Autor Wątek: Ustawienia internetu i MMS  (Przeczytany 192350 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcinl

  • DWBKH
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
  • VIP Level: 735
Odp: Ustawienia internetu i MMS
« Odpowiedź #30 : Kwiecień 08, 2011, 08:44:20 »
mnie też nie ale skoro standardowe rozwiązania nie pomagają sugeruję inne tak jak pisałem:
wiesz co może pudło

ale sprawdzić nie zaszkodzi, zwłaszcza, że inne porady nie pomogły


PDAclub.pl

Odp: Ustawienia internetu i MMS
« Odpowiedź #30 : Kwiecień 08, 2011, 08:44:20 »
R E K L A M A:


Offline Budniu

  • Ekspert HTC HD2
  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
  • VIP Level: 1
Odp: Ustawienia internetu i MMS
« Odpowiedź #31 : Kwiecień 08, 2011, 15:35:50 »
Dobra - nie uwierzycie. Nie odpuściłem i testowałem różne ustawienia do dzisiaj - ROWIĄZANIE:

Na standardowych ustawieniach od operatora (na tych, tóre po HR się same wrzucają), w ustawieniach wiadomości należy ustawić ograniczenie rozmiaru zdjęcia z maksymalnych 300 KB na 200 KB - każdy MMS wychodzi bez najmniejszego przycięcia.

Co do pobierania: w ustawieniach wiadomości odznaczamy box "Automatyczne pobieranie". Od tej pory o MMS-ie jestem powiadamiany SMS-em z aktywnym przyciskiem "Pobierz" i sam decyduję czy i kiedy pobiorę co się wiąże z połączeniem sieciowym.
Nie mylcie tego SMS-a z tym, który przychodzi w przypadku błędu u operatora tzn. z linkiem do serwera i hasłem - to nie to.


Offline HTC-HD-2

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 78
  • Sprzęt: Samsung Galaxy NOTE II
Odp: Ustawienia internetu i MMS
« Odpowiedź #32 : Kwiecień 15, 2011, 10:22:02 »
Dobra - nie uwierzycie. Nie odpuściłem i testowałem różne ustawienia do dzisiaj - ROWIĄZANIE:

Na standardowych ustawieniach od operatora (na tych, tóre po HR się same wrzucają), w ustawieniach wiadomości należy ustawić ograniczenie rozmiaru zdjęcia z maksymalnych 300 KB na 200 KB - każdy MMS wychodzi bez najmniejszego przycięcia.

Co do pobierania: w ustawieniach wiadomości odznaczamy box "Automatyczne pobieranie". Od tej pory o MMS-ie jestem powiadamiany SMS-em z aktywnym przyciskiem "Pobierz" i sam decyduję czy i kiedy pobiorę co się wiąże z połączeniem sieciowym.
Nie mylcie tego SMS-a z tym, który przychodzi w przypadku błędu u operatora tzn. z linkiem do serwera i hasłem - to nie to.


Witam ja już od paru tygodni walczę z mmsami na ROMie HyperDroidGBX i wogóle nie chcą działać :(
próbowałem usuwać wszystkie APN i wpisywać od nowa ręcznie, zachaczac i odchaczać autoodbieranie mmsów, nie mogę znaleść tylko gdzie ustawiamy wielkość zdjęcia do mmsa. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły odnośnie rozwiązania problemu z mmsami?

N3310 -> Siemens MT50 -> Siemens SX1 -> N E50 -> SE k800i -> N E63 -> HTC HD2 -> NOTE II  :O~

Offline xspojlerx

  • Global Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
Odp: Ustawienia internetu i MMS
« Odpowiedź #33 : Kwiecień 15, 2011, 10:32:02 »
Dobra - nie uwierzycie. Nie odpuściłem i testowałem różne ustawienia do dzisiaj - ROWIĄZANIE:

Na standardowych ustawieniach od operatora (na tych, tóre po HR się same wrzucają), w ustawieniach wiadomości należy ustawić ograniczenie rozmiaru zdjęcia z maksymalnych 300 KB na 200 KB - każdy MMS wychodzi bez najmniejszego przycięcia.

Co do pobierania: w ustawieniach wiadomości odznaczamy box "Automatyczne pobieranie". Od tej pory o MMS-ie jestem powiadamiany SMS-em z aktywnym przyciskiem "Pobierz" i sam decyduję czy i kiedy pobiorę co się wiąże z połączeniem sieciowym.
Nie mylcie tego SMS-a z tym, który przychodzi w przypadku błędu u operatora tzn. z linkiem do serwera i hasłem - to nie to.


