Autor Wątek: AM6.10e z mapami 1206 na serwerze!  (Przeczytany 46352 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jachraniak

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2151
  • Sprzęt: iPhone X
AM6.10e z mapami 1206 na serwerze!
« : Czerwiec 21, 2012, 20:46:45 »
zupełnie jak w temacie  :)

Lista zmian w aktualnej wersji
Cytuj

    (wersja 6.10e mapa 1206)
    Nowości:

    Mapa:

        organizacja ruchu w blisko 3 000 kolejnych miejscowości,

        ponad 640 tys. Użytecznych Punktów (POI),

        ponad 3300 kilometrów nowych dróg oraz inwestycji (w tym część gotowych do odblokowania poprzez technologię LiveDrive!),

        uaktualnienia siatki dróg zlokalizowanych wokół dużych inwestycji drogowych takich jak Autostrada A2, trasa S8 do Piotrkowa Trybunalskiego, S8 w Warszawie,

        tysiące danych zgłoszonych przez Użytkowników AutoMapy i serwisu Targeo.pl oraz Miplo.


« Ostatnia zmiana: Czerwiec 21, 2012, 20:55:34 wysłana przez jachraniak »
iAM
Full AM'Traffic :)

PDAclub.pl

AM6.10e z mapami 1206 na serwerze!
« : Czerwiec 21, 2012, 20:46:45 »
R E K L A M A:


Offline RUKAT

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2363
  • Sprzęt: Lenovo YT850L
Odp: AM6.10e na serwerach!
« Odpowiedź #1 : Czerwiec 21, 2012, 20:47:54 »
No i podstawowe pytanie: czy różni się od bety

Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

Offline tesbor

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 242
  • Sprzęt: Galaxy sIII + Galaxy Note II
  • VIP Level: 73
Odp: AM6.10e z mapami 1206 na serwerze!
« Odpowiedź #2 : Czerwiec 21, 2012, 20:57:00 »
Moze zrobili cos z danymi SR?


Offline RUKAT

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2363
  • Sprzęt: Lenovo YT850L
Odp: AM6.10e z mapami 1206 na serwerze!
« Odpowiedź #3 : Czerwiec 21, 2012, 21:09:18 »
Nazwa ta sama , rozmiar pliku ten sam ,przy instalacji pokazało że wszystko łącznie z mapą zainstalowane i powinno na tym zakończyć ale zaczęło instalować jakieś pliki m.in. ways,  hubnet, speeds i kilka innych

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 21, 2012, 21:11:18 wysłana przez RUKAT »
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

Offline Miami

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 355
  • Sprzęt: Asus MyPal A636N SDHC Class6 8GB FAT32 klaster32KB
Odp: AM6.10e z mapami 1206 na serwerze!
« Odpowiedź #4 : Czerwiec 21, 2012, 21:24:34 »
Wszystkie 3 wersje czyli beta, przedpremierowa i finał są identyczne co do bajta.
I wcale się nie dziwię, bo w wątku beta przecież nikt błedów nie zgłaszał.

AutoMapa PL/EU 6.25.1 (3101), mapa: teraz Polska 1812 v6.1091

Offline RUKAT

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2363
  • Sprzęt: Lenovo YT850L
Odp: AM6.10e z mapami 1206 na serwerze!
« Odpowiedź #5 : Czerwiec 21, 2012, 21:34:35 »
Wszystkie 3 wersje czyli beta, przedpremierowa i finał są identyczne co do bajta.
......

to kiego grzyba nadpisywało mi te pliki jak wszysko było odptaszone bo zainstalowane :-?

Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

Offline pliers

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 585
  • Sprzęt: Galaxy S4
  • VIP Level: 10
Odp: AM6.10e z mapami 1206 na serwerze!
« Odpowiedź #6 : Czerwiec 21, 2012, 22:02:15 »
a mnie zastanawia jak będą chcieli odblokować A1 Stryków-Piątek skoro zapomnieli w Piątku namalować węzła :-)

jeżdżę z Li(v)e Drive!
SPRAWDŹ SIĘ :-)

Offline spinnek

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 396
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Tab (GT-P1000)
Odp: AM6.10e z mapami 1206 na serwerze!
« Odpowiedź #7 : Czerwiec 21, 2012, 22:13:58 »
Dane SR nie zmienione w stosunku do 6.10e beta, uwagi co do zawyżonych szybkości średnich na nowych odcinkach A2 nie zostały uwzględnione.


Offline izaw

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1161
Odp: AM6.10e z mapami 1206 na serwerze!
« Odpowiedź #8 : Czerwiec 21, 2012, 22:43:06 »
Zmienili tylko nazwę. Reszta została. Nie warto pobierać instalować.


Offline starstruck

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 243
Odp: AM6.10e z mapami 1206 na serwerze!
« Odpowiedź #9 : Czerwiec 21, 2012, 22:54:21 »
I wcale się nie dziwię, bo w wątku beta przecież nikt błedów nie zgłaszał.

A po co zgłaszać? Efekt i tak byłby taki:
Dane SR nie zmienione w stosunku do 6.10e beta, uwagi co do zawyżonych szybkości średnich na nowych odcinkach A2 nie zostały uwzględnione.



Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9914
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AM6.10e z mapami 1206 na serwerze!
« Odpowiedź #10 : Czerwiec 21, 2012, 23:06:57 »
Dane SR zmieniane są nie częściej niż co 2 tygodnie, widocznie ich przygotowanie trwa dłużej niż 5 minut.
Poza tym wystawienie wersji finalnej jest wstrzymywane tylko jeśli wyjdą błedy krytyczne,
a ten z pewnością taki nie jest.

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline kwojtow

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1026
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
Odp: AM6.10e z mapami 1206 na serwerze!
« Odpowiedź #11 : Czerwiec 21, 2012, 23:07:27 »
Jest jakis problem w tej (juz nie becie) z wyswietlaniem prawidlowej wartosci w okienku "Do celu". Np po przeliczeniu trasy pojawia sie tam nie prawdziwa wartosc ilosc kilometrow w stosunku do tego co pokazuje sie na mapie w punkcie "koniec". Dopiero po ruszeniu mapy rysikiem okienko "Do celu" odswieza sie do prawidlowej wartosci ktorą podaje mapa.


Offline emisiu

  • Ekspert AutoMapa
  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2361
Odp: AM6.10e z mapami 1206 na serwerze!
« Odpowiedź #12 : Czerwiec 21, 2012, 23:12:35 »
Ojtam, ojtam, ważne że zdążyli przed wakacjami.  :E


Offline annkor

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 234
  • Sprzęt: MDACIV; AM z licencją;
Odp: AM6.10e z mapami 1206 na serwerze!
« Odpowiedź #13 : Czerwiec 21, 2012, 23:14:31 »
i to z Betą  :ok: :mrgreen:

"Nie mów co wiesz, lecz wiedz co mówisz"

Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9914
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AM6.10e z mapami 1206 na serwerze!
« Odpowiedź #14 : Czerwiec 21, 2012, 23:21:20 »
Jest jakis problem w tej (juz nie becie) z wyswietlaniem prawidlowej wartosci w okienku "Do celu". Np po przeliczeniu trasy pojawia sie tam nie prawdziwa wartosc ilosc kilometrow w stosunku do tego co pokazuje sie na mapie w punkcie "koniec". Dopiero po ruszeniu mapy rysikiem okienko "Do celu" odswieza sie do prawidlowej wartosci ktorą podaje mapa.

Nic takiego u mnie nie występuje (na PC). Poza tym taki bug to bug programu a nie map,
więc jeśli by był, to powinien być już od pół roku (od początku wersji 6.10).

EDIT:
Po ustawieniu opcji trasy na 'po wyznaczeniu - nie rób nic' udało mi się taki efekt uzyskać.

