Autor Wątek: ROM Acer n300 v1.00.15  (Przeczytany 7726 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Yodek

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
ROM Acer n300 v1.00.15
« : Marzec 15, 2006, 09:08:44 »


PDAclub.pl

ROM Acer n300 v1.00.15
« : Marzec 15, 2006, 09:08:44 »
R E K L A M A:


Offline bart111

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 172
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Touch Jade 3G, Acer n310, Jornada 6
ROM Acer n300 v1.00.15
« Odpowiedź #1 : Marzec 15, 2006, 09:17:13 »
wreszcie :)
dzieki wielkie za info! :)


Offline chato.pl

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
ROM Acer n300 v1.00.15
« Odpowiedź #2 : Marzec 15, 2006, 09:41:27 »
No to czekam(y) na pierwsze wrażenia ;)

'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

Offline Andrzej_M

  • Newbie
  • Wiadomości: 23
ROM Acer n300 v1.00.15
« Odpowiedź #3 : Marzec 15, 2006, 09:43:50 »
dobrze ze nie wysylalem padnietego do serwisu, pewnie bym czekal nadal na sprzet. Wgralem nowy ROM i sprzet dziala - co prawda musialem wgrywac 2 razy ale sie udalo. Biore sie za testowanie :)


Offline Przemol

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 553
    • http://www.onanistasprzetowy.pl
ROM Acer n300 v1.00.15
« Odpowiedź #4 : Marzec 15, 2006, 09:45:36 »
swietna wiadomosc, wiec zamawiam zaraz N311 w sklepie zaprzyjaznionym  :o
w razie padu rozumiem ze wystarczy zaladowac na karte sd roma i z niego butuje acer i laduje od nowa rom tak?


PDAclub.pl

ROM Acer n300 v1.00.15
« Odpowiedź #4 : Marzec 15, 2006, 09:45:36 »

Offline Andrzej_M

  • Newbie
  • Wiadomości: 23
ROM Acer n300 v1.00.15
« Odpowiedź #5 : Marzec 15, 2006, 10:25:22 »
Cytat: "Przemol"
w razie padu rozumiem ze wystarczy zaladowac na karte sd roma i z niego butuje acer i laduje od nowa rom tak?



tak o ile nie padnie bootloader ale jeszcze sie to chyba nie zdarzylo .

Na nowym romie dziala polska lokalizacja,TCPMP odtwarza tak samo jak na starym, czulosc WiFi raczej podobna jak wczesniej (czyli slaba przynajmniej u mnie) , na razie nic sie nie wiesza ale to pewnie ocenimy za kilka dni.


Offline bart111

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 172
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Touch Jade 3G, Acer n310, Jornada 6
ROM Acer n300 v1.00.15
« Odpowiedź #6 : Marzec 15, 2006, 10:33:11 »
a u mnie sa prbolemy.. rozpakowalem zipa (WWE), wrzucilem na pusta, sformatowana w FAT16 karte, robie reset trzymajac on/off, pokazuje sie napis Download from SD card i tyle
sprzet sie odpala i nic sie nie wgrywa
albo ze mnie dzis taka zamotana lama albo jest jakis prbolem
wytlumaczcie mi to lopatologicznie (jak ostatniemu oslowi) plz :)

pozdr.


Offline patyx

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
ROM Acer n300 v1.00.15
« Odpowiedź #7 : Marzec 15, 2006, 10:45:04 »
też mam prośbę o instrukcję wgrania ROMu oraz info który z plików mam zainstalować na FTP jest ich kilka.


Offline Yodek

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
ROM Acer n300 v1.00.15
« Odpowiedź #8 : Marzec 15, 2006, 10:50:56 »
plik: ftp://ftp.support.acer-euro.com/handheld/n300/osimage/Acer_n300_SD_ROM_WWE_1_00_15.zip