Witam ja już od paru tygodni walczę z mmsami na ROMie HyperDroidGBX i wogóle nie chcą działać :(
próbowałem usuwać wszystkie APN i wpisywać od nowa ręcznie, zachaczac i odchaczać autoodbieranie mmsów, nie mogę znaleść tylko gdzie ustawiamy wielkość zdjęcia do mmsa. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły odnośnie rozwiązania problemu z mmsami?

A próbowałeś wysyłać przez np. Go SMS? Na niektórych romach to pomaga...


Offline Budniu

  • Ekspert HTC HD2
  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
  • VIP Level: 1
Odp: Ustawienia internetu i MMS
« Odpowiedź #34 : Kwiecień 20, 2011, 22:40:32 »
Cytuj
nie mogę znaleść tylko gdzie ustawiamy wielkość zdjęcia do mmsa

Na 2.2.1 jest tu: Wiadomości>Ustawienia>Maksymalny rozmiar wiadomości (ostatnia pozycja) i tu przestawiasz.


Offline pawel1-1971

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 181
  • Sprzęt: HTC HD2 LEO
  • VIP Level: 20
internet w andriodzie
« Odpowiedź #35 : Kwiecień 24, 2011, 01:20:25 »
wrzuciłem androida wersje Sergio Core Droid Desire V0.8 I mam problem z ustawieniem internetu co i jak poustawiać zeby wszystko śmigalo. SIEĆ PLUS GSM

Energy rom 6.5.X|29022 WWE

Offline xspojlerx

  • Global Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
Odp: internet w andriodzie
« Odpowiedź #36 : Kwiecień 24, 2011, 11:05:05 »
Mamy w dziale ogólnym wątek z takimi problemami.

Scalam


Offline ego1ste

  • Newbie
  • Wiadomości: 17
Odp: Ustawienia internetu i MMS
« Odpowiedź #37 : Kwiecień 25, 2011, 16:30:17 »
Witam.
Mam Samsunga i5700 z androidem 2.1 w sieci play, wpisałem ręcznie ustawienia mms podane w tym temacie a nadal nie mogę ich odbierać ani wysyłać.
Nie mam pojęcia co może być nie tak. Mógłby mi ktoś coś poradzić?


Offline xspojlerx

  • Global Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
Odp: Ustawienia internetu i MMS
« Odpowiedź #38 : Maj 03, 2011, 18:59:37 »
Na stronie Orange jest podany nowy adres serwera mianowicie:
194.204.159.001 u mnie na takim chodzi, ale nie chcę zmieniać w pierwszym poście bez potwierdzenia, czy chodzi wam tylko na nowym, czy na starym również?


Offline bongo987

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
Odp: Ustawienia internetu i MMS
« Odpowiedź #39 : Maj 04, 2011, 18:32:42 »
siema mam xperie x10mini pro.
chce sie połaczyc z internetem ale nie przez Wi-fi :(.
wlanczam transfer danych i nic :(...



Połączone: [time]Maj 04, 2011, 18:33:12[/time]
siema mam xperie x10mini pro.
chce sie połaczyc z internetem ale nie przez Wi-fi :(.
wlanczam transfer danych i nic :(...



Połączone: [time]Maj 04, 2011, 18:40:43[/time]
pomuzcie szybko...

« Ostatnia zmiana: Maj 04, 2011, 19:41:22 wysłana przez don.kamillo »

don.kamillo

  • Gość
Odp: Ustawienia internetu i MMS
« Odpowiedź #40 : Maj 04, 2011, 19:41:57 »
A konfigurowałeś te ustawienia? Włączyłeś opcję transferu danych?
I uważaj na błędy.


Offline xspojlerx

  • Global Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
Odp: Ustawienia internetu i MMS
« Odpowiedź #41 : Maj 04, 2011, 19:46:15 »
siema mam xperie x10mini pro.
chce sie połaczyc z internetem ale nie przez Wi-fi :(.
wlanczam transfer danych i nic :(...



Połączone: [time]Maj 04, 2011, 18:33:12[/time]
siema mam xperie x10mini pro.
chce sie połaczyc z internetem ale nie przez Wi-fi :(.
wlanczam transfer danych i nic :(...



Połączone: [time]Maj 04, 2011, 18:40:43[/time]
pomuzcie szybko...

A konfigurowałeś te ustawienia? Włączyłeś opcję transferu danych?
I uważaj na błędy.

