Autor Wątek: soft x7510 w x7500  (Przeczytany 3277 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kornelm

  • Newbie
  • Wiadomości: 20
  • Sprzęt: x7500 i Blackstone
soft x7510 w x7500
« : Wrzesień 20, 2009, 16:34:46 »
Witam.
Mam HTC x7500 advantage (czarny, kupiony w Vobisie z oryginalnym WM5)
I chciałbym aby soft (cały "środek", czyli WM itp) był taki sam jak w x7510.
Z tego co zobaczyłem w googlach, to jest chyba WM6+TF3D podobnie jak w TouchHD
Czyli innymi słowy wgrać x7510 do x7500.

Zapewne jest to możliwe, ale z racji tego, że nie robiłem tego nigdy wcześniej i boje się coś spierniczyć :D
Prosiłbym o instrukcję co ściągnąć i jak po kolei instalowac (po polsku, bo angielski średnio u mnie)

Z góry wielkie dzieki i sory bo zapewne było to tłumaczone milion razy(przynajmniej prosiłbym o linka :D)


PDAclub.pl

soft x7510 w x7500
« : Wrzesień 20, 2009, 16:34:46 »
R E K L A M A:


Offline wiejas

  • Redaktor
  • *****
  • Wiadomości: 1443
  • Ostatni Mohikanin PDAC
  • VIP Level: 74
Odp: soft x7510 w x7500
« Odpowiedź #1 : Wrzesień 21, 2009, 08:31:33 »
Witam z tego co wiem to Rom wm 6  pl erowski jest do pobrania natomiast czy da radę zrobić cały rom z x7510 na x7500 to raczej nie ale może jeszcze ktoś się wypowie w tym temacie

X7500,i780,B7350 ,N8010 ,N7000, BB9810, B7620, NOKIA 6720, B2710, MSI U160 Samsung Xcower 2 ,Q10, Q 20 BlackBerry Passport Silver Edition no i do tego iPhone 7 Plus  ....narazie wszystko

Offline kornelm

  • Newbie
  • Wiadomości: 20
  • Sprzęt: x7500 i Blackstone
Odp: soft x7510 w x7500
« Odpowiedź #2 : Wrzesień 21, 2009, 16:03:16 »
Może źle się wyraziłem.
Chodzi mi o zainstalowanie WM6 i Touch Flow 3D, nie wiem czy to to samo co w Blackstonie (Touch HD), ale wygląda bardzo podobnie (na zdj z googli)

I bardzo bym prosił o instrukcję co dokładnie i po kolei trzeba ściągnąć i wgrać

Jeszcze raz z góry wielkie THX :D


Offline kornelm

  • Newbie
  • Wiadomości: 20
  • Sprzęt: x7500 i Blackstone
Odp: soft x7510 w x7500
« Odpowiedź #3 : Wrzesień 23, 2009, 23:00:54 »
Dobra, zainstalowalem WM6 angielski.
I teraz mam problem, bo nie wiem jak zmienic spl 1.1 na 1.2 albo 3.5
bo chcialbym wgrac 6.1 lub 6.5 :D


Offline wiejas

  • Redaktor
  • *****
  • Wiadomości: 1443
  • Ostatni Mohikanin PDAC
  • VIP Level: 74
Odp: soft x7510 w x7500
« Odpowiedź #4 : Wrzesień 24, 2009, 21:59:41 »
witam zagadaj do jaspika lub dawixa

X7500,i780,B7350 ,N8010 ,N7000, BB9810, B7620, NOKIA 6720, B2710, MSI U160 Samsung Xcower 2 ,Q10, Q 20 BlackBerry Passport Silver Edition no i do tego iPhone 7 Plus  ....narazie wszystko

Offline DawiX

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1528
  • yyyyy DawiX jestem XD
  • Sprzęt: Dell Streak 5 16gb
  • VIP Level: 36
Odp: soft x7510 w x7500
« Odpowiedź #5 : Wrzesień 24, 2009, 22:43:08 »

To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Są dwie kategorie ludzi - pracujący i ci, którzy korzystają z kredytu; lepiej należeć do tej pierwszej, jest w niej mniejsza konkurencja.

Offline kornelm

  • Newbie
  • Wiadomości: 20
  • Sprzęt: x7500 i Blackstone
Odp: soft x7510 w x7500
« Odpowiedź #6 : Wrzesień 25, 2009, 18:33:35 »
Wielkie dzięki.
:D


Offline DawiX

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1528
  • yyyyy DawiX jestem XD
  • Sprzęt: Dell Streak 5 16gb
  • VIP Level: 36
Odp: soft x7510 w x7500
« Odpowiedź #7 : Wrzesień 25, 2009, 19:10:07 »
Działa ?;)

To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Są dwie kategorie ludzi - pracujący i ci, którzy korzystają z kredytu; lepiej należeć do tej pierwszej, jest w niej mniejsza konkurencja.

Offline kornelm

  • Newbie
  • Wiadomości: 20
  • Sprzęt: x7500 i Blackstone
Odp: soft x7510 w x7500
« Odpowiedź #8 : Wrzesień 25, 2009, 21:35:08 »
Działa pięknie.
Wgrałem WM6.5 od MiChY
Wszystko jest ładne, można przewijać palcem jak w blackstonie, ale mam jeszcze jedno pytanko
Jak to wgrać??
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=402021
i czy jest to opłacalne (nie tnie się, jest wydajne i przyjazne, po prostu czy jest godne uwagi)??


Offline kornelm

  • Newbie
  • Wiadomości: 20
  • Sprzęt: x7500 i Blackstone
Odp: soft x7510 w x7500
« Odpowiedź #9 : Październik 10, 2009, 12:13:20 »
Witam raz jeszcze:D
Otóż mam kolejny mały problem.
Czy da się włączyć żeby w górnym pasku (po prawej stronie) widniał stan baterii? i po kliknięciu w niego przechodziło do ustawień podświetlania itp.?
Jeśli nie ma możliwości włączenia tego, to może chociaż jakiś programik się znajdzie?

PS. mam WM 6.5 professional, cooked by MichyPrima
CE OS 5.2.21500 (Build 21500.5.0.0)


z góry dzięki


Offline DawiX

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1528
  • yyyyy DawiX jestem XD
  • Sprzęt: Dell Streak 5 16gb
  • VIP Level: 36
Odp: soft x7510 w x7500
« Odpowiedź #10 : Październik 18, 2009, 21:01:10 »
Tu nie pamietam. a nie masz czasem na samej górze przez długość ekranu stanu baterii ? szare albo coś w ten deseń ? jak nie to batti sobie zainstaluj

To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Są dwie kategorie ludzi - pracujący i ci, którzy korzystają z kredytu; lepiej należeć do tej pierwszej, jest w niej mniejsza konkurencja.