Autor Wątek: A636N i WM6  (Przeczytany 67030 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Glaucos

  • Newbie
  • Wiadomości: 31
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #30 : Lipiec 11, 2007, 23:53:00 »
... ale angielska, w ktorej pewnie dziala rozpoznawanie pisma?


Rozpoznawanie pisma działa w dowolnej wersji językowej. Np. Transcriber od małego i miękkiego. Rozpoznaje oczywiście tylko teksty bezogonkowe :(


PDAclub.pl

Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #30 : Lipiec 11, 2007, 23:53:00 »
R E K L A M A:


Offline piotrg

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #31 : Lipiec 12, 2007, 00:12:36 »
Czy piszesz o Microsoft Transcriber, bo on dziala delikatnie mowiac slabiutko ;(


Offline piteron

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 99
  • Sprzęt: 639
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #32 : Lipiec 12, 2007, 00:17:15 »
powiem więcej
baaardzo słabiutko


Offline piotrg

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #33 : Lipiec 12, 2007, 00:20:41 »
Zgadza sie :( CHyba trzeba poczekac, az ktos sie zajmie nowym upgrade toolem i przejsc w koncu na wersje angielska.


Offline pkomi

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #34 : Lipiec 12, 2007, 22:19:58 »
Witam

dzisiaj również załadowałem nowego roma z WM60 do A636N. Poszło bez problemu i to na karcie 1Gb częsciowo zapisanej innymi plikami. Cała operacja trwała chwile, Asus sie obudził i pięknie chodzi. Polecam, nie zauważyłem niedomagań choć przyznaje że ciesze sie nowym softem od paru godzin.

Pozdrawiam


Offline stankiew

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
  • Sprzęt: A636N@620Mhz
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #35 : Lipiec 12, 2007, 22:25:13 »
A jak wyglada u ciebie sprawa z bluetooth? bo jakos nie moge sie od nikogo doczekac odpowiedzi na proste pytanie, czy jest tak jak u mnie, czy po prostu padlem ofiara upgrade i mi sie 'krzywo' zfleszowal


Offline pkomi

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #36 : Lipiec 13, 2007, 08:59:36 »
bluetooth ok, działa łącze sie z telefonem i kompem, wymieniam dane.


Offline DonKroko

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #37 : Lipiec 13, 2007, 10:42:34 »
Po wgraniu WM6 nie mam problemu z połączeniami Bluetooth, są natomiast "zacięcia" karty SD.
Na szczęście nieczęste i łatwe do usunięcia (wyjęcie i włożenie karty na gorąco - pomaga).


Offline matthiasgor

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 368
  • Sprzęt: NavRoad Vivo S, Nokia E7
  • VIP Level: 200
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #38 : Lipiec 13, 2007, 17:30:27 »
Mój A636N, czasami, ma problem z kartą SD tzn. widzi katalogi ale nie widzi ich zawartości. Pomaga wyjęcie i ponowne włożenie karty. Czy to wina WM6 czy też karta SD zaczyna szwankować? Czytnik w komputerze stacjonarnym widzi zawartość karty prawidłowo.


mam to samo czyli wina WM6

--
Pozdrawiam
Maciej

Offline RMK

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 157
    • http://przemelek.blogspot.com
  • Sprzęt: ASUS A636N
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #39 : Lipiec 14, 2007, 02:48:22 »
Ja długo walczyłem z sobą czy instalować WM6 na swoim A636N czy nie, ale w końcu zainstalowałem :-)
Jedyny problem jaki na razie zauważyłem to problemy z ActiveSync'iem 4.5, który na moim domowym komputerze nie chce do końca poprawnie działać ;-) [dokładniej rapimgr.exe wariuje i zajmuje prawie 100% mocy procesora].

Sam system sprawia wrażenie bardziej dopracowanego i szybszego. Nie wiem czy to tylko subiektywne odczucia, czy obiektywny fakt, ale wydaje się, że wszystko działa sprawniej pod WM6.

Zdecydowanym plusem jest sposób włączania WiFi i Bluetootha, które w WM5 były takie sobie.

