Autor Wątek: A636N i WM6  (Przeczytany 64530 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mctel

  • Newbie
  • Wiadomości: 28
  • Sprzęt: Asus A636N
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #60 : Wrzesień 02, 2007, 18:13:10 »
Czy zmiana z WM5 na WM6 powoduje "format" - skasowanie wszystkich programow i ustawień czy zachowuje sie wszystko ?

Czy sa jakies przeciwwskazania do zmiany systemu ( poza naprawianym patchem problemie z karta) ?
Czy ktos testowal gdzie wifi działa lepiej ?


PDAclub.pl

Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #60 : Wrzesień 02, 2007, 18:13:10 »
R E K L A M A:


Offline forestowy

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 604
    • fotografia makro
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #61 : Wrzesień 02, 2007, 20:48:37 »
1. Powoduje
2. Jeszcze parę by się znalazło, sczegóły http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=74077.0
3. Nikt nie zgłaszał chyba problemów więc tak samo dobrze

Mio P550 --> Asus A639 --> HTC TyTN II --> HTC Diamond --> Nokia E52 --> Motorola Milestone --> Samsung Galaxy S II

Offline mctel

  • Newbie
  • Wiadomości: 28
  • Sprzęt: Asus A636N
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #62 : Wrzesień 08, 2007, 19:18:34 »
A jak to jest z łapaniem i trzymaniem fixa ? Ktoś porównywal oba systemy?


Offline matthiasgor

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 368
  • Sprzęt: NavRoad Vivo S, Nokia E7
  • VIP Level: 200
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #63 : Wrzesień 09, 2007, 02:31:30 »
A jak to jest z łapaniem i trzymaniem fixa ? Ktoś porównywal oba systemy?


Nie wyczuwam żadnej różnicy, fixy łapie w 99% już w trakcie jazdy - trwa to może kilkadziesiąt sekund.

Tak naprawdę na łapanie fixa ma wpływ tyle czynników iż każde odstępstwo od normy może być spowodowane 100 innymi składowymi niż zmianą systemu.

Ja używam WM6 i jedyna poprawka, którą wgrałem to ta do obsługi kart SDHC, która wyeliminowała mi nie czytanie katalogów i umożliwiła używanie karty 4GB.

--
Pozdrawiam
Maciej

Offline mctel

  • Newbie
  • Wiadomości: 28
  • Sprzęt: Asus A636N
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #64 : Wrzesień 09, 2007, 11:22:21 »
Miałem na myśli porównywanie w podobnych/testowych warunkach. Al ejesli nie widac różnicy to chyba sie skusze ;)


Offline eref

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 140
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #65 : Wrzesień 10, 2007, 10:15:29 »
Witam,
a ja mam taki problem po wgraniu WM6, jak włączam ppc z uśpienia to mija czasami nawet dobre 6-8 sekund od naciśnięcia przycisku do włączenia, co gorsza nie jest to regułą, czasami włącza się natychmiast (tak zresztą było zawsze na WM5) a w większości w czasie 3-6 sekund.
Programy mam te same co na WM5, z pozostałymi problemami WM6 już się uporałem, myślałem że już wszystko jest na dobrej drodze, a tu teraz to.


Offline msmolka

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #66 : Wrzesień 11, 2007, 19:39:35 »
Witam,

Do tych co się boją robić update, ja musiałem sie zdecydować - związane to było z praca i tworzeniem aplikacji na WM6, dlatego zrobiłem update. Wygląda, że wszystko działa bez problemu, może z czasem wyjdzie problem z kartą - nie wiem jeszcze w kazdym razie aktualizacja przebiegła bez zarzutu.

Ciekawostka:
Update nie działa z kartą MMC choć palmtop nie ma najmniejszych problemów z przechowywaniem na niej danych. Wszytskie instalacje działaja bez problemu - taka ciekawostka. Z kartą MMC miałem error "Upgrade Image file Error". Musiałem biegać i pozyczać odpowiednią kartę SD.

Pozdrawiam
Marcin


Offline qbus

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 53
  • Sprzęt: HTC Topaz
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #67 : Październik 01, 2007, 14:45:29 »
Do wszystkich, którzy maja Erę i chcą przez BT łączyć się z telefonem i dalej dial-upem.

