Autor Wątek: Po polsku A636 i to WM5.0, czemu nie ...  (Przeczytany 24919 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline GrzesiekN

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
Po polsku A636 i to WM5.0, czemu nie ...
« : Styczeń 31, 2006, 16:31:40 »
Witam
Co prawda od wczoraj dopiero jestem szczęśliwym posiadaczem A636, ale mam dla was dobre wieści. Pod adresem
http://magnes.iksserwis.com.pl/upgradetool.zip
znajdziecie, poprawioną przed sekundą wersję programu flash'ujacego wasze MyPal'e 636. Obraz ROM'u jest tu http://dlsvr03.asus.com/pub/ASUS/IA/Mypal%20A63x/A63X_V30548_POL.zip

Sprawdziłem na moim własnym. Wszystko śmiga, aż miło patrzeć. Flash'ujcie śmiało.

Pozdrawiam. Grzesiek

(pierwszy dzień na tym forum)
Napisane: Styczeń 31, 2006, 15:40:20
Jeszcze mały zrzut ekranu tak dla potwierdzenia wyników

« Ostatnia zmiana: Grudzień 05, 2007, 01:29:43 wysłana przez jas_pik:: Janusz Piwiński »

PDAclub.pl

Po polsku A636 i to WM5.0, czemu nie ...
« : Styczeń 31, 2006, 16:31:40 »
R E K L A M A:


Offline Soovek

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1687
  • Sprzęt: HTC Touch HD, Samsung i600, 2x Asus A636N + KIT, Eten M500, Samsung NC10
Po polsku A636 i to WM5.0, czemu nie ...
« Odpowiedź #1 : Luty 01, 2006, 00:13:05 »
?????? ale to już każdy wie ................
Pozdarwiam


Offline GrzesiekN

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
Po polsku A636 i to WM5.0, czemu nie ...
« Odpowiedź #2 : Luty 01, 2006, 00:29:50 »
W dziwny sposób tego nie doczytałem więc chyba, bowiem patch jaki zaaplikowałem do Upgrade Tool'a umożliwia flashowanie każdego asus'a niezależnie od wcześniejszej wersji ROM'u. Do dzisiaj przy próbie aktualizacji zawsze wyświetlał mi się komunikat "Language not match", a po aktualizacji do najnowszej wersji angielskiej i edycji rejestru udawało mi sięco najwyżej dotrzeć do miejsca w którym program stwierdził, że moje wersja jest już aktualna. Co do numeru było prawdą, ale nie do języka. Jeżeli taka operacja była możliwa do wykonania dla modelu a636 to proszę wskażcie mi gdzie mogłem ją znaleźć. Może nie do końca opisałem w pierwszym poście o co mi biegało.


Offline Soovek

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1687
  • Sprzęt: HTC Touch HD, Samsung i600, 2x Asus A636N + KIT, Eten M500, Samsung NC10
Po polsku A636 i to WM5.0, czemu nie ...
« Odpowiedź #3 : Luty 01, 2006, 00:49:28 »
Teraz rozumiem :)


Offline Huberto

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
Po polsku A636 i to WM5.0, czemu nie ...
« Odpowiedź #4 : Luty 01, 2006, 10:43:17 »
Czesc,

Musze przyznac racje upgrade tool dziala !!!!!!!!!!


Offline Zetor

  • Newbie
  • Wiadomości: 15
Po polsku A636 i to WM5.0, czemu nie ...
« Odpowiedź #5 : Luty 01, 2006, 10:54:46 »
no, nareszcie,
powiedzcie, czy dzialaja prawidlowo inne programy, spb, automapa I inne ?
Podobno nie dziala funkcja wpisywania liter rysikiem, tylko z klawiatury, prawda to?
Patch trzeba zaaplikowac na stary system a potem polska wersje Romu?
Czy bedzie mozna wrocic do stanu pierwotnego?
pozdrawiam


Offline GrzesiekN

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
Po polsku A636 i to WM5.0, czemu nie ...
« Odpowiedź #6 : Luty 01, 2006, 12:21:26 »
Według mnie wszystko działa. AM - działa, rysika nie ma. Aby wrócić do stanu poprzedniego trzeba mieć poprzedni obraz systemu, a skąd go pobrać to nie wiem. Szukałem go dość długo Aktualizowałem sobie z wersji angielskiej na polską. Zakładam, że po poprawce którą zrobiłem w upgrade tool'u można sobie zmieniać wersje językowe dowolnie, nie wiem jednak jak w przypadku WM ma się to do licencji. W normalnych systemach Win posiadanie wersji angielskiej daje prawo do zmiany na dowolny inny język. Celowo wersje angielski są droższe o dolara

Trzymajcie sie


Offline Zetor

  • Newbie
  • Wiadomości: 15
Po polsku A636 i to WM5.0, czemu nie ...
« Odpowiedź #7 : Luty 01, 2006, 13:19:25 »
czekaj,
opisz dokladnie procedure patchowania.
W PC czy w SD pocketa ?


