PDAclub.pl

Nawigacja GPS => AutoMapa => Wokół licencji => Wątek zaczęty przez: jerzu w Czerwiec 09, 2014, 19:15:21

Tytuł: aAM PL > aAM EU
Wiadomość wysłana przez: jerzu w Czerwiec 09, 2014, 19:15:21
Mam zainstalowaną w telefonie aAM PL. Licencja jest nieważna, i tak z niej nie korzystam. Potrzebuję na kilka dni aAM EU. Chciałem wykupić 7 dniową licencję EU. Jak to przeprowadzić? Z poziomu programu nie mogę wykupić EU, tylko PL. Czy zmuszony jestem do kupna przez pośredników?
Tytuł: Odp: aAM PL > aAM EU
Wiadomość wysłana przez: RUKAT w Czerwiec 09, 2014, 21:03:46
Pobierz mapę EU , wczytaj ją i dopiero wtedy przedłuż licencję  :ok:
Tytuł: Odp: aAM PL > aAM EU
Wiadomość wysłana przez: jerzu w Czerwiec 09, 2014, 21:17:09
Thx. Już wiem.
Tylko żeby pobrać mapę EU, najpierw muszę skasować PL z karty SD. Inaczej nie mogę pobrać mapy EU.
Tytuł: Odp: aAM PL > aAM EU
Wiadomość wysłana przez: RUKAT w Czerwiec 09, 2014, 23:05:15
Dziwy prawicie baco ;o)
Ja tapnołem:  opcje/aktualizuj program i tu oprucz lektorów, na samej górze miałem mapy EU.  i pobrałem to bez problemu (jeśli nie liczyć że ciągnęło ze cztery godziny) żadnego kasowania

Edyta.  no chyba! e masz za małą kartę ale to już nie wina AM ;P
Tytuł: Odp: aAM PL > aAM EU
Wiadomość wysłana przez: jerzu w Czerwiec 10, 2014, 14:55:09
Cytuj
Mam zainstalowaną w telefonie aAM PL. Licencja jest nieważna


Po tapnięciu w "Aktualizuj program" wyświetlał mi się komunikat "Nieważna licencja" czy coś w tym stylu.
Tytuł: Odp: aAM PL > aAM EU
Wiadomość wysłana przez: nocnyMarek w Czerwiec 10, 2014, 16:27:33
Też mam wygasłą licencję (zainstalowałem na tablecie triala PL na początku maja (1.7.1beta)),
a mimo to przed chwilą zaktualizowałem mapę PL, dane SR, a w oknie Aktualizacje
cały czas pierwszą dostępną pozycją do ściągnięcia jest mapa EU.

Tak mi jeszcze przyszło do głowy ... nie śledzę tematu aAM zbyt szczegółowo więc może teoretyzuję,
nie wiem czy była wydana mapa 1404EU do wersji 1.7.0, więc jeśli miałeś zainstalowana tę wersję ...
Tytuł: Odp: aAM PL > aAM EU
Wiadomość wysłana przez: jerzu w Czerwiec 10, 2014, 16:32:05
Przy trialu może być inaczej.
Po wykasowaniu mapy PL i pobraniu EU też zrobiła się wersja trial, ale nieaktywna. I mogłem pobrać mapę PL i pliki dźwiękowe. Przy nieaktywnej licencji PL jedyne co mogłem zrobić, to ją przedłużyć.
Zresztą rozwiązanie dostałem z kół zbliżonych do formy Aqurat ;)
Tytuł: Odp: aAM PL > aAM EU
Wiadomość wysłana przez: RUKAT w Czerwiec 10, 2014, 16:36:05
 Można aktualizować triala, to nic dziwnego, tylko nadal nie będzie działało wyznaczanie trasy.  To jest właśnie to za co się płaci. Cała  reszta jest za darmo.