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 21, 2012, 23:29:38 wysłana przez nocnyMarek »
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline kwojtow

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1026
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
Odp: AM6.10e z mapami 1206 na serwerze!
« Odpowiedź #15 : Czerwiec 21, 2012, 23:28:18 »
Owszem na PC moze i nie wystepuje Marku. Ale u mnie na WM wystepuje i to o dziwo od wersji 6.10e ! Czyli jednak cos jest na rzeczy. Ja mam ustawione po wyznaczeniu ... "Widok trasy".

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 21, 2012, 23:34:15 wysłana przez kwojtow »

Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9914
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AM6.10e z mapami 1206 na serwerze!
« Odpowiedź #16 : Czerwiec 21, 2012, 23:39:11 »
W 'nie rób nic' ten sam efekt uzyskałem też na mapie 1202 i 1204.
Przy 'widok trasy' zawsze pokazuje mi poprawną wartość.

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline kwojtow

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1026
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
Odp: AM6.10e z mapami 1206 na serwerze!
« Odpowiedź #17 : Czerwiec 21, 2012, 23:45:08 »
Teraz i u mnie pokazuje poki co wszystko ok. Bo probuje wywolac ten blad i nie moge. A rano mialem go niemalze non stop.

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 22, 2012, 07:37:04 wysłana przez kwojtow »

Offline Miami

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 355
  • Sprzęt: Asus MyPal A636N SDHC Class6 8GB FAT32 klaster32KB
Odp: AM6.10e z mapami 1206 na serwerze!
« Odpowiedź #18 : Czerwiec 22, 2012, 00:18:14 »
Dopiero po ruszeniu mapy rysikiem okienko "Do celu" odswieza sie do prawidlowej wartosci ktorą podaje mapa.

Opisany przez ciebie problem u mnie nie wystepuje ani w wersji "widok mapy" ani w wersji odkrytej przez Marka tzw. "nie rób nic".

Przypadek jednak... występuje, gdy go sobie sami "wygenerujemy", ale jest całkowicie prawidłowy i zależy od miejsca postawienia kursora. Czyli jesli macie kursor poza trasą to wyniki są jednakowe w "do celu" i w "ramce od chorągiewki", jeśli macie kursor na trasie to odjęte jest część kilometrów, które już niby są przejechane.

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 22, 2012, 00:29:20 wysłana przez Miami »
AutoMapa PL/EU 6.25.1 (3101), mapa: teraz Polska 1812 v6.1091

Offline izaw

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1161
Odp: AM6.10e z mapami 1206 na serwerze!
« Odpowiedź #19 : Czerwiec 22, 2012, 01:56:40 »
I tak jest już od dawna. Zresztą całkiem prawidłowo. Skoro kursor jest na trasie, to pokazuje pozostały odcinek. Wyznacznikiem odległości do celu (via) jest kursor nie pozycja gps.


Offline kwojtow

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1026
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
Odp: AM6.10e z mapami 1206 na serwerze!
« Odpowiedź #20 : Czerwiec 22, 2012, 07:45:22 »
Miami ja rozumiem ze odcina czesc kilometrow jesli mamy kursor gdzies na trasie - i to jest prawidlowe i o tym i ja wiem. Musze zatem sprecyzowac ze ten opisywany przeze mnie blad polega na tym ze kilometry w "do celu" w jakis dziwny sposob są zwiekszane. Np trasa po ponownym przeliczeniu w "do celu" ma 1038 kilometrow a powinna miec np 835 kilometrów - bo tyle pokazuje punkt cel na mapie. Sytuacja wraca do normy tak jak juz pisalem - ruszenie mapą odswieza okienko "do celu" do prawidlowej wartosci.


Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9914
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AM6.10e z mapami 1206 na serwerze!
« Odpowiedź #21 : Czerwiec 22, 2012, 09:56:47 »
No to takiego objawu wcale nie miałem, brak odświeżenia u mnie objawiał się tym,
że w polu 'do celu' była b. mała wartość (do 35m albo tylko kreski).

