Autor Wątek: Polski T9 [Asus P525,P526...]  (Przeczytany 19339 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adex1234

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 183
  • Sprzęt: Asus P525, MDA Compact II, MDA Compact IV, Qtek 9000, WiBrain B1LE
Polski T9 [Asus P525,P526...]
« : Wrzesień 15, 2007, 15:45:53 »
Witam,

Udało mi się zmajstrować polski T9 do Asusa P525, testowany na WM5

Jak poprawnie zainstalować?

_______ INSTRUKCJA _________________

1. Skopiuj na urządzenie plik: part1.cab i zainstaluj w pamięci głównej.
2. Gdy instalator będzie pytał o Reset daj OK
3. Skopiuj na urządzenie plik: part2.cab i zainstaluj w pamięci głównej.
4. Zrób soft-reset.
5. Uruchom Worda, przytrzymaj klawisz * na klawiaturze (jakieś 2 sekundy)
6. Przytrzymaj ponownie klawisz * i wybierz z menu T9 Języki > T9 polski
7. Gotowe, Polski T9 w P525 działa.

Mirrory z plikiem
http://rapidshare.com/files/55901774/ASUS_P525_T9_PL.zip.html
http://www.megaupload.com/?d=BDV7UB50
http://www.2shared.com/file/2278231/d985ccc1/ASUS_P525_T9_PL.html
http://www.sendspace.com/file/squp55

« Ostatnia zmiana: Styczeń 07, 2009, 10:43:31 wysłana przez tomaszkap »

PDAclub.pl

Polski T9 [Asus P525,P526...]
« : Wrzesień 15, 2007, 15:45:53 »
R E K L A M A:


Offline macholl

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 274
  • woojek mierzej, elo.
    • Moje zdjęcia
  • Sprzęt: Mio168, x51v, Samsung i600
Odp: Polski T9 [Asus P525]
« Odpowiedź #1 : Wrzesień 22, 2007, 22:48:04 »
w p526 tez kiszka z tym T9, sproboje zainstalowac i dam znac ;]
czy nie bedzie szans zeby dzialalo na WM6?
------------------------
EDIT:
DZIALA!!!
W koncu mozna uzywac tej klawiatury nie tylko do pisania cyferek w telefonie :D
Dzieki!

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 22, 2007, 23:13:21 wysłana przez macholl »
Wizard -> p526 -> hx4700 -> Universal -> x51v :)
do tego mio168, i600 :)

Regulamin - potrzebna zgoda administracji

Offline adex1234

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 183
  • Sprzęt: Asus P525, MDA Compact II, MDA Compact IV, Qtek 9000, WiBrain B1LE
Odp: Polski T9 [Asus P525]
« Odpowiedź #2 : Październik 17, 2007, 13:54:02 »
proponuje przykleić - myślę że nie jednemu się przyda.


Offline kamikadze

  • Newbie
  • Wiadomości: 12
  • Sprzęt: VPA Compact & ASUS P526
Odp: Polski T9 [Asus P525]
« Odpowiedź #3 : Listopad 03, 2007, 10:23:35 »
Również potwierdzam, ta procedura sprawdza sie takze w Asus P526 - sprawdzone.

Dopisuje sie takze do tego aby podpiac watek, przyda sie napewno wielu i bedzie mniej szukania.


Offline picio227

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
    • www.trendel.pl
Odp: Polski T9 [Asus P525]
« Odpowiedź #4 : Listopad 14, 2007, 14:15:57 »
tylko ciezko ten plik poszukac : ASUS P525 T9 PL.zip

na 3 linkach powyzej nie ma go a 4 - zajete pasmo :-(((((

moz ektos na maila wyslac ????? - piotr@trendel.pl




OK MAM JUZ - nie bylo pytania :-))))

« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2007, 14:22:15 wysłana przez picio227 »

Offline tomsys

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: Polski T9 [Asus P525]
« Odpowiedź #5 : Styczeń 29, 2008, 20:15:02 »
Witam,

Koledzy sorry ale jestem początkujący i nie bardzo wiem jak mam zainstalować na pamięci głównej plik part1.cab czy mam to wypakować z rar'a i wrzucić pojedynczo ale wtedy nic sie nie dzieje. nie uruchamia sie żaden instalator.
Jak mam to zrobić Proszę o pomoc...