1. sciagnac (najepiej dl managerem - flashget,getright, zeby bledow nie bylo)
2. rozpakowac zip, 4 pliki musa byc w katalogu ACERN300 na sformatowanej w FAT16 karcie SD
3. hard reset
4. kiedy pojawi sie czarny ekran, trzymac przycisk POWER az pojawi sie odliczanie, po czym pojawi sie napis 'downloading from sd card'
5. po 5-10 sekundach bootloader zacznie sciagac pliki i pozniej flashowac ROM
6. pojawi sie napis 'update finished' (teraz wygrywal sie nowy bootloader), po ktorym zrobic hard reset i postepowac tak jak w punkcie 3 i 4, jednak tym razem po skonczonej operacji 5 sekund po napisaie 'update finished' pda sie samo zresetuje i zaladuje sie nowiutenki windows05 :)


Offline bart111

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 172
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Touch Jade 3G, Acer n310, Jornada 6
ROM Acer n300 v1.00.15
« Odpowiedź #9 : Marzec 15, 2006, 11:19:52 »
dzieki :) problemem byl brak katalogu - juz mam nowy ROM :)


Offline mzwierzy

  • Newbie
  • Wiadomości: 28
ROM Acer n300 v1.00.15
« Odpowiedź #10 : Marzec 15, 2006, 11:24:35 »
Moje 3 grosze dotyczące nowego ROMU europejskiego:

1. Użytkownicy chińskiego ROMu nie muszą dwa razy flaschować naleśnika bo mają już wgrany najnowszy bootloader.
2. Nie próbójcie wgrywać na razie żadnej z dostępnych polonizacji bo nie działają z najnowszym romem na 100%. W większości przypadków po spolszczeniu pozostaje tylko HR.
3. Twarde resety przy nowym ROMIE nie są zabójcze.


Offline PawelP7

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1204
  • Sprzęt: Samsung Galaxy , Asus Transformer TF101
ROM Acer n300 v1.00.15
« Odpowiedź #11 : Marzec 15, 2006, 11:49:01 »
Mam zrobiony backup, czy jak przywróce go na nowym sytemie to będzie wszystko kompatybilne??

Były: Nec e228, Nec Mobile Pro 780, Acer n311, HTC Wizard, HTC Universal, Toshiba g900, HP rz1710, Nokia E51, Palm Treo 750v, Palm Centro, OQO 01+, Motorola v8, Nokia E90, HTC Alpine, HTC HD, Toshiba g910, HTC Desire, HTC HD 2,

Offline bart111

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 172
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Touch Jade 3G, Acer n310, Jornada 6
ROM Acer n300 v1.00.15
« Odpowiedź #12 : Marzec 15, 2006, 11:55:37 »
chyba tylko PIM da sie przywrocic  z backup'u


Offline PawelP7

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1204
  • Sprzęt: Samsung Galaxy , Asus Transformer TF101
ROM Acer n300 v1.00.15
« Odpowiedź #13 : Marzec 15, 2006, 12:05:43 »
A czy da się jakoś sformatować kartę bez czytnika do fat16??

Były: Nec e228, Nec Mobile Pro 780, Acer n311, HTC Wizard, HTC Universal, Toshiba g900, HP rz1710, Nokia E51, Palm Treo 750v, Palm Centro, OQO 01+, Motorola v8, Nokia E90, HTC Alpine, HTC HD, Toshiba g910, HTC Desire, HTC HD 2,

Offline plepiarz

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
ROM Acer n300 v1.00.15
« Odpowiedź #14 : Marzec 15, 2006, 12:16:56 »
Witam,

czy jest gdzieś lista zmian? Bo póki co mój acer działa idealnie i nie mam ochoty ustawiać i wgrywać programy do niego od nowa bez potrzeby.


Offline Andrzej_M

  • Newbie
  • Wiadomości: 23
ROM Acer n300 v1.00.15
« Odpowiedź #15 : Marzec 15, 2006, 12:24:40 »
Cytat: "mzwierzy"
Moje 3 grosze dotyczące nowego ROMU europejskiego:

2. Nie próbójcie wgrywać na razie żadnej z dostępnych polonizacji bo nie działają z najnowszym romem na 100%. W większości przypadków po spolszczeniu pozostaje tylko HR.



Jak to nie dzialaja. Wgralem spolszczenie ze serwera Acera i wszystko dziala i jest po polsku.

A co do HR to ktos juz pisal ze na chinskim romie tez mu sie powiesil na amen i musial wgrywac ponownie - moze na europejskim bedzie lepiej.