Moje podstawowe wtyczki czyli TodayAgenda, cLaunch i WisBar [w starej wersji 1.4.2] działają i to jest dla mnie najważniejsze ;-)

Z wad których update do WM6 nie rozwiązuje to fakt, że choć pliki LIT są skojarzone z MSReaderem to gdy na nie kliknąć system pokazuje komunikat o błędzie. Tak samo jak miał to w zwyczaju w WM5

« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2007, 11:00:06 wysłana przez RMK »

Offline Davegadget

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 64
  • Sprzęt: HTC TP2->Motorola Defy
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #40 : Lipiec 17, 2007, 10:53:04 »
odradzam nstalowanie WM6 bo ma kilka denerwujacych bug'ow.
http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=20070713211134500&board_id=6&model=MyPal+A636N&page=1&SLanguage=en-us
 ja sam tez znalazlem pare innych nieopisanych problemow k tore pootwierdzaja niedopracowanie WM6 w wydaniu na A636N


Ewolucja: Compaq 3130->Mio P550->Asus A636N->Asus A696->Asus P750->Asus P565->HTC TP2->Motorola Defy (Microsoft zabil  WM Mobile)

Offline spolak

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 111
    • http://www.icsr.agh.edu.pl/~polak/
  • Sprzęt: Asus 636N, SGN
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #41 : Lipiec 17, 2007, 11:34:14 »
odradzam nstalowanie WM6 bo ma kilka denerwujacych bug'ow.
http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=20070713211134500&board_id=6&model=MyPal+A636N&page=1&SLanguage=en-us
 ja sam tez znalazlem pare innych nieopisanych problemow k tore pootwierdzaja niedopracowanie WM6 w wydaniu na A636N



Aby dodatkowo zniechęcić  ;D potencjalnych upgrade-owców, ze swej strony dodam, że support ASUS nie jest w stanie powiedzieć kiedy pojawi się poprawka do WM6


Offline Focuss

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 288
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #42 : Lipiec 17, 2007, 11:53:23 »
No to teraz ja zniechęe i to bardzo.... długo się wahałem czy zainstalowac czy nie i wczoraj się podkusilem, i jestem teraz o to wsciekly na siebie
Zaczelo sie wszystko oki, nagle przy 4% wyskoczyl mi blad odczytu SD jakis... bylo by reinsert card zrobic i sprobowac ponownie, nic nie pomoglo zostal caly czas ekran z bledem, po 10 minutach postanowilem soft reset zrobic, i teraz uruchamia mi sie tylko niebieski ekran z napisem ASUS a przy hardreset czarny podswietlony ekran, nie da sie ani wlaczyc ani wylaczyc palma, tzn juz sie rozladowala bateria to sie wylaczyl....

Zadzwonilem do serwisu powiedzialem co jest... poeiedziemi mi ze nie wiedza co sie moglo stac i nie ma innego wyjscia jak serwis :( ehhh jeszcze teraz jak sa wakacje i nawigacja by sie przydala....

A karta byla jak najbardziej oki, caly czas ja mam i nigdy nie mialem z nia problemu nawet najmniejszego, instalacje wykonywalem zgodnie z instrukcja ze strony Asusa :(

Mial ktos cos podobnego??:(


Offline Davegadget

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 64
  • Sprzęt: HTC TP2->Motorola Defy
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #43 : Lipiec 17, 2007, 12:24:50 »
odradzam nstalowanie WM6 bo ma kilka denerwujacych bug'ow.
http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=20070713211134500&board_id=6&model=MyPal+A636N&page=1&SLanguage=en-us
 ja sam tez znalazlem pare innych nieopisanych problemow k tore pootwierdzaja niedopracowanie WM6 w wydaniu na A636N



Aby dodatkowo zniechęcić  ;D potencjalnych upgrade-owców, ze swej strony dodam, że support ASUS nie jest w stanie powiedzieć kiedy pojawi się poprawka do WM6



Nie dziwie sie im. Powinni poczekac przynajmniej 2 miesiace , zbierajac w miedzyczasei bugi  i dopiero wtedy zrobic latke ..bo nie ma sensu robienia laytki  na kolejnego patcha tylko "super patcha" na wszytekie bug'i  ;)

« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2007, 17:17:42 wysłana przez Davegadget »
Ewolucja: Compaq 3130->Mio P550->Asus A636N->Asus A696->Asus P750->Asus P565->HTC TP2->Motorola Defy (Microsoft zabil  WM Mobile)

Offline maxrafal

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
  • Sprzęt: Asus 696
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #44 : Lipiec 17, 2007, 14:04:12 »
Mój A636N, czasami, ma problem z kartą SD tzn. widzi katalogi ale nie widzi ich zawartości. Pomaga wyjęcie i ponowne włożenie karty. Czy to wina WM6 czy też karta SD zaczyna szwankować? Czytnik w komputerze stacjonarnym widzi zawartość karty prawidłowo.