Offline macholl

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 274
  • woojek mierzej, elo.
    • Moje zdjęcia
  • Sprzęt: Mio168, x51v, Samsung i600
Odp: Polski T9 [Asus P525]
« Odpowiedź #6 : Styczeń 30, 2008, 00:55:47 »
pliki .cab to pliki instalacyjne PDA, nie rozpakowuj ich tylko wrzucaj cale na pcketa i tam w eksploratorze plikow kliknij po prostu i instalacja sie zacznie :)

Wizard -> p526 -> hx4700 -> Universal -> x51v :)
do tego mio168, i600 :)

Regulamin - potrzebna zgoda administracji

Offline tomsys

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: Polski T9 [Asus P525]
« Odpowiedź #7 : Luty 02, 2008, 09:58:50 »
Koledzy,

Niestety po wrzuceniu tych plików ( wrzycam do Program Files)nic kompletnie sie nie dzieje, po kliknieciu na ikonę pliku "part.1" folder po prostu otwera się i ukazuje mi sie 6 plików (_setup; 000CAB2F.004; P525T9~1.000; T9AWEN~1.001; T9ENGL~1.003; T9RUSS~1.002). Co moge z tym zrobic?! Plik ściągnąłem ze żródła jakie jest podane powyżej. O co chodzi, co może byc nie tak?


Offline adex1234

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 183
  • Sprzęt: Asus P525, MDA Compact II, MDA Compact IV, Qtek 9000, WiBrain B1LE
Odp: Polski T9 [Asus P525]
« Odpowiedź #8 : Luty 09, 2008, 20:47:48 »
wrzuć plik .CAB bez rozpakowywania na swoje urządzenie i tam uruchom (na urządzeniu PocketPC - Asus'ie).


Offline deyot

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 69
  • Sprzęt: Samsung i5700
Odp: Polski T9 [Asus P525]
« Odpowiedź #9 : Luty 19, 2008, 09:57:59 »
Dzięki. Działa świetnie.


Offline PrzemkoPW

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 74
  • Sprzęt: Asus P526, SanDisk SDHC 4GB
Odp: Polski T9 [Asus P525]
« Odpowiedź #10 : Luty 27, 2008, 11:25:35 »

EDIT:
DZIALA!!!
W koncu mozna uzywac tej klawiatury nie tylko do pisania cyferek w telefonie :D
Dzieki!

Potwierdzam, działa na P526 ale czasami przy otwieraniu Worda potrafi wywalić błąd. Nie mniej jednak T9 po polsku to duże ułatwienie  :ok:


Offline DRIFT-R

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
Odp: Polski T9 [Asus P525]
« Odpowiedź #11 : Kwiecień 13, 2008, 01:38:26 »
Z ASUSem P525 pod Windows Mobile 6 tez działa bez problemów, chociaz do pisania SMSów bardziej przydałoby się żeby był polski T9 ale bez polskich znaków - byłoby taniej  :D

MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

Offline SLEEP-MAN

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
Odp: Polski T9 [Asus P525]
« Odpowiedź #12 : Kwiecień 25, 2008, 23:31:15 »
Czy istnieje tego typu polskie T9 ale działające na ASUSie P750? Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc w tym temacie :) .

PS. Nie chciałem zakładać nowego wątku więc pisze w tym.

Pozdrawiam
SLEEP-MAN


Offline DRIFT-R

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
Odp: Polski T9 [Asus P525]
« Odpowiedź #13 : Maj 03, 2008, 00:16:22 »
A próbowałeś wgrywać ten plik do P525? Może będzie działał ;)

MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

Offline SLEEP-MAN

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
Odp: Polski T9 [Asus P525]
« Odpowiedź #14 : Maj 08, 2008, 14:40:14 »
Próbowałem i niestety, ale nic nie działa :( . Może ktoś coś wie??


Offline koleeec

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: Polski T9 [Asus P525]
« Odpowiedź #15 : Maj 23, 2008, 14:12:10 »
Witam mam problem z pobraniem tego t9 wiec jeśli ktoś był by tak dobry to proszę o przesłanie na koleeec@poczta.fm


Offline venat0r

  • Newbie
  • Wiadomości: 16
Odp: Polski T9 [Asus P525]
« Odpowiedź #16 : Lipiec 17, 2008, 12:50:27 »
mi cos nie dziala na WM6:( sprawdzielem totalcmd w rejestrze i chyba u mnie T9 w rejestrze jest tu
HKLM\Software\Tegic\eT9

Jak podmienilem plik z ang na pl to nic nie dzialo:(.


b7rabbit

  • Gość
Odp: Polski T9 [Asus P525]
« Odpowiedź #17 : Październik 09, 2008, 20:05:27 »
Witam, mozna by wgrac pliki na nowo? z gory dziekuje, TeZ CHCE MIEC POLSKIEGO T9 !  :O~ :O~
hey sciagnalem jeden plik z powyzszych, zainstalowalem zgodnie z obsluga ... ii jak wlaczam aparat to mam jekies fioletowe znaki zapytania zamiast wyrazow.... co jest  :|?