Offline PawelP7

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1204
  • Sprzęt: Samsung Galaxy , Asus Transformer TF101
ROM Acer n300 v1.00.15
« Odpowiedź #16 : Marzec 15, 2006, 12:26:58 »
Znalazłem dobry program do formatowania http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=3230

Były: Nec e228, Nec Mobile Pro 780, Acer n311, HTC Wizard, HTC Universal, Toshiba g900, HP rz1710, Nokia E51, Palm Treo 750v, Palm Centro, OQO 01+, Motorola v8, Nokia E90, HTC Alpine, HTC HD, Toshiba g910, HTC Desire, HTC HD 2,

Offline PawelP7

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1204
  • Sprzęt: Samsung Galaxy , Asus Transformer TF101
ROM Acer n300 v1.00.15
« Odpowiedź #17 : Marzec 15, 2006, 13:34:21 »
Cytat: "mzwierzy"
Moje 3 grosze dotyczące nowego ROMU europejskiego:

1. Użytkownicy chińskiego ROMu nie muszą dwa razy flaschować naleśnika bo mają już wgrany najnowszy bootloader.
2. Nie próbójcie wgrywać na razie żadnej z dostępnych polonizacji bo nie działają z najnowszym romem na 100%. W większości przypadków po spolszczeniu pozostaje tylko HR.
3. Twarde resety przy nowym ROMIE nie są zabójcze.



Masz racje nie instalujcie spolszczenia! Spolszczenie nie jest jeszcze dostosowane i mogą z nim być puźniej problemy, sam przed chwilą nie mogłem wpisać kodu dostępu bo nie było klawiatury!

Były: Nec e228, Nec Mobile Pro 780, Acer n311, HTC Wizard, HTC Universal, Toshiba g900, HP rz1710, Nokia E51, Palm Treo 750v, Palm Centro, OQO 01+, Motorola v8, Nokia E90, HTC Alpine, HTC HD, Toshiba g910, HTC Desire, HTC HD 2,

Offline chato.pl

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
ROM Acer n300 v1.00.15
« Odpowiedź #18 : Marzec 15, 2006, 13:37:45 »
no to się w końcu zdecydujcie - działa czy nie :?:

'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

Offline PawelP7

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1204
  • Sprzęt: Samsung Galaxy , Asus Transformer TF101
ROM Acer n300 v1.00.15
« Odpowiedź #19 : Marzec 15, 2006, 13:40:15 »
Napewno nie działa jak mamy ustawiony kod i resetujemy palmtopa to wtedy nie wyświetla się klawiatura. Odinstalowałem spolszczenie z poziomu PC. Być może to jedyna niezgodność z nowym systemem.

Były: Nec e228, Nec Mobile Pro 780, Acer n311, HTC Wizard, HTC Universal, Toshiba g900, HP rz1710, Nokia E51, Palm Treo 750v, Palm Centro, OQO 01+, Motorola v8, Nokia E90, HTC Alpine, HTC HD, Toshiba g910, HTC Desire, HTC HD 2,

_Morf_

  • Gość
ROM Acer n300 v1.00.15
« Odpowiedź #20 : Marzec 15, 2006, 14:43:08 »
Cytat: "PawelP7"
Napewno nie działa jak mamy ustawiony kod i resetujemy palmtopa to wtedy nie wyświetla się klawiatura. Odinstalowałem spolszczenie z poziomu PC. Być może to jedyna niezgodność z nowym systemem.


Eee to lipa :D. Poczekam troche i zobaczymy co działa/niedziała pod nowym ROM'em.
Jeżeli wczytam nowy ROM to pousówa mi programy z Program Files ?.
=====
Znajdłem opcję archiwizuj wszystko :D tylko nie wiem czy rejestr też jest archiwizowany  :? ?
Jest  :D.


Offline K4r0l

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 155
  • Challenge accepted!
    • http://karol.szastok.net
  • Sprzęt: HTC Desire 500 DualSIM
ROM Acer n300 v1.00.15
« Odpowiedź #21 : Marzec 15, 2006, 14:58:41 »
Hmm, a ja własnie wgrałem nowy ROM, zacząłem ustawiać sobie wszystko ładnie, wszedłem do Backlight, i nie mogę zamknąć tego okienka, nie ma górnej belki z X :(
SR i póki co jest OK.
Na moje oko, jest więcej Wolnej pamięci dla Programów.
Nowy menadżer BT 8) - znaczy nowsza wersja.


