MMS i PLAY...

• 6 Odpowiedzi
  • 2465 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tomme45i

• 859
    • Jeżeli chcesz się jakoś odwdzięczyć kup mi piwo :)
MMS i PLAY...
« dnia: Marzec 05, 2008, 01:18:52 »
Witam
Nie wiem już co jest nie tak. Przewaliłem całe forum, trochę pogooglowałem i dalej mi to nie działa :( Internet ustawiony ok, ale mmsy nie działają. Dostaję tylko informację smsem, że pełna wersja wiadomości znajduje się na stronie play. Wgrywałem network wizarda z ustawieniami na play, sprawdzałem wszystkie ustawienia ręcznie parę razy i wszystko powinno się zgadzać, ale mmsów nie odbiera. Czy jest ktoś kto ma sieć play i działające mmsy?
Pozdrawiam

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
Odp: MMS i PLAY...
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 05, 2008, 01:32:11 »

*

Offline tomme45i

• 859
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 06, 2008, 20:13:52 »
a tego probowales ?

http://www.mojplay.pl/topics9/ustawienia-mms-win-mobile-50-vt464.htm

Dzięki za odpowiedź. Próbowałem też tego. Tak jak pisałem wcześniej parę razy wszystko sprawdzałem. Mam tak ustawione:
1. Połączenia
* Start > Settings > Connections > Connections > Advanced > Select Networks > w pierwszym od góry "New..."
* Internet
- Name : Play Internet
- zakładka "Modem" > "New..." > Name: "Play Internet" Modem : GPRS > apn: internet > finish > OK
* MMS
- Name : Play MMS
- zakładka "Modem" > "New..." > Name: "Play MMS" Modem : GPRS > apn: mms > finish > OK
W tej rubryczce gdzie tworzyliśmy nowe profile wybieramy "Play Internet"

2. MMS
Jakimś sposobem wchodzimy do skrzynki SMS
Teraz "Menu" > MMS Options > zakładka "Servers" > New
Server name: Play
Gateway: 10.10.25.5
Port number: 8080
Server address: http://10.10.28.164/mms/wapenc
Connect via: Play MMS
OK i klikamy Set As Default > OK

Próbowałem również jako apn wpisać mms.pl, bo też gdzieś tak radzili. Jako MyISP ustawione: Play Internet, jako My Work Network: Play MMS (też gdzieś tak radzili). Nie wiem już co jest nie tak :S Może trzeba jeszcze coś innego ustawić :?:
Napisane: Marzec 05, 2008, 09:36:12
Naprawdę nikt nie ma telefonu w sieci Play :?:
Napisane: Marzec 05, 2008, 20:02:53
Widzę że nikt nie ma Play'a. No nic kto pyta nie błądzi :)
Pozdrawiam

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 08, 2008, 01:57:35 »
ja mam PLAY i do dzis u mnie MMS nie dzialaja .... ale jakos mi to specjalnie nie przeszkadza
co wiecej, po kilku wizytach w salonie PLAY efekt jest nadal NULL  :E

*

Offline tomme45i

• 859
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 20, 2008, 12:36:49 »
Nie wiem jak to zrobiłem, ale wreszcie działają mi MMSy w PLAYu ;D Po wysłaniu z PDA MMSa, nagle zaczął również odbierać te MMSy.

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 20, 2008, 13:27:42 »
Nie wiem jak to zrobiłem, ale wreszcie działają mi MMSy w PLAYu ;D Po wysłaniu z PDA MMSa, nagle zaczął również odbierać te MMSy.

no ja az takiego fartu nie mialem ... wlasnie sie szykuje na wysylke do serwisu producenta sprzetu .... ponoc aktualny telefon nie jest wcale multimedialny i musze go wymienic na jakis nowszy zeby mms zaczely dzialac (mimo ze tel miesci sie jak najbardziej w tej kategorii) - wiec pewnie upgrade software
zreszta ... co mnie to obchodzi   :grin: .... ma dzialac i juz  :grin: ... i zaraz bedzie to juz TYLKO ich zmartwienie, czekam tylko az pojawia sie telefony zamienniki (na czas naprawy)  :P

*

Offline skopek

• *
  • 65
  • Sprzęt: Motorola Defy Mini XT320
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 13, 2008, 20:55:25 »
Jak jeszcze pracowałem w Play to przyszedł gość z FS Pocket Loox T810. Powiedział, że na infolinii nie mogli mu pomóc i w żadnym innym punkcie nie potrafili tego zrobić, a mi sie udało. Podziękował i odszedł z :D