Autor Wątek: A696 WM 6.0 EN -> WM 6.0 PL - jak to zrobić?  (Przeczytany 32414 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alferek

  • Newbie
  • Wiadomości: 17
Odp: A696 WM 6.0 EN -> WM 6.0 PL - jak to zrobić?
« Odpowiedź #30 : Kwiecień 11, 2008, 19:28:34 »
Przynajmniej się czegoś sam nauczyłeś. Zabawa hex editorem przydaje się w wielu wypadkach, nie tylko podczas zmiany wersji ROM.


PDAclub.pl

Odp: A696 WM 6.0 EN -> WM 6.0 PL - jak to zrobić?
« Odpowiedź #30 : Kwiecień 11, 2008, 19:28:34 »
R E K L A M A:


Offline amsam

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: A696 WM 6.0 EN -> WM 6.0 PL - jak to zrobić?
« Odpowiedź #31 : Maj 04, 2008, 01:20:18 »
Ma pytanie. kartę Sd 2 GB sformatowałem spod windowsa na FAT / na forach twierdzą że to właśnie jest FAT 16/ odpalam Upgrade i pojawia się komunikat : please plug in AC adapter before upgrading. Co to oznacza? I jak mam dalej zrobić tę polska wersję?


Offline celius

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 133
  • Sprzęt: ASUS A636N (WM6 + SD 4GB)  Nokia 6650d
Odp: A696 WM 6.0 EN -> WM 6.0 PL - jak to zrobić?
« Odpowiedź #32 : Maj 04, 2008, 10:36:57 »
Ma pytanie. kartę Sd 2 GB sformatowałem spod windowsa na FAT / na forach twierdzą że to właśnie jest FAT 16/ odpalam Upgrade i pojawia się komunikat : please plug in AC adapter before upgrading. Co to oznacza? I jak mam dalej zrobić tę polska wersję?


Masz podłączyć ładowarkę


Offline newer2

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: A696 WM 6.0 EN -> WM 6.0 PL - jak to zrobić?
« Odpowiedź #33 : Maj 16, 2008, 18:06:15 »
Witam jestem tu nowy nie dawno kupiłem mojego asusa a639 i niestety jak się okazało jest on po angielsku według tych instrukcji opisanych powyżej robie wszystko dobrze w celu instalacji pl WM 6 kiedy biore Upgrade START wyskakuje mi error The version of upgrade file is older then your PDA co mam robić a musze mieć polską wersje tego PDA prosze o pomoc


Offline Malinnn

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: A696 WM 6.0 EN -> WM 6.0 PL - jak to zrobić?
« Odpowiedź #34 : Maj 22, 2008, 10:29:08 »
Witam.
Czytałem też inne tematy z updatem z WM6 ENG na PL i ze przy tym należy to robić na karcie sd 2 gb. Czy bede mial problem z SD 4 gb sdhc podczas instalacji ? Bo palmtop jest nowy i szkoda mi kupic 2 gb tylko zeby instalowac i chce od razu kupic 4 gb

Pozdr


Offline Alferek

  • Newbie
  • Wiadomości: 17
Odp: A696 WM 6.0 EN -> WM 6.0 PL - jak to zrobić?
« Odpowiedź #35 : Maj 23, 2008, 21:51:12 »
Karta ma być sformatowana jako FAT (czyli FAT16). To działa tylko do 2GB, bo powyżej to jest musowo FAT32. Tak więc choćby tymczasowo zastosuj do podmiany ROM kartę max 2GB.