Nie trzeba nic grzebać w rejestrach (brak opcji w menu) - wystarczy jako numer telefonu podać *99***2#.

Sprawdzone u mnie na moim A636N i działa jak złoto.

PS Wpis w rejestrze też mam dla zainteresowanych - również z nim chodzi dobrze.


Offline pandarek

  • Newbie
  • Wiadomości: 14
  • Sprzęt: Asus A636N
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #68 : Październik 01, 2007, 15:32:26 »
Do wszystkich, którzy maja Erę i chcą przez BT łączyć się z telefonem i dalej dial-upem.

Nie trzeba nic grzebać w rejestrach (brak opcji w menu) - wystarczy jako numer telefonu podać *99***2#.

Z jakiego telefonu się łączysz bo to ma chyba znaczenie, w przypadku "plusa" wygląda to tak:

*dla telefonów marki Nokia i Motorola *99#
*dla telefonów marki Sony Ericsson *99***(numer CID)#
*dla telefonów marki Samsung, LG, Sagem, Siemens  *99***1#

Ja w SE K750i łącze się przez *99***3# i działa od początki bez żadnych dodatkowych modyfikacji w rejestrze.

Pozdrawiam
DK


Offline qbus

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 53
  • Sprzęt: HTC Topaz
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #69 : Październik 01, 2007, 15:49:22 »
Do wszystkich, którzy maja Erę i chcą przez BT łączyć się z telefonem i dalej dial-upem.

Nie trzeba nic grzebać w rejestrach (brak opcji w menu) - wystarczy jako numer telefonu podać *99***2#.

Z jakiego telefonu się łączysz bo to ma chyba znaczenie, w przypadku "plusa" wygląda to tak:

*dla telefonów marki Nokia i Motorola *99#
*dla telefonów marki Sony Ericsson *99***(numer CID)#
*dla telefonów marki Samsung, LG, Sagem, Siemens  *99***1#

Ja w SE K750i łącze się przez *99***3# i działa od początki bez żadnych dodatkowych modyfikacji w rejestrze.

Pozdrawiam
DK


Sony Ericsson - dokładnie tak chyba jest jak piszesz. Dziękuję za doprecyzowanie.


Offline krzych3333

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #70 : Październik 19, 2007, 07:27:50 »
Witam
Czy moge wgrac wm 6 polski na wm 5 niemiecki.Czy ktos to robil,czy slyszal .
Pozdrawiam


Offline slupek

  • Newbie
  • Wiadomości: 43
  • Sprzęt: Galaxy S (GT-i9000), Asus A696
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #71 : Październik 19, 2007, 09:14:21 »
Możesz, odpowiedź masz w tym wątku:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=79839.0

Ja wgrałem EN na PL.


Offline tomy78

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #72 : Październik 24, 2007, 13:16:24 »
A ja wgralem sobie wczoraj WM6 i narazie jestem bardzo zadowolony. Aczkolwiek mialem problemy z wgraniem, dlatego ze wyskakiwal mi blad "Open Upgrade image file error". Postepowalem zgodnie z zaleceniami, probowalem roznych kombinacji i kart i nic nie pomagalo. Juz mialem dac sobie spokoj. Az nagle mnie zastanowilo dlaczego w Asusie karte widze jako KARTA SD2. Okazalo sie ze mam rowniez katalog KARTA SD z zalacznikami od meili (pewnie odbieralem poczte bez karty i program sobie stworzyl taki katalog). Po usunieciu poszlo od reki.
Pierwsza rzecz ktora mnie zaskoczyla to zasieg WiFi - odbieram teraz neta w miejscach w ktorych nigdy nie widzial sieci. Druga sprawa, mam wrazenie ze lapie szybciej Fixa w GPS. I co najwazniejsze zniknal problem z dzwiekiem, ktory opiswalem w tym watku http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=50445.0 . Narazie jestem chyba jedynym "szczesliwym" uzytkownikiem A636N z WM6.

