Autor Wątek: autmapa 6.0 TG01  (Przeczytany 2415 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline szepiet

  • Newbie
  • Wiadomości: 11
autmapa 6.0 TG01
« : Luty 28, 2010, 21:40:44 »
witam
Zainstalowałem na mojej TG01 automape 6.0, program uruchamia się, mapa się ładuję, jednak wybranie z menu "Wykryj GPS" po kilku/kiludziesieciu sekundach kończy się komunikatem "Nie można wykryć GPS", na google mapsach pokazuje moją pozycję prawidłow, więc mniemam że z modułem GPS jest wszystko wporzadku, a problemem jest sama automapa, czy ktoś z Was ma pdoobny problem, z góry dzięki za info


PDAclub.pl

autmapa 6.0 TG01
« : Luty 28, 2010, 21:40:44 »
R E K L A M A:


Offline miba

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
Odp: autmapa 6.0 TG01
« Odpowiedź #1 : Marzec 01, 2010, 02:39:51 »
A skonfigurowałeś GPS w AM?


Offline szepiet

  • Newbie
  • Wiadomości: 11
Odp: autmapa 6.0 TG01
« Odpowiedź #2 : Marzec 01, 2010, 20:16:58 »
a co to znaczy ?? przepraszam ale raczej zielony jestem w te klocki:
jeśli miałem w ustawieniach GPS'a automapy - "GPS podłaczony do portu: Auto" to pojawia się komunikat że nie znaleziono GPS'a, jeśli przestawię na COM1 to automapa pokazuje "szukanie sygnalu GPS", ale moze sobie tak szukać kilka minut i nic z tego (oczywiscie bedac poza domem, nie w budynku), jesli macie jakies rady, bo ja nie za bardzo mam pomysl co moge z tym zrobic


Offline szepiet

  • Newbie
  • Wiadomości: 11
Odp: autmapa 6.0 TG01
« Odpowiedź #3 : Marzec 04, 2010, 23:07:22 »
witam
problem rozwiazany, moze komus sie przyda http://pdaclub.pl/forum/tg01/male-zapytanie-odnosnie-gpsa/


Daje instrukcje ustawienia GPS:
W Settings/System wchodzisz w "external GPS" i ustawiasz:
-Programs COM4
-Hardware: NONE (baud rate) 4800
-Access (zaznaczone automatically)

Jak to ustawisz to jestem pewien że zadziała.
Mi AM chodzi bez problemu. Jeszcze w ustawieniach AM odznacz "synchronizuj czas z GPS", port powinien wykryć automatycznie (port 4) prędkość 4800