Offline stanley_p

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 234
  • Sprzęt: Asus A696, 16GB SDHC
Odp: A696 WM 6.0 EN -> WM 6.0 PL - jak to zrobić?
« Odpowiedź #36 : Czerwiec 06, 2008, 09:13:56 »

Dla totalnie leniwych przygotowałem już zmodyfikowany plik (WM6.0 wersja 735PL ze zmienioną numeracją na 736):
http://rapidshare.com/files/105326228/update_PL_WM6__zmieniona_wersja_na_736_.zip.html

Zmiana na wersję 736 jest podyktowana tym, że jak ktoś ma najnowszą 735EN to mu instalator odmówiłby instalacji.
Pliku nie trzeba patchować bo już jest spatchowany, wystarczy wgrać na kartę SD wpierw sformatowaną jako FAT16 (nie FAT32) i potem odpalić już z poziomu palmtopa plik Upgrade Tool.exe z karty.
Cały update trwa jakieś kilka minut i potem automatycznie uruchamia się system już po polsku. Na początek kalibracja ekranu i wszelkie inne pierdoły. /.../



Dzięki wielkie Alferek ! Mój parę dni temu kupiony A696 także został już "przerobiony" z EN na PL według powyższej instrukcji. Wszystko przebiegło bez najmniejszych problemów :)
Raz jeszcze dzięki!

Pozdrawiam -

Stanley


Offline Alferek

  • Newbie
  • Wiadomości: 17
Odp: A696 WM 6.0 EN -> WM 6.0 PL - jak to zrobić?
« Odpowiedź #37 : Czerwiec 08, 2008, 13:55:47 »
Dzięki wielkie Alferek ! Mój parę dni temu kupiony A696 także został już "przerobiony" z EN na PL według powyższej instrukcji. Wszystko przebiegło bez najmniejszych problemów :)
Raz jeszcze dzięki!

Pozdrawiam -

Stanley


Kurcze poczułem się jak guru ;) a jeszcze na początku kwietnia sam pytałem jak to zrobić :). Ale cóż, przydało się, więc jest OK.


Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena & iPhone
Odp: A696 WM 6.0 EN -> WM 6.0 PL - jak to zrobić?
« Odpowiedź #38 : Czerwiec 08, 2008, 16:14:58 »
Dlatego zawsze prosimy aby każdy kto rozwiązał problem opisał go i sposób w jaki go rozwiązał  na  klubie aby pomóc innym  :))


Offline stanley_p

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 234
  • Sprzęt: Asus A696, 16GB SDHC
Odp: A696 WM 6.0 EN -> WM 6.0 PL - jak to zrobić?
« Odpowiedź #39 : Czerwiec 13, 2008, 09:18:40 »
Dlatego zawsze prosimy aby każdy kto rozwiązał problem opisał go i sposób w jaki go rozwiązał  na  klubie aby pomóc innym  :))


W rzeczy samej, popieram ;-) Poza tym chciałem potwierdzić, że ROM spreparowany przez Alferka działa, nie trzeba się bawić z edytorami hex, itp. (choć skądinąd  może to być pouczające, choć IMO także może prowadzić do kłopotów...)

Ponadto propozycja do moderatora : może by ten wątek przykleić u góry?

Pozdrawiam -

Stanley

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2008, 11:01:57 wysłana przez stanley_p »

Offline MarkosX

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: A696 WM 6.0 EN -> WM 6.0 PL - jak to zrobić?
« Odpowiedź #40 : Lipiec 18, 2008, 23:46:05 »
Witam Wszystkich serdecznie, jestem tu nowy.

Chciałbym zapytać czy z tego pack'u: http://rapidshare.com/files/105326228/update_PL_WM6__zmieniona_wersja_na_736_.zip.html

Mogę zrobić update A686 WM5 z rosyjskim językiem ?

Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na odpowiedź.


MarkosX


Offline stanley_p

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 234
  • Sprzęt: Asus A696, 16GB SDHC
Odp: A696 WM 6.0 EN -> WM 6.0 PL - jak to zrobić?
« Odpowiedź #41 : Lipiec 21, 2008, 11:03:12 »
Witam Wszystkich serdecznie, jestem tu nowy.

Chciałbym zapytać czy z tego pack'u: http://rapidshare.com/files/105326228/update_PL_WM6__zmieniona_wersja_na_736_.zip.html

Mogę zrobić update A686 WM5 z rosyjskim językiem ?

Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na odpowiedź.


MarkosX




Opis ze strony
http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=pl-pl
(wybierz model a potem Firmware) :

"A626/A686/A696 V03.0735.00 Polish version"

Zatem śmiało powinno hulać.

Pozdrawiam -

Stanley

« Ostatnia zmiana: Lipiec 21, 2008, 11:09:24 wysłana przez stanley_p »

Offline gurupol

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: A696 WM 6.0 EN -> WM 6.0 PL - jak to zrobić?
« Odpowiedź #42 : Lipiec 26, 2008, 22:44:32 »
Witam!

Probowalem zrobic wszystko wedlug instrukcji ale nie da sie. Wyskakuje mi `Open Upgrade image file error`. Mam A969 WM 6 i niemiecka wersje(najnowsza). Karte SD formatowalem na Viscie na fat.

Czekam na propozycje....


Offline pio80

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: A696 WM 6.0 EN -> WM 6.0 PL - jak to zrobić?
« Odpowiedź #43 : Sierpień 18, 2008, 19:32:09 »
Witam Szanownych forumowiczów!!!

Mam pytanie z innej beczki... Czy jesteście może w posiadaniu instrukcji do A696 w języku polskim??

Lub gdzie mogę takiej poszukać??

Z góry serdecznie dziękuję za pomoc!


Offline pawelcb

  • Newbie
  • Wiadomości: 33
Odp: A696 WM 6.0 EN -> WM 6.0 PL - jak to zrobić?
« Odpowiedź #44 : Sierpień 18, 2008, 19:52:08 »
Ja gdzies to mam, jak znajde to ci wysle, podaj maila. Chyba ze wrzucic tu na forum.

Asus A696 + SDHC 8GB
HTC Diamond 2 + 8GB SDHC

Offline stanley_p

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 234
  • Sprzęt: Asus A696, 16GB SDHC
Odp: A696 WM 6.0 EN -> WM 6.0 PL - jak to zrobić?
« Odpowiedź #45 : Sierpień 18, 2008, 21:01:22 »
Witam Szanownych forumowiczów!!!

Mam pytanie z innej beczki... Czy jesteście może w posiadaniu instrukcji do A696 w języku polskim??

Lub gdzie mogę takiej poszukać??




Ja też mam. Wszyscy mamy:

http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=pl-pl

następnie wybrać produkt, serię, model -> Szukaj ...

Pozdrawiam -

Stanley

P.S. A co to ma wspólnego ze zmianą ROM-u?


Offline dziodzio5

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: A696 WM 6.0 EN -> WM 6.0 PL - jak to zrobić?
« Odpowiedź #46 : Kwiecień 12, 2009, 10:14:33 »
Koledzy prosze o pomoc bo nie wiem co juz zrobic. Mam noewgo palmtopa, jest to moj pierwszy palmtop wiec sie za bardzo nie znam na tym
ROM Version: V03.0735.00 WWE 0409
IPL Version: V08270700
Sciagnalem tego gotowca z rapida to wystarczy tylko wrzucic na karte i wyskakuje mi komunikat Open Upgrade image file Error. Robilem wszystko tak jak opisane karta 2 GB sformatowana na Fat16. Probowalem tez sciagnac Upgrade ze strony asusa lecz komunikat jest ten sam. Nie wiem za bardzo o co chodzi z tymi hexedytorami nie mam pojecia jak sie do tego zabrac prosze pomozcie


Offline e-11

  • Newbie
  • Wiadomości: 16
Odp: A696 WM 6.0 EN -> WM 6.0 PL - jak to zrobić?
« Odpowiedź #47 : Maj 05, 2009, 21:28:42 »
Pomoże mi ktoś może? W asusie 696 posiadam:
wer.rom V03.0720.00 POL 0415
wer.IPL V05160700
próbowałem wgrać tego gotowca dla leniwych  :wink: i doszło do ekranu z komunikatem że język nie odpowiedni
error
Language not match!
 co z tym zrobić dalej?


