Autor Wątek: A636N i WM6  (Przeczytany 67035 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline buc

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
A636N i WM6
« : Lipiec 05, 2007, 22:43:09 »
Jak w temacie... O co chodzi ? Czy ktos moglby pojasnic ? Asus nas olal ?
Technicznie nie wydala ?


PDAclub.pl

A636N i WM6
« : Lipiec 05, 2007, 22:43:09 »
R E K L A M A:


Soovek

  • Gość
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #1 : Lipiec 05, 2007, 23:44:48 »
Jak w temacie... O co chodzi ? Czy ktos moglby pojasnic ? Asus nas olal ?
Technicznie nie wydala ?


Technicznie wydala aż za bardzo - po prostu nie chce im się wygenerować romu. Zabieg czysto marketingowy - aby zmienić na nowszy model.


Offline buc

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #2 : Lipiec 07, 2007, 00:07:20 »
a czy istnieje szansa, ze ktos to kiedys zrobi ? nie koniecznie asus...
jakos przerobic...


Offline jan45

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
  • Sprzęt: ASUS A636N
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #3 : Lipiec 08, 2007, 14:20:15 »
Jest na stronie Asusa


Offline drogi

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 277
  • Sprzęt: HTC Diamond, Samsung I5700
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #4 : Lipiec 08, 2007, 15:24:57 »
Jest na stronie Asusa


Gdzie?, bo jakoś nie widzę...


Offline jan45

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
  • Sprzęt: ASUS A636N
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #5 : Lipiec 08, 2007, 15:32:35 »


Offline drogi

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 277
  • Sprzęt: HTC Diamond, Samsung I5700
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #6 : Lipiec 08, 2007, 15:36:37 »
Tutaj

http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=pl-pl

Wybierz A636N



Dokładnie na tej stronie sprawdzałem/m nic nie widzę, żadnego firmware.
Możesz podać linka do tej paczki?

przepraszam zwracam honor, firefox nie pokazywał tego odnośnika, opera pokazała

« Ostatnia zmiana: Lipiec 08, 2007, 15:39:24 wysłana przez drogi »

Soovek

  • Gość
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #7 : Lipiec 08, 2007, 20:03:04 »
A dla A636 nie ma :( Mam nadzieje że wrzucą :D


Offline pxm

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 101
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #8 : Lipiec 08, 2007, 20:31:33 »
Ooo, no to trzeba sobie zrobić uprgade do WM6. Pytanie do tych co juz zrobili - warto? :)

« Ostatnia zmiana: Lipiec 08, 2007, 20:35:27 wysłana przez pxm »

Offline drogi

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 277
  • Sprzęt: HTC Diamond, Samsung I5700
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #9 : Lipiec 09, 2007, 20:41:42 »
Ooo, no to trzeba sobie zrobić uprgade do WM6. Pytanie do tych co juz zrobili - warto? :)


Chyba nikt nie robił bo się boją po poczytaniu wątku o A639 ;)


Offline pxm

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 101
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #10 : Lipiec 09, 2007, 21:03:36 »
Ooo, no to trzeba sobie zrobić uprgade do WM6. Pytanie do tych co juz zrobili - warto? :)


Chyba nikt nie robił bo się boją po poczytaniu wątku o A639 ;)


Heheheh.. mnie kusi, ale chyba na razie sie powstrzymam. Szkoda, ze nie ma mozliwosci powrotu do WM5.


Offline drogi

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 277
  • Sprzęt: HTC Diamond, Samsung I5700
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #11 : Lipiec 09, 2007, 21:11:24 »
Heheheh.. mnie kusi, ale chyba na razie sie powstrzymam. Szkoda, ze nie ma mozliwosci powrotu do WM5.


Właściwie to mnie trzyma przy WM5, kiedyś bawiłem się ze zmianami języka z EN na PL a przy normalnej procedurze też nie było to możliwe tylko przerobionym Upgrade Tool.exe.
Zastanawiam się czy ten ówczesny przerobiony Upgrade Tool.exe zadziałałby również w tym przypadku, ktoś z posiadaczy już WM6 mógłby to sprawdzić?