Pzdr. tomy78


Offline mctel

  • Newbie
  • Wiadomości: 28
  • Sprzęt: Asus A636N
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #73 : Październik 25, 2007, 10:53:48 »
Ja jeszcze na WM6 nie zmienilem..
Jak wyglada kompatybilność programów pisanych na WM5 ? Działaja wsystkie ?
Zalezy mi na Automapie 3.9,Destinator,Claunch,RescoExplorer,UpTimemeter


Offline FrugOs

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 72
  • Sprzęt: HTC Kaiser :)
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #74 : Listopad 20, 2007, 21:17:50 »
Czy ten rom jest juz pozbawiony wad wieku dziececego?


Offline irek.k

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #75 : Grudzień 02, 2007, 21:27:59 »
Witam
A ja caly czas nie potrafie zainstalowac WM6 na moim Asus-ie A636n. Mam WM5 Pl. Ze strony Asusa sciagnalem WM6, ale po skopiowaniu na karte SD i uruchomieniu Upgrade Tool wyswietla sie komunikat Please wait. Pomozcie jak mam sobie z tym poradzic.
Pzdr


Offline Soovek

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1687
  • Sprzęt: HTC Touch HD, Samsung i600, 2x Asus A636N + KIT, Eten M500, Samsung NC10
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #76 : Grudzień 02, 2007, 21:50:27 »
Witam
A ja caly czas nie potrafie zainstalowac WM6 na moim Asus-ie A636n. Mam WM5 Pl. Ze strony Asusa sciagnalem WM6, ale po skopiowaniu na karte SD i uruchomieniu Upgrade Tool wyswietla sie komunikat Please wait. Pomozcie jak mam sobie z tym poradzic.
Pzdr

Napewno masz A636N ??? Tak sie dzieje w A636.


Offline manjac

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 259
  • Sprzęt: HTC Desire Z, Asus A636N, E52
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #77 : Grudzień 03, 2007, 00:33:50 »
czy po zrobieniu upgradu dzieja sie jakies kwiatki z iGo ? np jak przy 639 i patchu do karty sdhc ze trzeba kolejny rom wrzucac ? bo na stronie asusa nie ma nowszego romu dla 636n niz 07/2007 (dla 639 jest 09/2007)

pzdr

..............................................."Jeżeli wszystko zawiodło...przeczytaj instrukcję"...............................................

Offline jetsf

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 365
  • Sprzęt: Omnia 2,WM6.5, AM6.12.EU, BT-Q1000XT, GS2 ws 4.0.4
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #78 : Grudzień 03, 2007, 16:31:37 »
Napewno masz A636N ??? Tak sie dzieje w A636.

Czy to może znaczyć, że mogę mieć podobny problem ? Kupiłem jako A636.
Mam A636N, ale po powrocie z serwisu, gdzie jak podają wymienili płytę i wyświetlacz. Teraz zgłasza się jako A636N. Robił ktoś upgrade do WM6 na takim sprzęcie ?


Offline Soovek

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1687
  • Sprzęt: HTC Touch HD, Samsung i600, 2x Asus A636N + KIT, Eten M500, Samsung NC10
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #79 : Grudzień 03, 2007, 18:21:31 »
Napewno masz A636N ??? Tak sie dzieje w A636.

Czy to może znaczyć, że mogę mieć podobny problem ? Kupiłem jako A636.
Mam A636N, ale po powrocie z serwisu, gdzie jak podają wymienili płytę i wyświetlacz. Teraz zgłasza się jako A636N. Robił ktoś upgrade do WM6 na takim sprzęcie ?

Masz A636N -> update WM6 bez problemów pójdzie


Offline irek.k

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #80 : Grudzień 03, 2007, 19:42:09 »
Witam. Jest to niestety Asus A636. Sprawdzilem pod bateria. Czym sie rozni Asus A636 od A636n?? I czy jest jakas mozliwosc zainstalowania WM6?? Czy istnieje jakas "furtka".
Pzdr


Offline Soovek

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1687
  • Sprzęt: HTC Touch HD, Samsung i600, 2x Asus A636N + KIT, Eten M500, Samsung NC10
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #81 : Grudzień 03, 2007, 21:00:59 »
Witam. Jest to niestety Asus A636. Sprawdzilem pod bateria. Czym sie rozni Asus A636 od A636n?? I czy jest jakas mozliwosc zainstalowania WM6?? Czy istnieje jakas "furtka".
Pzdr