Offline stanley_p

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 234
  • Sprzęt: Asus A696, 16GB SDHC
Odp: A696 WM 6.0 EN -> WM 6.0 PL - jak to zrobić?
« Odpowiedź #48 : Maj 06, 2009, 07:14:15 »
Pomoże mi ktoś może? W asusie 696 posiadam:
wer.rom V03.0720.00 POL 0415
wer.IPL V05160700
/.../
error
Language not match!
 co z tym zrobić dalej?



Witam

Skoro masz polski i chcesz zamienić na (nowszy) polski, ściągnij po prostu oryginalny ROM Polish version ze stron producenta. Link masz dwa posty wyżej.

Pozdrawiam -

Stanley

« Ostatnia zmiana: Maj 06, 2009, 07:21:46 wysłana przez stanley_p »

Offline e-11

  • Newbie
  • Wiadomości: 16
Odp: A696 WM 6.0 EN -> WM 6.0 PL - jak to zrobić?
« Odpowiedź #49 : Maj 11, 2009, 21:31:11 »
Dzięki tak właśnie zrobiłem wszystko działa.


Offline stanley_p

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 234
  • Sprzęt: Asus A696, 16GB SDHC
Odp: A696 WM 6.0 EN -> WM 6.0 PL - jak to zrobić?
« Odpowiedź #50 : Czerwiec 24, 2009, 11:59:46 »
Witam

Wygląda na to, że można zmieniać wersję ROM inną metoda niż opisaną w tym wątku, bez zabaw w hexedytory, itp. - po prostu wczytać przez USB z pliku znajdującego się na PC-cie. Oczywiście trzeba wcześniej dysponować odpowiednim zrzutem firmware.
Więcej szczegółów o zrzucaniu/wczytywaniu ROM w artykule:
http://asuspda.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=198&Itemid=30

Wygląda również na to, że wkrótce będą dostępne (właściwie już są - w tej chwili w fazie testów) do naszych maszynek firmware zmodyfikowane:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=137885.0
http://asuspda.pl/forum/viewtopic.php?t=86

Pozdrawiam -

Stanley


Offline byrdziak

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: A696 WM 6.0 EN -> WM 6.0 PL - jak to zrobić?
« Odpowiedź #51 : Styczeń 27, 2010, 16:06:15 »
panowie czytałem wszystko o zmianie języka w moim asusie 636 n i nic z tego nie wiedziałem zwłaszcza z tym hex edytorem i dlatego poszukałem na innym forum łatwiejszego sposobu na zmianę języka w asusie 636n
1 ściągamy rom do naszego pda z strony asusa z językiem takim jakim chcemy mieć
2 następnie paczujemy go Language Patcher do taki języka jak mamy na naszym pda tu podaje link do patchera http://rapidshare.com/files/341899434/Language_Patcher.exe
3 kolejny problem jaki napotkalem to mój pda miał już najnowszego roma    i nie dało się zainstalować roma w języku polskim    wiec znalazłem przerobione Upgrade Tool które musimy podmienić na karcie przed instalacją i to tyle bez grzebania w hex edytorze 5 minut pracy i już mamy jaki chcemy język
linki
 http://rapidshare.com/files/341899434/Language_Patcher.exe | 276 KB

http://rapidshare.com/files/341900476/Upgrade_Tool.exe | 17 KB


Offline stanley_p

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 234
  • Sprzęt: Asus A696, 16GB SDHC
Odp: A696 WM 6.0 EN -> WM 6.0 PL - jak to zrobić?
« Odpowiedź #52 : Styczeń 28, 2011, 21:15:47 »
panowie czytałem wszystko o zmianie języka w moim asusie 636 n i nic z tego nie wiedziałem zwłaszcza z tym hex edytorem i dlatego poszukałem na innym forum łatwiejszego sposobu na zmianę języka w asusie 636n<...>


Ten wątek dotyczy A696...

Pozdrawiam -

Stanley