« Ostatnia zmiana: Październik 09, 2008, 21:48:03 wysłana przez b7rabbit »

Offline PrzemkoPW

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 74
  • Sprzęt: Asus P526, SanDisk SDHC 4GB
Odp: Polski T9 [Asus P525]
« Odpowiedź #18 : Październik 10, 2008, 14:20:28 »
Witam, mozna by wgrac pliki na nowo?


zapraszam na www.asuspda.pl dział "download - łatki i patche" plik "ASUS_P526_T9_PL.zip"


b7rabbit

  • Gość
Odp: Polski T9 [Asus P525]
« Odpowiedź #19 : Październik 10, 2008, 17:59:19 »
Dzięki wielkie, ale... ale dalej jak mam menu glowne aparatu, to mam filetowe kwardraciki a w nim znaki zapytania ...  :|


Offline deyot

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 69
  • Sprzęt: Samsung i5700
Odp: Polski T9 [Asus P525]
« Odpowiedź #20 : Grudzień 16, 2008, 18:22:26 »
Mam pytanie.
W jakich plikach słownik T9 trzyma dodane przez użytkownika słowa? Muszę zrobić hard reset i nie chcę go wszystkiego uczyć od nowa.


Offline krzysztof85

  • Newbie
  • Wiadomości: 30
  • Sprzęt: Samsung GT-i8320 H1 - LiMo OS
Odp: Polski T9 [Asus P525]
« Odpowiedź #21 : Styczeń 07, 2009, 10:39:41 »
Koledzy zamierzam kupić ASUSA P526 albo P527 i temat który tu poruszacie bardzo mnie interesuje. Czy dotyczy on słownika t9 od klawiatury numerycznej czy od tej wyświetlanej na ekranie dotykowym.


Offline PrzemkoPW

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 74
  • Sprzęt: Asus P526, SanDisk SDHC 4GB
Odp: Polski T9 [Asus P525]
« Odpowiedź #22 : Styczeń 07, 2009, 12:08:17 »
Koledzy zamierzam kupić ASUSA P526 albo P527 i temat który tu poruszacie bardzo mnie interesuje. Czy dotyczy on słownika t9 od klawiatury numerycznej czy od tej wyświetlanej na ekranie dotykowym.

Dotyczy klawiatury numerycznej (inaczej sprzętowej czyli tych przycisków pod ekranem :D )


Offline Konti

  • Newbie
  • Wiadomości: 30
Odp: Polski T9 [Asus P525,P526...]
« Odpowiedź #23 : Styczeń 24, 2009, 13:35:30 »
ja mam pytannie odnosnie Słownika czy idzie powiększyć czcionke liter jak dla mnie te literki sa stanowczo za małe.. :worried:

Pozdrawiam..


Offline ernest1992

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 64
  • Sprzęt: Asus P527 ; SZAJSUNG ZŁOMNIA II
Odp: Polski T9 [Asus P525,P526...]
« Odpowiedź #24 : Luty 24, 2009, 16:42:15 »
Na asusie P527 u mnie nie działa. Może u kogoś innego??

BYŁO:
>SPV:C550>M650>Samsung I550W
JEST:
Nokia 6300, Samsung OMNIA II,                  Regulamin polecam albo warn !

Offline bluda92

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: Polski T9 [Asus P525,P526...]
« Odpowiedź #25 : Marzec 27, 2011, 10:19:06 »
Posiadam Asusa P525 od jakiegoś czasu mi wyskakuje bład "c.prog.exe" nie czyta mi karty pamięci sam się wyłącza i włącza co może być tego powodem ?:)


Offline Rafal92

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: Polski T9 [Asus P525,P526...]
« Odpowiedź #26 : Czerwiec 10, 2012, 12:48:30 »
Witam,mogę prosić o ponowne wrzucenie pliku ?