U mnie w A696 (WM6) od czasu do czasu dzieje sie to samo. Mam karte SD 1 GB DaneElec (Toshiba).
Ktos jeszcze ma takie problemy ?

R


Offline spolak

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 111
    • http://www.icsr.agh.edu.pl/~polak/
  • Sprzęt: Asus 636N, SGN
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #45 : Lipiec 17, 2007, 14:11:51 »
Po wgraniu WM6 nie mam problemu z połączeniami Bluetooth, są natomiast "zacięcia" karty SD.
Na szczęście nieczęste i łatwe do usunięcia (wyjęcie i włożenie karty na gorąco - pomaga).


W/g
http://vip.asus.com/forum/view.aspx?SLanguage=en-us&id=20070713211134500&board_id=6&model=MyPal%20A636N&page=2&count=11
wystarczy nie włączać opcji wybudzania, a problem z kartą SD powinien zniknąć.
Odznaczyłem w  "Ustawienie wybudzania" - opcję "karta SD", na wszelki wypadek zrobiłem również reset   ;D, i wygląda na to, że problem "zacięcia" karty  faktycznie zniknął - ciekawe na jak długo.  ;)

UZUPEŁNIENIE (18 lipca 2007)
Dzisiaj rano włączam mojego A636N i tu niespodzianka, po wybudzeniu, widzi pliki na karcie. Wygląda na to, że w przypadku tego modelu jest to, chyba, rozwiązanie problemu. Szkoda, że nie działa to w przypadku innych modeli, np. A696. :(

« Ostatnia zmiana: Lipiec 18, 2007, 11:23:05 wysłana przez spolak »

Offline pxm

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 101
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #46 : Lipiec 17, 2007, 21:58:12 »
Po tym co tu czytam to jednak dam sobie na razie spokoj z upgrade'em do WM6.


Offline Focuss

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 288
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #47 : Lipiec 18, 2007, 09:11:14 »
heh, no ja rowniez bym zrezygnowal :)... ale niestety zapozno.... dzis wyslalem mojego asusa do serwisu :-(kurde a tu wakacje, nawigacja by sie przydala a pewnie zejdzie minimum 2 tygodnie :(


Offline Davegadget

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 64
  • Sprzęt: HTC TP2->Motorola Defy
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #48 : Lipiec 18, 2007, 12:57:11 »
w moim a636n  wyłączenie wzbudzania z karty nie pomogło...tzn w pierwszym momencie myślałem ze działa ...ale po którymś tam odpaleniu Pda problem powrócił. Sprawdź lepiej czy widzi wszystkie pliki bo w moim Explorer plików widzial piki w jednym folderze ale w innym juz nie. ..a juz myślałem ze koniec kłopotów.
Napisałem do Asus w sprawie bug'ow...odpowiedzieli , ze znają problem i w Tajwanie juz nad tym pracują.Nie pozostaje nic innego jak poczekać na łatkę.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 18, 2007, 16:39:09 wysłana przez Davegadget »
Ewolucja: Compaq 3130->Mio P550->Asus A636N->Asus A696->Asus P750->Asus P565->HTC TP2->Motorola Defy (Microsoft zabil  WM Mobile)

Offline spolak

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 111
    • http://www.icsr.agh.edu.pl/~polak/
  • Sprzęt: Asus 636N, SGN
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #49 : Lipiec 18, 2007, 13:08:06 »
w moim a636n  wylaczenie wzbudzania z karty nie pomogloo...tzn w pierwszym momencie myslalem ze dziala ...ale po ktoryms tam odpaleniu Pda problem sie powrocil. Sprawdz lepiej czy widzi wszytskie pliki bo w moim

Fakt, za którymś kolejnym uruchomieniem problem jednak powraca  :(


Offline maxrafal

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
  • Sprzęt: Asus 696
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #50 : Lipiec 19, 2007, 14:54:32 »
w moim a636n  wyłączenie wzbudzania z karty nie pomogło...tzn w pierwszym momencie myślałem ze działa ...ale po którymś tam odpaleniu Pda problem powrócił. Sprawdź lepiej czy widzi wszystkie pliki bo w moim Explorer plików widzial piki w jednym folderze ale w innym juz nie. ..a juz myślałem ze koniec kłopotów.
Napisałem do Asus w sprawie bug'ow...odpowiedzieli , ze znają problem i w Tajwanie juz nad tym pracują.Nie pozostaje nic innego jak poczekać na łatkę.