_Morf_

  • Gość
ROM Acer n300 v1.00.15
« Odpowiedź #22 : Marzec 15, 2006, 15:02:47 »
Cytat: "K4r0l"
...wszedłem do Backlight, i nie mogę zamknąć tego okienka, nie ma górnej belki z X :(
SR i póki co jest OK.



Ja miałem to samo czasami z okienkiem Programs ale w [1.00.08] raz udało mi się je jakoś wyłączyć ale generalnie tak jak ty ratowałem się SR.

Spróbuj zainstalować InClose Mobile :roll:.


Offline majcool

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 143
ROM Acer n300 v1.00.15
« Odpowiedź #23 : Marzec 15, 2006, 15:14:38 »
Cytat: "plepiarz"
Witam,
czy jest gdzieś lista zmian? Bo póki co mój acer działa idealnie i nie mam ochoty ustawiać i wgrywać programy do niego od nowa bez potrzeby.



Jest takie powiedzenie- lepsze jest wrogiem dobrego.
Moj tez dziala idealnie, zadnych soft resetow itp., wiec na razie nie zmieniam.
Sciagne na karte i bede trzymal dla spokoju...
Jakos przeszla mi ostatnio ochota na eksperymenty


Offline PawelP7

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1204
  • Sprzęt: Samsung Galaxy , Asus Transformer TF101
ROM Acer n300 v1.00.15
« Odpowiedź #24 : Marzec 15, 2006, 15:19:16 »
Dodano osługę wysokiej jakości słuchawek na bluetooth w bluetooth manager, na ekranie today standardowo jest stan WiFi, dodano stan bateri ( zmienia się gdy jest ładowany ) w ustawieniach>połączenia dodali Wireless Manager który wyświetla dostępne sieci i ich status. Coś jeszcze??

Były: Nec e228, Nec Mobile Pro 780, Acer n311, HTC Wizard, HTC Universal, Toshiba g900, HP rz1710, Nokia E51, Palm Treo 750v, Palm Centro, OQO 01+, Motorola v8, Nokia E90, HTC Alpine, HTC HD, Toshiba g910, HTC Desire, HTC HD 2,

_Morf_

  • Gość
ROM Acer n300 v1.00.15
« Odpowiedź #25 : Marzec 15, 2006, 15:40:24 »
Zmienili sposób wyświetlania daty na "Dzisiaj". Moim zdaniem na plus bo wiadomo co za dzień tygodnia jest ;]. A stan naładowania to średni pomysł bo wole poziomą belkę u góry ekranu. No i po resecie widać ekranik "Windows Mobile"


Offline novy

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
ROM Acer n300 v1.00.15
« Odpowiedź #26 : Marzec 15, 2006, 16:15:31 »
A co z odtwarzaniem MP3 ? Poprawili blad powodujacy trzaski ?


Offline bart111

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 172
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Touch Jade 3G, Acer n310, Jornada 6
ROM Acer n300 v1.00.15
« Odpowiedź #27 : Marzec 15, 2006, 16:20:10 »
tak, muzyka juz bez trzaskow sie odtwarza - przynajmniej przez godzine mojego sluchania bylo pieknie :)


_Morf_

  • Gość
ROM Acer n300 v1.00.15
« Odpowiedź #28 : Marzec 15, 2006, 16:34:06 »
Ja wam wszystko powiem jutro bo teraz wgrywam programy :) jakaś godzinka i będzie ok :P.


Offline Yodek

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
ROM Acer n300 v1.00.15
« Odpowiedź #29 : Marzec 15, 2006, 17:55:03 »
Potwierdzam, trzaskow juz nie ma :)
Poprawili tez minimalnie odbior WiFi (pare metrow wiecej) oraz BT (2 m wiecej) ;)
Poza tym wydajnosc w odtwarzaniu filmow sie nie zmienila, ale za to sie nie wiesza, no i poprawnie rozpoznaje CPU w TCPMP