem) We wrześniu, po mało przyjemnym (z mojej strony)
przypomnieniu o nadal występującym błędzie, odpisali mi w ten sposób:

Cytuj
Pierwotne zgloszenie bynajmniej nie zaginelo. Było (jak zwykle) super opracowane i całkowicie jasne. Trafilo wiec od razu na liste prac z najwyzszym priorytetem.
Poprawka niestety nie jest prosta bo wymaga m.in. poważnej zmiany formatu mapy i sposobu jej przygotowania oraz kompresji.W żaden sposób nie jest opóźniana przez prace typu wprowadzenie do mapy mielizn czy funkcji pomiarow. Funkcje te realizują zupełnie inne zespoly programistow ...

Pozostaje nam więc tylko czekać i liczyc na to, że w końcu się z nim uporają.

ps.
wyobraź sobie, że choć ten błąd występuje od 2008 roku,Ty jesteś pierwszy, który go tu zgłosił na forum.
Może to dlatego, że występuje tylko za granicą, na węzłach drogowych łączących drogi 1-jezdniowe.

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Smerfik

  • Gość
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #219 : Październik 15, 2012, 23:51:33 »
Ty jesteś pierwszy, który go tu zgłosił na forum.

O nie. Widziałem już tutaj obrazki z podobnymi przypadkami "trochę czasu temu" i też odnosiły się do routingu za naszą zachodnią rubieżą


Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9914
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #220 : Październik 15, 2012, 23:54:51 »
Nie pamiętam, jeśli coś kojarzysz spróbuj znaleźć, wtedy palmę pierwszeństwa oddam temu 'najpierwszemu'  :ok:

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Smerfik

  • Gość
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #221 : Październik 16, 2012, 00:02:51 »
Ten obrazek wydaje mi się bardzo znajomy. Nie będę szukał, bo chyba nie o to chodzi, komu przypisać autorstwo, ale kiedy podobne obrazki staną się nieaktualne :)
Był opisywany identyczny przypadek - jeszcze dopytywałem się wtedy o doprecyzowanie o co chodziło autorowi, bo wstawił i opisał obrazek, ale nigdzie nie zaznaczył, że chodzi o skrzyżowania bezkolizyjne dróg jednonitkowych. Zanim skumałem, to trochę trwało :) Dlatego utkwiło mi w pamięci na dłużej :proud:


Offline jerzu

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: Sony Xperia L C2105
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #222 : Październik 16, 2012, 08:36:57 »
Właśnie dziwne, w PL też nigdy tego nie doświadczyłem. Trasa optymalna.



A ja miałem takie cyrki i w Polsce. Kiedyś wrzucałem screena z Wrocławia.

http://pdaclub.pl/forum/automapa/livedrive!-test-wyznaczania-trasy-zrzuty-komentarz/msg1508799/#msg1508799

« Ostatnia zmiana: Październik 16, 2012, 08:48:52 wysłana przez jerzu »
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - Sony Xperia L 4.2.2 JB
Tablet - Alcatel OneTouch Evo 7 4.0.4 ICS 3G
NaviExpert 9.1.24(m) PL

Offline ycbo

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #223 : Październik 16, 2012, 10:38:40 »
@jerzu - Ten przypadek we Wrocławiu jest już poprawiony.


Offline jerzu

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: Sony Xperia L C2105
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #224 : Październik 16, 2012, 11:32:24 »
@jerzu - Ten przypadek we Wrocławiu jest już poprawiony.


Domyślam się. Za to wychodzą inne babole, które już kiedyś były zgłaszane do supportu.

Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - Sony Xperia L 4.2.2 JB
Tablet - Alcatel OneTouch Evo 7 4.0.4 ICS 3G
NaviExpert 9.1.24(m) PL

Offline rgr

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1043
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #225 : Październik 17, 2012, 11:40:28 »
Cytuj
Pierwotne zgloszenie bynajmniej nie zaginelo. Było (jak zwykle) super opracowane i całkowicie jasne. Trafilo wiec od razu na liste prac z najwyzszym priorytetem.
Poprawka niestety nie jest prosta bo wymaga m.in. poważnej zmiany formatu mapy i sposobu jej przygotowania oraz kompresji.W żaden sposób nie jest opóźniana przez prace typu wprowadzenie do mapy mielizn czy funkcji pomiarow. Funkcje te realizują zupełnie inne zespoly programistow ...