Ok Czyli czekamy na Tajwan :)


Offline zygzag

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #51 : Lipiec 20, 2007, 09:46:11 »
No i po upgrad'zie - poszło wszystko bez najmniejszego problemu. System śmiga, AM 3.9.7 również. Faktycznie zdarzyło się, że niedowidział zawartości karty SD jednak jej wypiecie i ponowne wpięcie spowodowało, że "przejrzał na oczy" ;) Wgrałem kilka freegier i też ładnie brykają z tym, że jedna nie spasowała  więc ją wywaliłem "usuń program" ( nie pomogło ) a następnie plik z karty SD i...niestety pozostała ikonka na folderze "gry" - jak ją wywalić - czyżby tylko HR? bo nie mam juz pomysłu.


Offline Davegadget

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 64
  • Sprzęt: HTC TP2->Motorola Defy
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #52 : Lipiec 20, 2007, 10:55:00 »
No i po upgrad'zie - poszło wszystko bez najmniejszego problemu. System śmiga, AM 3.9.7 również. Faktycznie zdarzyło się, że niedowidział zawartości karty SD jednak jej wypiecie i ponowne wpięcie spowodowało, że "przejrzał na oczy" ;) Wgrałem kilka freegier i też ładnie brykają z tym, że jedna nie spasowała  więc ją wywaliłem "usuń program" ( nie pomogło ) a następnie plik z karty SD i...niestety pozostała ikonka na folderze "gry" - jak ją wywalić - czyżby tylko HR? bo nie mam juz pomysłu.

Coz po tych wszytskich postach dziwie sie jeszce ze sa smialkowie gotowi zrobic upgrade skoro WM6 ma tyle bledow. Po co powielac bledy tych co ten upgrade zrobili? Trudno powiedziec .
Jesli chodzi o usuniecie ikonki w menu programy usuniesz ja recznie wchodzac explorem plikow do window->menu start-> programy  tam znajdziesz skroty ktore mozesz usunac. Hard reset to ostatecznosc

Ewolucja: Compaq 3130->Mio P550->Asus A636N->Asus A696->Asus P750->Asus P565->HTC TP2->Motorola Defy (Microsoft zabil  WM Mobile)

Offline zygzag

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #53 : Lipiec 20, 2007, 14:38:34 »
Jesli chodzi o usuniecie ikonki w menu programy usuniesz ja recznie wchodzac explorem plikow do window->menu start-> programy  tam znajdziesz skroty ktore mozesz usunac. Hard reset to ostatecznosc
[/quote]

Very dzięki - pozamiatane  ;D. Jeśli chodzi o powielanie błedów, no cóz - kto nie ryzykuje ten nie ...( tu wstaw właściwy czasownik )  ;) Zrobiłem upgrade, sprzęt działa, spełnia moje oczekiwania więc na co miałem czekać?


Offline Davegadget

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 64
  • Sprzęt: HTC TP2->Motorola Defy
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #54 : Lipiec 20, 2007, 16:52:28 »
NA co czekac ?na patcha niwelujacego uciazliwe bugi. np przeladowywanie karty SD kilka razy dziennie szczegolnie kiedy wieksza czesc programow jest zainstalowana na karcie ...JA drugi raz juz tego bledu nie popelnie ...poczekam az soft sie przetestuje ...i wtedy ewentualnie zainstaleuje....bo WM5 oprocz tego ze ladniej wyglada (kwestia gustu) duzo nowego z  mojego punktu widzenia nie wniosl w porownaniu do WM5 a dodam , ze do WM5 nie mialem zastrzezen. Ostatnio odpalilem Miomap zapominajac o problemie z karta SD ...zwis totalny. Program zaladowal sie do momentu z ktorego zaczal czytac z karty...i na tym PDA zakonczyl dzialanie. Pomogl tylko reset.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2007, 16:56:23 wysłana przez Davegadget »
Ewolucja: Compaq 3130->Mio P550->Asus A636N->Asus A696->Asus P750->Asus P565->HTC TP2->Motorola Defy (Microsoft zabil  WM Mobile)