Offline GrzesiekN

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
Po polsku A636 i to WM5.0, czemu nie ...
« Odpowiedź #8 : Luty 01, 2006, 13:52:58 »
Procedura jest taka jak opisał producent czyli poprzez kartę SD tylko zamiast orginalnego programu "upgrade tool" używasz mojej wersji do pobrania stąd http://magnes.iksserwis.com.pl/upgradetool.zip Podczasu uruchamiania pojawi się komunikat o tym, że plik pochodzi z niezaufanego źródła ale należy to zignorować, czyli nacisnąć TAK i postępować zgodnie z komunikatami na ekranie.


Offline dryer

  • Newbie
  • Wiadomości: 22
Po polsku A636 i to WM5.0, czemu nie ...
« Odpowiedź #9 : Luty 01, 2006, 18:56:25 »
robiłem to w A632, działa bez zarzutu :)


Offline ctxpl

  • Newbie
  • Wiadomości: 25
Po polsku A636 i to WM5.0, czemu nie ...
« Odpowiedź #10 : Marzec 26, 2006, 21:20:38 »
a ma ktoś taki ubgarde tools do tego najnowszego polskiego romu  ??? A63X_V30607_POL


Offline yayco

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 870
Po polsku A636 i to WM5.0, czemu nie ...
« Odpowiedź #11 : Marzec 26, 2006, 22:36:11 »
Autor modyfikacji zdaje się ostatnio nie pojawiać na forum. Skoro tak bardzo Ci zależy - spróbuj wysłąć mu PW albo emalię...
 :idea: Zresztą zdaje sę, że w sąsiednim wątku kolega lukup znalazł remedium. :)


Offline ufcik

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Po polsku A636 i to WM5.0, czemu nie ...
« Odpowiedź #12 : Styczeń 21, 2007, 16:31:45 »
Witam
ma ktos ten plik A63X_V30548_POL.zip  ?
na stronie asusa juz go nie ma i jest nowszy
a zmodyfokowany upgradetool nie wspolpracuje z nowa wersja sofu ze strony asusa


Offline Kevinmcr

  • Newbie
  • Wiadomości: 27
Po polsku A636 i to WM5.0, czemu nie ...
« Odpowiedź #13 : Styczeń 22, 2007, 22:48:51 »
witam na allegro znalazłem acera a636 tylko ze z niemieckim systemem da rade zmienic na polski i czy se z tym poradze??


Offline drogi

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 277
  • Sprzęt: HTC Diamond, Samsung I5700
Po polsku A636 i to WM5.0, czemu nie ...
« Odpowiedź #14 : Styczeń 30, 2007, 09:39:16 »
Cytat: "Kevinmcr"
witam na allegro znalazłem acera a636 tylko ze z niemieckim systemem da rade zmienic na polski i czy se z tym poradze??



Jeżeli widziałeś na allegro Acera A636 to lepiej nie kupuj - takiego nie ma ;)

Jeżeli jednak był to Asus A636 z niemieckim systemem to da się zmienić na polski, a czy sobie poradzisz... tego nikt nie wie, czasem najprostsze czynności sprawiają ludziom problemy.


Offline joga12

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
flash ROMu z niemieckiego na angileski
« Odpowiedź #15 : Luty 12, 2007, 18:15:51 »
Dołącze sie do tematu,
czy w przypadku zmiany ROM-u z niemieckiego na polski, zrobić to bezpośrednio czy tez najpierw na angielski a potem na polski?

Czy ktoś moze dysponuje lub wie gdzie mozna pobrać starszą wersję ROM po polsku lub angielsku, niż ta dostępna na stronie Asusa.

Pozdrawiam
Daniel
Napisane: Luty 03, 2007, 23:47:49
Witam,
właśnie po kilku minutach w starachu dokonałem z powodzeniem zmiany ROMu z niemieckiej w wersji 607 na odpowiednik angielski.
Do wykonania tej operacji użyłem zmodyfikowanego pliku Upgradetool.exe według wskazówek i autorstwa użytkownika Lovec74 z forum Technology at Play.
Zmiana przebiegła bez problemów i już teraz nie musze rozszyfrowywać komend po niemiecku.
Osobom zainteresowanym mogę udostepnić zmodyfikowany plik, lub może administrator umożliwi zamieszczenie tego pliku do pobrania.