Nie istnieje :( Jedynie wymiana płyty głównej na A636N
Różnice A636 wifi tylko B, BT 1.2
A636N Wifi B+G, BT 2.0 EDR
oraz najważniejsza !!!! chwyt marketingowy, który polega na braku update do WM6 dla A636 aby wymienić pocketa na nowszy !!! Czyste złodziejstwo.
Napisane: Grudzień 03, 2007, 20:55:54
Witam. Jest to niestety Asus A636. Sprawdzilem pod bateria. Czym sie rozni Asus A636 od A636n?? I czy jest jakas mozliwosc zainstalowania WM6?? Czy istnieje jakas "furtka".
Pzdr

To że pod baterią jest napisane ze to A636 nic nie znaczy. Serwis orika nie zmienia naklejek - a płyty główne wymiwniała na N-ki.
Lepiej wejdz w ustawienia -> informacje o systemie -> zakładka wersja i przepisz mi to tutaj :) Zobaczymy co masz :)


Offline irek.k

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #82 : Grudzień 03, 2007, 21:08:26 »
W zakladce Wersja mam:
Wersja ROM  V03.0548.00 POL 0415
Wersja IPL  V11300500
Nazwa modelu A636


Offline Soovek

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1687
  • Sprzęt: HTC Touch HD, Samsung i600, 2x Asus A636N + KIT, Eten M500, Samsung NC10
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #83 : Grudzień 03, 2007, 21:23:18 »
W zakladce Wersja mam:
Wersja ROM  V03.0548.00 POL 0415
Wersja IPL  V11300500
Nazwa modelu A636

Niestety to A636. Ale za to masz starszą wersję oprogramowania. Możesz updatować do nowszej ale noestety tylko WM5.


Offline celius

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 133
  • Sprzęt: ASUS A636N (WM6 + SD 4GB)  Nokia 6650d
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #84 : Grudzień 15, 2007, 20:10:19 »
Zainstalowałem w swoim A636N WM6 i mam problem.

Po uruchomieniu pojawiło się wyrównanie ekranu (kalibracja). Naciskam rysikiem w krzyżyk ale nie mogę z tego wyjść. Cały czas zaczyna na nowo  :mad:

PS.
Czy Asus ma gwarancję door-to-door ?

« Ostatnia zmiana: Grudzień 15, 2007, 22:00:10 wysłana przez celius »

Offline slawulko

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 67
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #85 : Grudzień 16, 2007, 19:06:30 »
1. zrób reset
jeśli nie pomoże
2. zrób HardReset
jeśli nie pomoże
3. Wyjmij baterię


Offline celius

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 133
  • Sprzęt: ASUS A636N (WM6 + SD 4GB)  Nokia 6650d
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #86 : Grudzień 16, 2007, 19:44:19 »
1. zrób reset
jeśli nie pomoże
2. zrób HardReset
jeśli nie pomoże
3. Wyjmij baterię



To nic nie da.
Przy pierwszym uruchomieniu systemu zawsze trzeba zrobić kalibrację. Jeżeli tego się nie zrobi to po każdym Twoim sposobie powraca.


Offline celius

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 133
  • Sprzęt: ASUS A636N (WM6 + SD 4GB)  Nokia 6650d
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #87 : Grudzień 17, 2007, 12:19:56 »
1. zrób reset
jeśli nie pomoże
2. zrób HardReset
jeśli nie pomoże
3. Wyjmij baterię



To nic nie da.
Przy pierwszym uruchomieniu systemu zawsze trzeba zrobić kalibrację. Jeżeli tego się nie zrobi to po każdym Twoim sposobie powraca.


Dziś zadzwoniłem do Asus-a i jutro przyjedzie kurier wsiąść PDA do serwisu w Koszalinie. Mam nadzieję że jedna wizyta w serwisie wystarczy.


Offline cyberas

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 106
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #88 : Styczeń 05, 2008, 22:47:44 »
Czy mógłby ktoś podać wersję systemu (wersja ROM/wersja IPL) po upgrade do WM6?

« Ostatnia zmiana: Styczeń 05, 2008, 22:57:49 wysłana przez cyberas »

Offline romek64

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 112
  • Sprzęt: N311, A636N, N560, N6120c, NR360, NR460,E52,N8
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #89 : Styczeń 05, 2008, 22:57:38 »
V03.0723.01 POL 0415
V06050700--01