[WLAN] Problemy na CM7 2.3.7

• 4 Odpowiedzi
  • 2560 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

[WLAN] Problemy na CM7 2.3.7
« dnia: Kwiecień 10, 2012, 20:51:36 »
Witam,
czy ktoś na tym systemie ma miał jakieś problemy z internetem na wlanie ?
Jestem obecnie na kapusie i mam problem z siecią w akademiku. Podałem MACa adminowi i internet działa mi na uczelni, a w akademiku (inna nazwa sieci) i nie działa, ale się łączy prawidłowo.
Na akademiku są dwie sieci, jedna niezabezpieczona (po połączeniu jak się odpali przeglądarkę to automatycznie włącza się stronka na której trzeba podać login i hasło, a następnie można korzystać z neta), druga sieć jest zabezpieczona i należy od razu login hasło oraz ustawić tym zabezpieczenia EAP z TTLS i PAP. Połączy się z siecią ale strony dalej się nie włączą (próbuje na 3 przeglądarkach, markecie i innych aplikacjach).
Admin twierdzi że powinno działać, ale ja nigdy nie miałem problemów z połączeniami aż do tego momentu z tymi dwoma.
Strony się ładują, ładują i załadować się nie mogą :(

Czy ktoś może mi coś poradzić, co może być nie tak ?

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
Odp: [WLAN] Problemy na CM7 2.3.7
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 11, 2012, 21:10:01 »
Skoro na innych sieciach wszystko jest ok, to moim zdaniem coś jest nie tak z konfiguracją tych dwóch sieci w akademiku.

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 13, 2012, 09:56:30 »
Dziękuje za odpowiedź, ale w dalszym ciągu nic nie ustaliłem :/ Chciałem zmienić adres MAC w HTC na MACa z moje lapa (bo na nim działa). Użyłem do tego aplikacji MAC Spoofer for HD2 ale nie chce mi zmienić tego adresu :(

Patrzyłem na inne softy (ROMy) i wpadło mi w oko taki oto zapis "IEEE 802.1x/EAP authentication"
Może mój system tego nie ma ? Bo nie znalazłem go w specyfikacji. Czy można taką łatkę jakoś doinstalować ?
Wpisywałem w google ale znajduje mi tylko gotowe ROMy a ja nie chce narazie takich drastycznych środków jak zmiana całego softu - no chyba że będzie to konieczne lub system będzie wart aktualizacji :)

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 14, 2012, 14:22:42 »
Zawsze możesz zrobić kopię aktualnego systemu w recovery, a następnie wgrać i sprawdzić to na tym innym romie.

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 14, 2012, 17:28:01 »
Bardzo dobre spostrzeżenie. Tak uczyniłem, zainstalowałem dwa różne oprogramowania i na żadnym ta sieć dalej nie rusza :(
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 14, 2012, 18:49:34 wysłana przez Caporeira »