Offline fool

  • Newbie
  • Wiadomości: 8
  • Sprzęt: Asus A636N
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #55 : Lipiec 20, 2007, 17:15:51 »
Poczytałem wszystkie wypowiedzi i narazie na momim A636N zostaje przy WM5. Mam jednak jedno pytanie bo piszecie coś o kłopocie przy "wzbudzaniu" lub "wybudzaniu". Szczerze mówiąc nie wiem o co dokładnie chodzi ale tak kombinuje i wydaje mi się, ze macie na mysli sytuację, gdy np przez 2 minuty (zalezy ile się ustawi) nie uzywa się PDA i on się wyłącza do stanu "czuwania". Jesli to chodzi o to, to ja na swoim WM5 dość często mam kłopot - gdy chwile nie używam PDA i się wyłączy, to jesli nastąpiło to w momencie gdy była włączona np jakaś gra, to jak klikne na włącznik żeby włączyć ponownie PDA to wywala błąd "Wystąpił błąd...wyslij info o błędzie..." i program trzeba na nowo uruchamiać. U Was tez tak jest w WM5?Czasem się też to dzieje na automapie.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2007, 17:58:42 wysłana przez fool »

Offline zygzag

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #56 : Lipiec 20, 2007, 18:46:01 »
NA co czekac ?na patcha niwelujacego uciazliwe bugi. np przeladowywanie karty SD kilka razy dziennie szczegolnie kiedy wieksza czesc programow jest zainstalowana na karcie ...JA drugi raz juz tego bledu nie popelnie ...poczekam az soft sie przetestuje ...i wtedy ewentualnie zainstaleuje....bo WM5 oprocz tego ze ladniej wyglada (kwestia gustu) duzo nowego z  mojego punktu widzenia nie wniosl w porownaniu do WM5 a dodam , ze do WM5 nie mialem zastrzezen. Ostatnio odpalilem Miomap zapominajac o problemie z karta SD ...zwis totalny. Program zaladowal sie do momentu z ktorego zaczal czytac z karty...i na tym PDA zakonczyl dzialanie. Pomogl tylko reset.


No to szczerze współczuje takich problemów - u mnie jak na razie wszystko jest OK, hula jak na WM5 a skoro nie widać różnicy ( istotnej dla mnie oczywiście ) więc dlaczego nie  ;) ?


Offline Focuss

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 288
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #57 : Lipiec 23, 2007, 16:41:26 »
No powrocilem, a raczej moj asus z serwisu po wywaleniu sie przy przechodzeniu na nowy system, powiem szczerze ze serwis szybko sie uporal bo odeslalem go w srode a dzis dostalem. Mam na nim WM 5.0, zastanawialem sie co mi wgrala... ale dali 5, teraz znowu mnie kusi by sprobowac, ale chyba jednak poczekam na poprawki i wtedy przejde...


Offline Robert_O

  • Newbie
  • Wiadomości: 18
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #58 : Sierpień 26, 2007, 12:11:48 »
Witam.
Na stronie ASUS'a jest poprawka datowana 21-08-2007r. do obsługi SDHC. Z opisu wynika iż poprawka działa na WM5 i WM6.

http://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/IA/Mypal%20A63xN/A63XN_SD.zip

Opis:
A632N/A636N SDHC card patch
Improvements and features:

1.Support both WM5 and WM6
2.Support SDHC card
3.Fix SD card couldn’t be detected issue after suspended or resumed.

Notice:
1. After cleanboot, this patch needs to be installed again.
2. Installed this patch would cause some software which locks SD card ID can't run smoothly(e.g. IGO)

Może ta poprawka pomoże?!

« Ostatnia zmiana: Sierpień 26, 2007, 12:51:02 wysłana przez Robert_O »

Offline slawulko

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 67
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #59 : Sierpień 26, 2007, 22:52:20 »
Oczywiście - ile razy mam pisać, że poprawka działa i to nawet z moim A639.
Problem z kartą znika. Pliki są cały czas widoczne.