Błędy, duchy, pełny serwis :mrgreen: Podaj w jakiej sieci jesteś, dostałeś ustawienia początkowe od operatora? Jeżeli nie, musisz je ręcznie wprowadzić, w pierwszym poście masz podane APN'y większości operatorów. I opisz jak włączasz ten transfer danych w telefonie.


Offline bongo987

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
Odp: Ustawienia internetu i MMS
« Odpowiedź #42 : Maj 05, 2011, 14:51:32 »
mam z paly. transwer danych właczam wchodzac do ustawien sieci komurkowe i tam jest transwer danych. Ściagnołem gg i ono tylko przez wi fi sie łaczy. tak samo przegladarka internetowa. jak nie_mam sygnału wifi to nie moge wejsc na neta. czasami potrzebuje neta w terenie a tam wi fi niema i pupa nie ma neta.

« Ostatnia zmiana: Maj 05, 2011, 18:50:21 wysłana przez don.kamillo »

Offline xspojlerx

  • Global Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
Odp: Ustawienia internetu i MMS
« Odpowiedź #43 : Maj 05, 2011, 16:15:43 »
Włącza się tak:
Ustawienia> Sieci zwykłe i bezprzewodowe> i zaznaczasz ptaszka przy "Sieć komórkowa".


Offline bongo987

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
Odp: Ustawienia internetu i MMS
« Odpowiedź #44 : Maj 05, 2011, 17:27:52 »
nie działa :( :( :sad: :sad:


don.kamillo

  • Gość
Odp: Ustawienia internetu i MMS
« Odpowiedź #45 : Maj 05, 2011, 18:48:09 »
Zaznacz jeszcze w tych ustawieniach opcję roamingu. Oznacza to, że możliwy będzie transfer w momencie, gdy będziesz korzystał z nadajników Plusa.
Jeśli to nie zadziała, usuń wszystkie profile, odinstaluj APNdroidy (jeśli masz) i ustaw wszystko na nowo.


Offline xspojlerx

  • Global Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
Odp: Ustawienia internetu i MMS
« Odpowiedź #46 : Maj 05, 2011, 18:56:38 »
Tak jak pisze don.kamillo, spróbuj od nowa ustawić APN


Offline bongo987

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
Odp: Ustawienia internetu i MMS
« Odpowiedź #47 : Maj 05, 2011, 20:09:23 »
ooo działa dzieki kolego.


Offline pingu144

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: Ustawienia internetu i MMS
« Odpowiedź #48 : Maj 19, 2011, 17:44:47 »
Witam jestem nowy :)

mam pewien problem, do tego czasu byłem posiadaczem telefonu z sercem od WM 6.5
od 2 dni stałem się posiadaczem Xperi x10 z Andkiem na pokładzie, pierwsze wrażenie naprawdę pozytywne, naprawde świetny OS, ale mam problem z ustawieniem internetu

na początku miałem ustawienia standardowe od plusa, internet gprs i mms
wszystko było ok, transfer danych włączony i po paru minutach buch -0,4gr na koncie

jak ustawić aby pobierało z pakietu na którym mam ok. 200mb ?
bawiłem się z ustawieniami, pobierałem, wszystko ok a z internetem dalej się połączyć nie mogę, myślałem, że to dlatego, że mam minusowy stan konta, ale z ciekawości sprawdziłem MMS i wszystko było dobrze, wysłałem i odebrałem, normalnie było widać ikonkę ze łączy się z internetem, potem stan pakietu i zabrało mi około 200kb, czyli mimo braku kasy na koncie, internet powinienem mieć a jednak się nie łączy, już powoli tracę cierpliwość, bo APN'y są ustawione wszystko wydaje sie być ok

« Ostatnia zmiana: Maj 19, 2011, 17:46:45 wysłana przez pingu144 »

don.kamillo

  • Gość
Odp: Ustawienia internetu i MMS
« Odpowiedź #49 : Maj 19, 2011, 17:54:08 »
Mi się wydaje, że jeśli masz minus na koncie, czyli zablokowane wykonywanie połączeń i wysyłanie SMS, to masz również zablokowany internet, nawet pomimo faktu, że masz jakiś pakiet.