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline Miami

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 355
  • Sprzęt: Asus MyPal A636N SDHC Class6 8GB FAT32 klaster32KB
Odp: AM6.10e z mapami 1206 na serwerze!
« Odpowiedź #22 : Czerwiec 22, 2012, 11:58:28 »
Musze zatem sprecyzowac ze ten opisywany przeze mnie blad polega na tym ze kilometry w "do celu" w jakis dziwny sposob są zwiekszane. Np trasa po ponownym przeliczeniu w "do celu" ma 1038 kilometrow a powinna miec np 835 kilometrów - bo tyle pokazuje punkt cel na mapie.

Chyba z góry założyliśmy, że kilometry się u ciebie zmniejszają.
Coś mi się przypomina, że z rok może dwa temu miałem przypadek, że gdy wstawiłem jeden lub dwa punkty VIA to mimo, że trasa biegła tą samą drogą zwiększyła się liczba kilometrów do celu. Coś w stylu jakby policzyło dwa razy któryś odcinek. Jak wygeneruje ponownie ten przypadek to się podziele info, ale może się zdarzyć, że na obecnej wersji tego nie uzyskam.

AutoMapa PL/EU 6.25.1 (3101), mapa: teraz Polska 1812 v6.1091

Offline kwojtow

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1026
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
Odp: AM6.10e z mapami 1206 na serwerze!
« Odpowiedź #23 : Czerwiec 22, 2012, 12:18:54 »
I co ciekawe dodam, ze u mnie opisywany problem, wystepuje gdy wyznacze trase bez zadnego punktu Via.


Offline Miami

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 355
  • Sprzęt: Asus MyPal A636N SDHC Class6 8GB FAT32 klaster32KB
Odp: AM6.10e z mapami 1206 na serwerze!
« Odpowiedź #24 : Czerwiec 22, 2012, 12:35:09 »
No to takiego objawu wcale nie miałem, brak odświeżenia u mnie objawiał się tym,
że w polu 'do celu' była b. mała wartość (do 35m albo tylko kreski).

Przypadek u mnie powtarzalny za każdym razem gdy kursor jest poza trasą, ale bardzo blisko punktu CEL. Gdy kursor postawimy od punktu CEL około 200 metrów odległość w ramce "Do celu" już jest liczona prawidłowo.
Ciekawe numery można uzyskać wybierając trasę "przełajowa". Będąc kursorem poza trasą nie ma komunikatu "Jesteś poza trasą!" a za to mamy zliczane kilometry dodatkowe od kursora do punktu "START".

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 22, 2012, 12:43:39 wysłana przez Miami »
AutoMapa PL/EU 6.25.1 (3101), mapa: teraz Polska 1812 v6.1091

Offline kwojtow

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1026
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
Odp: AM6.10e z mapami 1206 na serwerze!
« Odpowiedź #25 : Czerwiec 22, 2012, 12:38:22 »
Wiec jakas poprawka tego o czym piszemy (NM, Miami i ja) by sie przydala.