Soovek

  • Gość
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #12 : Lipiec 09, 2007, 21:47:59 »
Witam
Ja dziś chciałem sprawdzić czy rom od 636N z WM6 będzie chodził na A636 :P
Odpaliłem i potem update - ku mojemu zdziwieniu please wait ... czekam 5 min drugie pięć i nic cały czas please wait ...
No to myślę sobie uwaliłem asuska 1799 zł (tyle za niego dałem) poszło się walić. Jedyne co mnie uratuje to kupić A636 z uwalonym ekranem na allegro i przekładka.
Dłużej już nie czekałem i mu SR zrobiłem ku mojemu zdziwieniu asus wstał :O !!! na WM5. Po HR też wstaje - nie nadpisał wogóle pamięci ROM.
Pewnie w obrazie jest jakieś zabezpieczenie aby nie wgrywać do innych Asusków - NA MOJE SZCZĘŚCIE :D


Offline lelaseski

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #13 : Lipiec 09, 2007, 22:35:31 »
Aktualizowałem do system Windows Mobile 6 na moim Asusie A636N. Sama operacja przebiegła bez problemów. Po instalacji wszystko działa i póki co nic nie wiesza. Jedyny problem sprawiła AutoMapa. Podczas rejestracji mapy Polski pojawił się błąd "Polska 2007.1: Podano numer licencyjny użyty na innym urządzeniu". Problem rozwiązał Support AutoMapy, który na moją prośbę  odblokował licencje do ponownej rejestracji.

Jedyne zmiany jakie zauważyłem to ładniejszy interface, możliwość jednoczesnego włączenia bluetooth i wi-fi, pasek Windows Live na pulpicie, Messenger w programach i Windows  Update w ustawieniach i kilka drobnych zmian. Przyznam, że dokładnie nowości nie szukałem. Najważniejsze, że działa :D


Offline drogi

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 277
  • Sprzęt: HTC Diamond, Samsung I5700
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #14 : Lipiec 09, 2007, 23:08:57 »
(..) możliwość jednoczesnego włączenia bluetooth i wi-fi, (...)


Za bardzo tego za nowość uznać nie mogę, bez problemu załączam jednocześnie te usługi na WM5

Pewnie w obrazie jest jakieś zabezpieczenie aby nie wgrywać do innych Asusków - NA MOJE SZCZĘŚCIE :D


Jesteś odważny, szczerze mówiąc też to lubię, ale z Asusem miałem już tyle awarii i serwisowania że jakoś mnie nie ciągnie. Szkoda że nie masz A636N wtedy na pewno sprawdziłbyś z ciekawości czy da się wrócić na WM5 przerobionym Toolem ;)


Offline lelaseski

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #15 : Lipiec 09, 2007, 23:56:56 »
Za bardzo tego za nowość uznać nie mogę, bez problemu załączam jednocześnie te usługi na WM5


Dla mnie to w każdym razie nowość. Poproszę jednak o podanie tego sposobu bo na drugim Asusie mam jeszcze WM5 a jednoczesne uruchamianie usług czasem się przydaje z tego co widzę.


Offline manjac

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 259
  • Sprzęt: HTC Desire Z, Asus A636N, E52
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #16 : Lipiec 10, 2007, 00:38:25 »
pytanie dych co sie odwazyli:
czy w polskim wm6 tak samo jak w wm5 nie ma narzedzi do rozpoznawania pisma? czyli czy jest sens spolszczac czy zostac przy engl (o ile w ogole jest sens robic upgrade???) ?

pozdr

..............................................."Jeżeli wszystko zawiodło...przeczytaj instrukcję"...............................................

Offline lelaseski

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #17 : Lipiec 10, 2007, 09:14:08 »
czy w polskim wm6 tak samo jak w wm5 nie ma narzedzi do rozpoznawania pisma? czyli czy jest sens spolszczac czy zostac przy engl (o ile w ogole jest sens robic upgrade???) ?


W polskiej wersji WM6 rozpoznawania pisma ręcznego dalej brak.


Offline AmigoS

  • Newbie
  • Wiadomości: 36
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #18 : Lipiec 10, 2007, 11:48:37 »
Zastanawiam się czy przechodzić na WM6? Czy ktoś mi może powiedzieć jakie korzyści i jaki problemy mogę napotkać po przejście w 636N na WM6? (na razie słyszałem o samych problemach)


Offline forestowy

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 604
    • fotografia makro
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #19 : Lipiec 10, 2007, 11:59:18 »
Jak narazie problemy dotyczą wzasadzie A696 a to już inna linia pocketów. Ja na swojego A639 po aktualizacji nie psiocze i nie spotkałem opini żeby inni psioczyli, o A636N też jakoś cicho więc moim zdaniem śmiało można się przesiadać. A696 to nowy model i swoje "choroby wieku niemowlęcego" musi przejść. 

Mio P550 --> Asus A639 --> HTC TyTN II --> HTC Diamond --> Nokia E52 --> Motorola Milestone --> Samsung Galaxy S II

Offline AmigoS

  • Newbie
  • Wiadomości: 36
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #20 : Lipiec 10, 2007, 14:39:07 »
przesiadać... ale pytanie po co - co mi daje zainstalowanie na 636N WM6?