Offline pingu144

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: Ustawienia internetu i MMS
« Odpowiedź #50 : Maj 19, 2011, 18:01:32 »
Mi się wydaje, że jeśli masz minus na koncie, czyli zablokowane wykonywanie połączeń i wysyłanie SMS, to masz również zablokowany internet, nawet pomimo faktu, że masz jakiś pakiet.


mam mixplus, dzwonić mogę (do każdej sieci bo mam tez pakiet) jak i również wysyłać smsy (bezlik pakiet)
i pakiet na mb

jakoś MMS'y mi normalnie wysłało, połączyło się z internetem by pobrać wiadomość i zabrakło kb z pakietu więc powinno być ok
nawet jak mam właczony transfer danych to żadnej ikonki nie ma, 3G czy HDSPA (czy jak to tam)

« Ostatnia zmiana: Maj 19, 2011, 18:03:19 wysłana przez pingu144 »

don.kamillo

  • Gość
Odp: Ustawienia internetu i MMS
« Odpowiedź #51 : Maj 19, 2011, 18:08:31 »
Na wszelki wypadek: usuń wszystkie APNy i wprowadź je jeszcze raz.

A co do blokowania internetu z kontem na minusie: widocznie się sporo zmieniło, odkąd byłem klientem Plusa ;)


Offline pingu144

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: Ustawienia internetu i MMS
« Odpowiedź #52 : Maj 19, 2011, 18:14:21 »
już to robiłem, usunąłem, restart, wprowadziłem, restart

MMS działają
Internet nie

ale widzisz tak jak napisałem na początku gdy miałem jeszcze kase na koncie to normalnie połaczyło sie z internetem, ale zamiast brać z pakietu wzieło mi z konta a APN'y miałem takie same


don.kamillo

  • Gość
Odp: Ustawienia internetu i MMS
« Odpowiedź #53 : Maj 19, 2011, 21:16:17 »
No to jest faktycznie dziwne, tym bardziej, że przecież nie ma różnych APNów wewnątrz sieci dla transmisji z pakietów i nie-pakietów... Może pobieranie opłaty za pobrane dane to błąd operatora?
Bo skoro miałeś poprawne ustawienia, a pobrało Ci kasę pomimo że miałeś pakiet, to taki by można było wyciągnąć wniosek...
A masz zaznaczoną opcję 2G/3G?


Offline pingu144

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: Ustawienia internetu i MMS
« Odpowiedź #54 : Maj 19, 2011, 22:00:49 »
a gdzie to sprawdzić bo przyznam szczerze nie widziałem takiej opcji
jedynie w wyborze sieci tam gdzie operatorzy są to mam tylko Plus 2G a 3G nawet nie wykrywa


don.kamillo

  • Gość
Odp: Ustawienia internetu i MMS
« Odpowiedź #55 : Maj 19, 2011, 23:10:38 »
Ustawienia->sieci zwykłe i bezprzewodoewe->sieci komórkowe. Tam jest opcja z 2G/3G.


Offline pingu144

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: Ustawienia internetu i MMS
« Odpowiedź #56 : Maj 20, 2011, 06:38:15 »
dobra poradziłem sobie z tym, doładowałem konto właczyłem transfer danych i normalnie sie połaczyło, ale zabiera mi kase z konta a nie z pakietu



@down
ok, tak też uczynię.
dziękuje za waszą pomoc

Pozdrawiam


@update

zadzwoniłem do plusa jakoś około 10
powiedzieli, że się tym zajmą i skorygują błąd.
mniej więcej po 20 minutach na konto wróciło mi 5 zł a Internet już ładnie z pakietu pobiera
jestem pod wrażeniem

« Ostatnia zmiana: Maj 20, 2011, 17:05:35 wysłana przez pingu144 »

Offline marcinl

  • DWBKH
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
  • VIP Level: 735
Odp: Ustawienia internetu i MMS
« Odpowiedź #57 : Maj 20, 2011, 07:04:46 »
to już musisz zagadać do operatora - to nie jest zależne od ustawień w Twoim smartphone


Offline PapaSmurf

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
  • Sprzęt: Xperia Mini Pro Android 2.3 T-Mobile
Odp: Ustawienia internetu i MMS
« Odpowiedź #58 : Wrzesień 01, 2011, 18:29:03 »
Mam Xperię Mini Pro z Andkiem 2.3. Czy zdarzyło wam się, żeby telefon nie zapisywał APNów? U mnie nie widać APNów a także jeśli chcę utworzyć nowy i zapisuję to go nie zapisuje. Czyżby błąd mojego Mini?


Offline xspojlerx

  • Global Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
Odp: Ustawienia internetu i MMS
« Odpowiedź #59 : Wrzesień 01, 2011, 21:50:26 »
Raczej tak, możesz spróbować wstawić plik z apn-ami bezpośrednio do pamięci telefonu, ale musisz mieć do tego root'a