Offline andrzejkrakow

  • Newbie
  • Wiadomości: 14
Odp: AM6.10e z mapami 1206 na serwerze!
« Odpowiedź #26 : Czerwiec 22, 2012, 23:57:21 »
Wczoraj jechałem "Trasą szybką" przez Śląsk na mapie 1206 i jak dobrze pamiętam bodajże na odcinku od Chorzowa do Katowic na Chorzowską do Saturna (generalnie trasa prowadziła od Zabrza przez Chorzów) była jedna z dwupasmowych dróg remontowana i zamknięta. Wskazana dwupasmowa droga, którą sobie jechałem w pewnym momencie wchodziła pod most (bezkolizyjne skrzyżowanie z drugą krzyżującą się drogą, która szła górą mostem) a także do wyboru rozwidlała się na wyjazd prosto "na górę" żeby sobie u góry skręcić lewo-prawo, ale pod most nie było wjazdu, zakaz, zastawione, remont lub budowa nowej drogi? Mimo, że AM chciał prowadzić prosto pod most. Skoro zamknięte w rzeczywistości więc spróbowałem wyjechać "na górę" i przeskoczyć na wprost górą to skrzyżowanie, myślę sobie może tylko pod mostem coś remontują. U góry było skrzyżowanie z sygnalizacją świetlną. Po przejechaniu skrzyżowania zonk ujechałem 10m z górnego skrzyżowania, bo strzałka-znak ładnie wskazywała jednokierunkową, że można jechać (ucieszony, że pojadę dalej prosto) i widzę, że droga dalej zamknięta zastawiona betonowymi przegrodami w poprzek i remont (lub budowa, ciężko stwierdzić, bo w obcym rejonie nie ma czasu na takie rozważania ;)  ) a AM nic na ten temat nie wie tylko dla AM ta droga dwupasmowa od przejazdu pod mostem była w pełni przejezdna.
W rezultacie po wyjechaniu na górę trzeba było skręcić wbrew AM w prawo i dojechać do Katowic na Chorzowską.
Czy ktoś ze Ślązaków kojarzy o którym odcinku mowa? Bo nie zdążyłem zapamiętać które dokładnie to skrzyżowanie było - tak się wkurzyłem wtedy na AM jak mnie w buraki poprowadziła :)
Proszę o analizę lokalnych katowickich kierowców o wskazanie mi tego skrzyżowania gdzie droga dwupasmowa jest zamknięta. Czy to może było coś chwilowego? Wielkie betony w poprzek drogi raczej wykluczają, że tam odbywało się coś chwilowego, wyglądało to na wielką inwestycję drogową.

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2012, 00:15:53 wysłana przez andrzejkrakow »

Offline henryk 16

  • Newbie
  • Wiadomości: 46
Ale numer z AM EU 6.10
« Odpowiedź #27 : Czerwiec 23, 2012, 09:22:11 »
Wczoraj jechałem w Manheim (Niemcy) i GPS wskazywał mi skręt w lewo a na "asystencie ruchu" lewo skręty były odwrócone w prawo. To działo się na niektórych skrzyżowaniach. Jeszcze nigdy coś takiego nie miałem - p. Hołek mówi trzymaj się lewego pasa a asystent pokazuje, że lewe pasy skręcają w prawo na jeden prosto.
Pozdrawiam.


Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9914
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AM6.10e z mapami 1206 na serwerze!
« Odpowiedź #28 : Czerwiec 23, 2012, 09:41:01 »
Cytat: andrzejkrakow
Czy ktoś ze Ślązaków kojarzy o którym odcinku mowa?


Jedyne miejsce, które kojarze z dużą inwwestycją to remont wiaduktu w Chorzowie
w tym miejscu
Ale wiadukt jest przejezdny, zamknieta jest jedna jezdnia, a ruch 2-kierunkowy prowadzony jest po drugiej.
Poza tym nie za bardzo pasuje do Twojego opisu (ten wjazd pod most ...)

Połączone: Czerwiec 23, 2012, 15:30:30
henryk 16, szkoda że nie wskazałeś choć 1 dokładnej lokalizacji...

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2012, 15:30:30 wysłana przez nocnyMarek »
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline jetsf

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 365
  • Sprzęt: Omnia 2,WM6.5, AM6.12.EU, BT-Q1000XT, GS2 ws 4.0.4
Odp: AM6.10e z mapami 1206 na serwerze!
« Odpowiedź #29 : Czerwiec 24, 2012, 12:21:56 »
Czy jechał ktoś zachodnią obwodnicą Pabianic S14?
AM6.10e i targeo wyznaczają tamtędy przebieg trasy z wyjątkiem [Trasy krótkiej] w AM.
Na zapytanie w Googlach o tę obwodnicę mamy info, że trwają odbiory techniczne i owszem S14 jest otwarta, ale tylko na 6 kilometrowym odcinku od Ikea do Szynkielewa.