Pozostaje nam więc tylko czekać i liczyc na to, że w końcu się z nim uporają.

Ale marketolenie... Jak dla mnie jest po prostu błąd mapy, która nie posiada w tym miejscu odpowiednich restrykcji. A że AM ma "zaawansowane procedury routingu" to go w tym miejscu uwydatnia.

A może ktoś znaleźć ten fragment na map24.interia.pl i po prostu wymusić pokazanie tego błędu? Będziemy wtedy wiedzieli na 100% czy jest to błąd mapy czy nie.

To nie tablica ogłoszeń !

Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9914
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #226 : Październik 17, 2012, 14:09:09 »
Niestety nie jest to marketolenie ani incydentalny przypadek. Ode mnie dostali 13 przykładów z całej Europy, błąd występuje na każdym spełniającym określone warunki węźle na mapie Nawteq.
Mapy Navteq po prostu nie mają w tych miejscach bezpośrednio zakodowanej restrykcji.

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline ycbo

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #227 : Październik 17, 2012, 16:08:51 »
Zaparłem się i odnalazłem ten przypadek, notabene opisany przez autora dość chaotycznie.
Nie mam AutoMapy EU, ale Targeo i Primo z mapami Nawteq-a prowadzi na tym węźle poprawnie.
Czy ktoś z AM EU może sprawdzić jak wyznaczy trasę: Niemcy, Staubing > Bad Abbach.


Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9914
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #228 : Październik 17, 2012, 17:13:32 »
Mógłbym ale po co? W ciemno widzę, że poprawny routing na tym węźle można liczyć tylko przy trasie bezpiecznej.
EDIT:
Jednak jest 'światełko w tunelu', sprawdziłem przed chwilą trasy, które wiosną wysłałem do supportu,
połowa z nich jest już wyliczana poprawnie.

« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2012, 17:32:34 wysłana przez nocnyMarek »
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline spinnek

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 396
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Tab (GT-P1000)
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #229 : Październik 17, 2012, 17:52:01 »
Czytając Wasze różne narzekania, postanowiłem bez prób nadpisania sformatować kartę i zrobić instalkę od nowa z przerzuceniem trzech folderów data, ustawień, ulubionych.
Co się okazało?
- nie działo zapisywanie trasy
- nie działały powiadomienia o kontrolach drogowych (tylko)
- program wykrzaczał się co pół godziny
- długo by jeszcze wymieniać...

Przywróciłem 6.10d_1206 i zupragowałem do 6.11.
Teraz wszystko działa pięknie :)


Odnośnie współpracy Automapy i wbudowanej Opery na HTC HD2 - powyższy wpis natchnął mnie do podobnej operacji (ja zrobiłem aktualizację reset smartfona do fabrycznych ustawień, wgranie 6.10e i aktualizację do 6.11) i odtąd (jak dotąd) spokojnie sobie Automapa i Opera koegzystują jak dawniej, jedno drugiemu nie wadzi :)))

Jak jeszcze pojadę w dłuższą trasę i się to utrzyma, poleci mail do supportu w tej sprawie.

****

BTW nr 1: Radzę Wam trzymać instalkę 6.10literka do odwołania tego alarmu, bo idzie szlag człowieka trafić, jak Automapa 6.11 się zamyka co pół godziny z braku pamięci.

BTW nr 2: Jak widzę, nie są kasowane poniższe komponenty z 6.11 (nie wiem, jak to działa w przypadku wcześniejszych wersji) podczas deinstalacji:
1) "Wtyczka kontroli przebudzenia"
2) "Wtyczka na ekranie Today"
3) "Wtyczka odbudowy instalacji"

Mianowicie, po takiej niby pełnej deinstalacji, łącznie z ustawieniami lokalnymi programu i wyłączeniem/włączeniem smartfona po tym, niestety, kolejna próba instalacji 6.11 wskazuje, że w/w komponenty są już zainstalowane!!! Czyli wg mnie bez resetu smartfona do ustawień fabrycznych ani rusz - nie da się tych komponentów usunąć.