Nie wiem czy też to działa na polski, ale czyba też powinno bo nie wyświetla komunikatu "Lenguage not match". :))


Offline darkevil

  • Newbie
  • Wiadomości: 8
Po polsku A636 i to WM5.0, czemu nie ...
« Odpowiedź #16 : Luty 28, 2007, 20:51:31 »
Hej
moze mi ktos pomoc potrzebuje zmodyfikowanego Upgradetool.exe w wersji 607,
prosze wyslaac na maila lub prosze o kontakt na gg 4732203 (zawsze niewidoczny)
Napisane: Luty 25, 2007, 09:08:56
ej no ludzie pomozcie


Offline Soovek

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1687
  • Sprzęt: HTC Touch HD, Samsung i600, 2x Asus A636N + KIT, Eten M500, Samsung NC10
Po polsku A636 i to WM5.0, czemu nie ...
« Odpowiedź #17 : Marzec 01, 2007, 21:03:40 »
Cytat: "darkevil"
ej no ludzie pomozcie


Przeczytaj wątek od początku. W czym mamy Ci pomóc ???


Offline darkevil

  • Newbie
  • Wiadomości: 8
Po polsku A636 i to WM5.0, czemu nie ...
« Odpowiedź #18 : Marzec 02, 2007, 20:41:55 »
potrzebowalem zmodyfikowanego Upgradetool.exe w wersji 607,  ale juz uzytkownik forum joga12 przeslal mi go


Offline M@rtinez

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 61
  • Sprzęt: Asus A639/AutoMapa/iGO 8 Europa
Po polsku A636 i to WM5.0, czemu nie ...
« Odpowiedź #19 : Marzec 08, 2007, 23:06:59 »
Cytat: "darkevil"
potrzebowalem zmodyfikowanego Upgradetool.exe w wersji 607,  ale juz uzytkownik forum joga12 przeslal mi go



Witam uprzejmie proszę o link lub przesłanie zmodyfikowanego upgrade tool dla Rom ver 607 muszę zmienic wersją ANG na POL mój adres marcin.kosmania@itc.alstom.com


Offline darkevil

  • Newbie
  • Wiadomości: 8
Po polsku A636 i to WM5.0, czemu nie ...
« Odpowiedź #20 : Marzec 10, 2007, 10:41:18 »
hej oto link gdzie mozna pobrac zmodyfikowanego upgade toola do ver. 607  http://rapidshare.com/files/20296018/Upgrade_Tool.rar
Napisane: Marzec 10, 2007, 09:56:30
w razie jakichs problemow prosze pisac


Offline Soovek

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1687
  • Sprzęt: HTC Touch HD, Samsung i600, 2x Asus A636N + KIT, Eten M500, Samsung NC10
Po polsku A636 i to WM5.0, czemu nie ...
« Odpowiedź #21 : Marzec 10, 2007, 11:18:02 »
Cytat: "darkevil"
w razie jakichs problemow prosze pisac


Pomożemy :)


Offline M@rtinez

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 61
  • Sprzęt: Asus A639/AutoMapa/iGO 8 Europa
Po polsku A636 i to WM5.0, czemu nie ...
« Odpowiedź #22 : Marzec 10, 2007, 13:53:27 »
Cytat: "darkevil"
hej oto link gdzie mozna pobrac zmodyfikowanego upgade toola do ver. 607  http://rapidshare.com/files/20296018/Upgrade_Tool.rar



.. Bardz, bardzo dziękuję za okazaną pomoc wszystko śmiga jest super


Offline ein1974

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: Po polsku A636 i to WM5.0, czemu nie ...
« Odpowiedź #23 : Sierpień 27, 2007, 17:53:55 »
Witam,
Mecze a636n wersja rom 617 de, aby zmienić na rom 607 pl, ale bez skutku od paru dni. Edycja ręczna i path autom., bez skutku. Objaw napis „Proszę czekać” i wywala się-czyli powraca z powrotem do plików karty.
co zrobić?

« Ostatnia zmiana: Sierpień 27, 2007, 22:28:38 wysłana przez Soovek »

Offline Soovek

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1687
  • Sprzęt: HTC Touch HD, Samsung i600, 2x Asus A636N + KIT, Eten M500, Samsung NC10
Odp: Po polsku A636 i to WM5.0, czemu nie ...
« Odpowiedź #24 : Sierpień 27, 2007, 22:38:31 »
Ładujesz w A636N wersję od oprogramowania A636 - z tego co wiem jest to możliwe:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=308611
Pozdrawiam
A tu masz romy:
http://www.efsoft.it/romforpda.htm
Jak ci sie uda to się odezwij.