Offline forestowy

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 604
    • fotografia makro
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #21 : Lipiec 10, 2007, 21:25:23 »
to samo co przesiadka z WM 2003 na WM 5 lub z xp na viste  ;D

Mio P550 --> Asus A639 --> HTC TyTN II --> HTC Diamond --> Nokia E52 --> Motorola Milestone --> Samsung Galaxy S II

Offline stankiew

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
  • Sprzęt: A636N@620Mhz
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #22 : Lipiec 10, 2007, 21:37:10 »
Niestety ja mam problem z a636n i wm6,
nie dziala bluetooth, po prostu wywala sie komunikatem (poza oczywiscie zgloszeniem bledu do microsoftu), ze

'wystapl problem z bttrayce.exe'
oraz ze
'radio bluetooth nie zostalo wlaczone z powodu zbyt malej ilosci dostepnej pamieci sterownika. przed wlaczeniem radia bluetooth nalezy wykonac zwykle resetowanie'

oczywiscie zaden reset (soft czy hard) nie pomaga....
a ze mialem sluchawki BT i activesync via BT to generalnie jest slabo

prosba do was o sprawdzenie, czy macie ten sam objaw, a jesli nie to jak dokonac ponownego flasha (jak do tej pory nie udalo mi sie znalezc sposobu na poprawienie 'uprade tool' w nowej wersji, tak zeby chcial ponownie wykonac flash ta sama wersja...



Offline drogi

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 277
  • Sprzęt: HTC Diamond, Samsung I5700
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #23 : Lipiec 10, 2007, 22:34:06 »
prosba do was o sprawdzenie, czy macie ten sam objaw, a jesli nie to jak dokonac ponownego flasha (jak do tej pory nie udalo mi sie znalezc sposobu na poprawienie 'uprade tool' w nowej wersji, tak zeby chcial ponownie wykonac flash ta sama wersja...


A próbowałeś tego 'uprade tool' którym można było tak robić przy WM5? Ogólnie są to te same wersje plików, choć różnią się objętością.


Offline stankiew

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
  • Sprzęt: A636N@620Mhz
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #24 : Lipiec 10, 2007, 22:45:35 »
probowalem, niestety konczy sie komunikatem o blednej wersji plikow....
poczekam jeszcze i zobacze, czy moze ktos zrobi nowy patch do nowego upgrade toola i sprobuje, a jak nie to czeka mnie wycieczka do serwisu (na szczescie jestem z wroclawia)

tylko pytanie czy tylko ja tak mam, czy poprostu nowe drivery w wm6 niebardzo pasuja do a636n?


Offline drogi

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 277
  • Sprzęt: HTC Diamond, Samsung I5700
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #25 : Lipiec 10, 2007, 22:54:53 »
No raczej nie powinno być czegoś takiego że nie pasują - w końcu nie jest to jakiś nieoficjalny upgrade. A dzwoniłeś może w tej sprawie do Asusa? ciekawe co powiedzą na taki błąd.


Offline marko_wroclaw

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
  • Sprzęt: Asus A636N + Transcend 4GB 150x + 2GB, 1GB, 512MB Kingston 50x oraz Nokia E50 + micro SD 512MB Kingston
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #26 : Lipiec 11, 2007, 02:58:31 »
No i co teraz robić?? Ludzie - piszczie jak sie A636N zachowuje jesli ktoś sie odwazył upgrade-nąć. Gdyby był jeszcze flash oryginalny z wm5 normalnie dostepny to bym się nie zastanawiał, a tak...  hmmm


Offline drogi

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 277
  • Sprzęt: HTC Diamond, Samsung I5700
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #27 : Lipiec 11, 2007, 13:09:45 »
No i co teraz robić?? Ludzie - piszczie jak sie A636N zachowuje jesli ktoś sie odwazył upgrade-nąć. Gdyby był jeszcze flash oryginalny z wm5 normalnie dostepny to bym się nie zastanawiał, a tak...  hmmm


No właśnie cały czas piszę o przerobionym "upgrade tool" a zupełnie przeoczyłem brak romu z WM5 do A636N, to już całkiem nie ładnie się zapowiada ;)


Offline spolak

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 111
    • http://www.icsr.agh.edu.pl/~polak/
  • Sprzęt: Asus 636N, SGN
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #28 : Lipiec 11, 2007, 14:50:52 »
Mój A636N, czasami, ma problem z kartą SD tzn. widzi katalogi ale nie widzi ich zawartości. Pomaga wyjęcie i ponowne włożenie karty. Czy to wina WM6 czy też karta SD zaczyna szwankować? Czytnik w komputerze stacjonarnym widzi zawartość karty prawidłowo.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2007, 14:52:25 wysłana przez spolak »

Offline piotrg

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
Odp: A636N i WM6
« Odpowiedź #29 : Lipiec 11, 2007, 15:32:10 »
Czy jest znana juz jakas procedura, zeby zainstalowac na A636 z romem wm5 pl, wersje wm6, ale angielska, w ktorej pewnie dziala rozpoznawanie pisma?