Offline ronald

  • Newbie
  • Wiadomości: 27
  • Sprzęt: Mio P350
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #230 : Październik 17, 2012, 22:14:40 »
Podobny przypadek w Świeciu przy skręcie z drogi nr 91 na ul. Bydgoska w lewo. Zamiast prowadzić w prawo zjazdem z drogi nr 91 (jak zaznaczenie na zielono) każe jechać prosto i "ostro w lewo"  :mrgreen: w zjaz z drogi nr 91 na ulicę Bydgostką ale dla przeciwnego kierunku!!. Zgłosiłem to już chyba w wersji 3.9 lub 4.xx ale skoro brak reakcji to machnąłem ręką, łaski bez.


Offline RUKAT

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2370
  • Sprzęt: Lenovo YT850L
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #231 : Październik 17, 2012, 22:16:30 »
@spinnek
Tak z ciekawości :-|  Po co Ci  "Wtyczka na ekranie Today" w HD2 :-? nie używasz Sense :-?

Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

Offline ycbo

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #232 : Październik 17, 2012, 22:44:28 »
A do czego służy ta droga i dlaczego nie wybrano właśnie jej w obu przypadkach?
Gdybyś sie przyjrzał temu miejscu na mapie nie musiałbyś pytać (1-kierunek)

Połączone: Październik 18, 2012, 00:10:35
Z tego rysunku to nie wynika a szukać i powiększać mi się po prostu nie chce, autor napisał kiedy to bezskutecznie zgłosił więc jest to raczej żałosna ciekawostka.

« Ostatnia zmiana: Październik 18, 2012, 00:10:35 wysłana przez ycbo »

Offline debart

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 181
  • Sprzęt: VIVO PLUS + 16GB SDHC + VW Phaeton
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #233 : Październik 18, 2012, 09:43:02 »
Pisałem w tym wątku (2.10.2012) o samoistnym "zoomowaniu" mapy. NIestety nie miałem czasu odpisać, ale sporo pojeździłem z AM611 i obserwowałem jej zachowanie. Powiem, że zoomowanie mapy samo z siebie co kilka sekund występuje u mnie w zasadzie tylko na autostradzie A4 pomiędzy Katowicami a Gliwicami oraz na A1 pomiędzy Gliwicami a Żorami  :O Na pozostałych droach od czasu do czasu się zdarzy, ale sporadycznie...
Natomiast wczoraj AM611 doprowadziła mnie do białej gorączki... Wracałem z Gorzowa Wlkp do Cieszyna. Na odzinku Gorzów-Zielona Góra jest aktualnie budowana S3. Nowa S3 wije się wzdłuż starej "trójki" przechodząc raz na lewą raz na prawą jej stronę. Na AM są już zaznaczone nieistniejące jeszcze zjazdy (szarym kolorem) na nową S3. W momencie gdy był szeroki objazd np budowanego w ciągu "3" nowego wiaduktu, AM przeskakiwała ze starej "3" na te nowe zjazdy, po czym przeliczała trasę i wywalała komunikat w stylu o ile dobrze pamiętam "NIE ZNALEZIONO TRASY DLA AKTUALNIE WYBRANYCH KATEGORII DRÓG" czy jakoś tak, i się wywalała... Na tym odcinku zrobiła tak 5 razy w jedną i 5 razy w drugą stronę. Za każdym razem trzeba było komunikat kasować dwukrotnym kliknięciem (nie wiem dlaczego pierwszy klik nie działa) i trasę od nowa wybierać, i tak co parę killometrów przy objeździe kolejnego wiaduktu...
To jest jakieś pieprzone qui pro quo a nie nawigacja.... Naprawdę mam już dość tego pseudosoftu...


Offline rgr

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1043
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #234 : Październik 18, 2012, 09:53:22 »
@ycbo: bo ta droga pewnie jest 1-kierunkowa albo/lub/i nie można w nią skręcić z DK91.

A co do twojego zrzutu z Niemiec: postaw Start na węźle. A najlepiej sprawdź na jakiejś mapie Navteqa, ale nie z Targeo. No i sprawdziłem, na interii jest OK.