Offline ein1974

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: Po polsku A636 i to WM5.0, czemu nie ...
« Odpowiedź #25 : Listopad 12, 2007, 23:45:23 »
Witam,
Niestety korzystałem już z tych opisów oraz romów i bez skutku.
Czy pliki mam przesłać na kartę za pomocą czytnika czy AS. Próby robiłem z kartą 1G i 2G z FAT i z FAT32 jak już pisałem edytowałem plik UT ręcznie i po przez path i nic , wywala się po napisie PROSZĘ CZEKAĆ i zgłasza że ma problem z UT.
Myślę ze v617 DE ma jakąś blokadę aby nie zejść niżej. Wiem, że z tą wersją nie tylko ja mam problem.
Może ma ktoś sprawdzoną paczkę do a636n ?


Napisane: Sierpień 28, 2007, 16:13:00
Halllo, tu ziemia .
Czy nikt nie ma takiego problemu? :mad:


Offline emce

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: Po polsku A636 i to WM5.0, czemu nie ...
« Odpowiedź #26 : Marzec 15, 2008, 00:46:34 »
Witam, prosilbym o pomoc w zmianie jezyka z niem na polski  v03.0607 w a632. Nie udalo mi sie znalezc zmodyfikowanego Upgradetool.exe linki które podajecie albo nie działają, alo nieaktualne Prosilbym o pomoc
Pozdrawiam


Offline owsiak

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: Po polsku A636 i to WM5.0, czemu nie ...
« Odpowiedź #27 : Maj 22, 2008, 12:38:02 »
Witam,
Tak widzę że temat choć podwieszony to nie często w nim dyskusta się odbywa, Kolega od marca czeka na odpowiedź.
Jako że postanowiłem że mój A636N zacznie mi służyć nie tylko jako navi trzeba zmienić  mój system w niemieckojęzycznej wersji 617 do aktualnej polskojęzycznej.
Prześledziłem wątki ale tak jak jak zauważył kolega częśćlinków nieaktualnych, znaczna częśćstarych a co za tym idzie możliwe że zdezaktualizowanych.
Czy ktoś byłby w stanie poświęcić chwilę swojego czasu i skrobnąć coś świeżego, krótko krok po kroku co zrobić aby zaktualizować system z niemieckiego do polskiego. Czy użyć oryginalnych ROM-ów ze strony producenta? Oryginalnego upgade toola ? Jeżeli zmodyfikowane to skąd można aktualnie zassać?
Taka krótka instrukcja posłużyła by zapewne nie tylko mi.
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
owsiak


Offline mmiesi

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: Po polsku A636 i to WM5.0, czemu nie ...
« Odpowiedź #28 : Wrzesień 30, 2008, 10:20:45 »
Witam,

Jest prosty sposob na wgranie dowolnej wersji WM w dowolnym jezyku na Asusa A636N. Potrzeba do tego jednak osoby ktora zrobilaby obraz tej wersji Windowsa ktora nam jest potrzebna przy uzyciu pdocread'a. Standardowy obrazy ze strony ASUSA nie moga byc wgrane ta technika (niestety dowiedzialem sie tego po tym jak uwalilem swojego ASUSA probujac wgrac wersje WM5). Potrzebuje kogos kto zrobilby taki obraz (najlepiej WM5 w wersji polskiej). Ta technika mozna odblokowac rowniez Asusy ktore padly podczas aktualizacji ROMu. Jezeli ktos jest zainteresowany pomoc (stworzyc obraz systemu dla Asusa A636N lub A636) prosze o kontakt na maila mmiesi[at]hotmail.com lub gg:2617904 .

Mysle ze nie ma sensu opisywac tej techniki tutaj, dopoki ktos nie podzieli sie obrazem systemu.

Pozdrawiam,
mmiesi

« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2008, 09:29:41 wysłana przez mmiesi »

Offline kiniu

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 89
  • Sprzęt: Goclever4366FMBT & HTC HD2  & (FSn560)
Odp: Po polsku A636 i to WM5.0, czemu nie ...
« Odpowiedź #29 : Wrzesień 30, 2008, 15:38:15 »
Ja mogę Ci wysłać ale od 639. Być może podejdzie bo nie wiem czy dla rodziny 63x nie jest ten sam rom. Jeżeli się mylę to proszę mnie poprawić. Piszę z pamięci a dawno nie zajmowałem się tym tematem więc mogę nie pamiętać.

Pozdrawiam