Połączone: Październik 18, 2012, 09:56:57
Za każdym razem trzeba było komunikat kasować dwukrotnym kliknięciem (nie wiem dlaczego pierwszy klik nie działa) i trasę od nowa wybierać, i tak co parę killometrów przy objeździe kolejnego wiaduktu...
To jest jakieś pieprzone qui pro quo a nie nawigacja.... Naprawdę mam już dość tego pseudosoftu...


Miałem to samo.
Nie musisz wybierać trasy od nowa -- wystarczy kliknąć w Przelicz.
A najlepiej usypiać navi na czas objazdów ;).

« Ostatnia zmiana: Październik 18, 2012, 09:56:57 wysłana przez rgr »
To nie tablica ogłoszeń !

Smerfik

  • Gość
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #235 : Październik 18, 2012, 11:51:02 »
Miałem to samo.
Nie musisz wybierać trasy od nowa -- wystarczy kliknąć w Przelicz.
A najlepiej usypiać navi na czas objazdów ;).

Można też inaczej się przygotować na takie niespodzianki, by nie trzeba było nic potwierdzać, czy celować w "przelicz", by AM z automatu przeliczała, o nic nie pytając.
Zaplanować sobie siedząc w domciu przy kawce dowolną trasę, po czym wyłączyć AM i nawigację. Uruchomić ponownie AM po ok. godzinie. Zobaczymy komunikat z zapytaniem czy przeliczyć i okienko do zaptaszkowania, czy AM ma zapamiętać na przyszłość naszą decyzję. Jeżeli zaptaszkujemy okienko i przeliczymy, już nigdy nie zobaczymy pytania, czy AM ma przeliczać, czy też nie - będzie przeliczała "z automatu".


Offline spinnek

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 396
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Tab (GT-P1000)
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #236 : Październik 18, 2012, 13:12:55 »
@spinnek
Tak z ciekawości :-|  Po co Ci  "Wtyczka na ekranie Today" w HD2 :-? nie używasz Sense :-?


Używam Sense, ale skoro Automapa wyczuwa potrzebę instalacji takiej wtyczki, to niech se instaluje. Im więcej odbiegania od domyślnych ustawień, tym więcej zawsze problemów, a szczególnie w oprogramowaniu na niewspierany już system operacyjny.


Offline ycbo

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #237 : Październik 18, 2012, 16:40:15 »
a szczególnie w oprogramowaniu na niewspierany już system operacyjny.

Nie wspierany przez kogo, bo Aqurat jak najbardziej go wspiera i daje go do wyboru przy instalacji.
Ja nigdy nie instaluje żadnych wtyczek - instaluję na karcie program + Marzenę i robię skrót ręcznie, nigdy nie miałem w/w problemów na HD2.


Offline RUKAT

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2370
  • Sprzęt: Lenovo YT850L
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #238 : Październik 18, 2012, 16:59:26 »
........skoro Automapa wyczuwa potrzebę instalacji takiej wtyczki, to niech se instaluje. Im więcej odbiegania od domyślnych ustawień, tym więcej zawsze problemów.......

Automapa nie wyczuwa potrzeby instalacji takiej wtyczki tylko instalator.
Ta wtyczka to nie jest część AM tylko "skrót ekranowy" do programu, taki skrypt który  po Twoim tąpnięciu w ekran uruchamia AM i dalej nie ma wpływu na nic. W HD2 i tak go nie widać bo go przykrywa Sense ( czyli z Sense bez sensu  :E :E :E ) .  Ja to zawsze odptaszam i nie mam żadnych negatywnych efektów

Hołka też odptaszam   B) choć  instalator mnie do tego namawia :E

Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

Offline rgr

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1043
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: AutoMapa 6.11.0 (1933) mapa 1209
« Odpowiedź #239 : Październik 18, 2012, 21:32:34 »
Niestety nie jest to marketolenie ani incydentalny przypadek. Ode mnie dostali 13 przykładów z całej Europy, błąd występuje na każdym spełniającym określone warunki węźle na mapie Nawteq.
Mapy Navteq po prostu nie mają w tych miejscach bezpośrednio zakodowanej restrykcji.

Wygląda na to, że mają. Wniosek taki, że konwersja map przez aq jest wadliwa.

To nie tablica ogłoszeń !