Autor Wątek: N300 F.A.Q. [V.29.07.2006]  (Przeczytany 59332 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline chato.pl

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
N300 F.A.Q. [V.29.07.2006] +Klawiatura USB+
« Odpowiedź #90 : Czerwiec 22, 2006, 14:48:19 »
gdzie dorzucony :?:

'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

PDAclub.pl

N300 F.A.Q. [V.29.07.2006] +Klawiatura USB+
« Odpowiedź #90 : Czerwiec 22, 2006, 14:48:19 »
R E K L A M A:


Offline K4r0l

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 155
  • Challenge accepted!
    • http://karol.szastok.net
  • Sprzęt: HTC Desire 500 DualSIM
N300 F.A.Q. [V.29.07.2006] +Klawiatura USB+
« Odpowiedź #91 : Czerwiec 22, 2006, 14:57:43 »
Na obrazku :)
Podmieniłem plik n311.jpg


Offline chato.pl

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
N300 F.A.Q. [V.29.07.2006] +Klawiatura USB+
« Odpowiedź #92 : Czerwiec 22, 2006, 15:01:42 »
aaaa

'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

Offline K4r0l

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 155
  • Challenge accepted!
    • http://karol.szastok.net
  • Sprzęt: HTC Desire 500 DualSIM
N300 F.A.Q. [V.29.07.2006] +Klawiatura USB+
« Odpowiedź #93 : Czerwiec 26, 2006, 09:12:49 »
Teraz test "ebook":
IE - odświeżanie strony (z RS-MMC) co 5min - podświetlenie na Power Saving (7 znacznik od dołu) - wygaszanie ekranu wyłączone.


Offline gbur

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
N300 F.A.Q. [V.29.07.2006] +Klawiatura USB+
« Odpowiedź #94 : Sierpień 09, 2006, 16:31:23 »
Mam pyatnie - zainstalowałem programik z FAQ UBOOK reader ale nie obsługuje on Polskich znaków chooociaż w moim Acerze  310 word doskonale obsługuje Polskie znaki czy  to kwestia programu obsługującego polsie znaki?
Macie może jakiś lepszy programik do czytania książek w RTF i TXT?
Szukam też programiku do przeglądania zdjęć .
Dzięki autorowi za FAQ mam mojego helda od wczoraj i bardzo mi pomogło!


Offline gbur

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
N300 F.A.Q. [V.29.07.2006] +Klawiatura USB+
« Odpowiedź #95 : Sierpień 09, 2006, 18:15:18 »
ok wiem jak podmienić polskie znaki ale za nic w świecie nie mogę dostac się do katalogu windows w moim PDA - jest jakoś zabezpieczony???


Offline nox_

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 71
    • http://nox.boo.pl/
  • Sprzęt: E-Ten M700 + 2GB, Nokia 6670
N300 F.A.Q. [V.29.07.2006] +Klawiatura USB+
« Odpowiedź #96 : Sierpień 10, 2006, 17:18:46 »
a ja mam pytanie z innej beczki

czy sa jakies wiesci kiedy wyjdzie nowa wertsja romu?


Offline Googs

  • Newbie
  • Wiadomości: 18
N300 F.A.Q. [V.29.07.2006] +Klawiatura USB+
« Odpowiedź #97 : Wrzesień 03, 2006, 15:29:01 »
Krótko i na temat: Zastanawiam się nad kupnem tego sprzętu (dokładnie N311), warto? Liczę się z każdym komentarzem ponieważ jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o PPC. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi...

Aha, i sprawuje się procesor? Daje radę? Słyszałem, że niekiedy nie radzi sobie...

Pozdrawiam!


Offline silentjob

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 3733
N300 F.A.Q. [V.29.07.2006] +Klawiatura USB+
« Odpowiedź #98 : Wrzesień 03, 2006, 15:56:47 »
Przeczytaj ten wątek raz jeszcze od początku i tym razem dokładnie :). Do tego opcja szukaj też nie zaszkodzi ;).


Offline pisarz

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 512
  • Sprzęt: Toshiba G900 @ XIP 20757 + 2GB oraz HTC Artemis @ Artemis Touch + 8GB SDHC
N300 F.A.Q. [V.29.07.2006] +Klawiatura USB+
« Odpowiedź #99 : Wrzesień 03, 2006, 16:23:01 »
Cytat: "Googs"
Krótko i na temat: Zastanawiam się nad kupnem tego sprzętu (dokładnie N311), warto? Liczę się z każdym komentarzem ponieważ jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o PPC. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi...

Aha, i sprawuje się procesor? Daje radę? Słyszałem, że niekiedy nie radzi sobie...

Pozdrawiam!

wsystko masz opisane juz w temacie :> czytanie nie boli. Co do procesora to zalezy co masz na mysli :>

Toshiba G900 @ XIP 20757 + 2GB oraz HTC Artemis @ Artemis Touch + 8GB SDHC

Offline Googs

  • Newbie
  • Wiadomości: 18
N300 F.A.Q. [V.29.07.2006] +Klawiatura USB+
« Odpowiedź #100 : Wrzesień 03, 2006, 17:30:48 »
Generalnie chodziło mi o to, czy Wy jako użytkownicy N311 jesteście z niego zadowoleni, czy spełnia wasze wymagania, pracuje dobrze, czy czasami macie ochotę go rzucić o ścianę.


Offline chato.pl

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
N300 F.A.Q. [V.29.07.2006] +Klawiatura USB+
« Odpowiedź #101 : Wrzesień 03, 2006, 18:26:39 »
wszystko znajdziesz naszych postach umieszczoych w tym dziale




'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

Offline longu

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
N300 F.A.Q. [V.29.07.2006] +Klawiatura USB+
« Odpowiedź #102 : Październik 20, 2006, 17:33:32 »
Nie wiem, czy było już podawane (kiedyś przeczytałem cały wątek i nie chce mi się drugi raz). Teraz przejrzałem tylko pierwszą stronę i nie znalazłem - jakby kogoś interesowało, jak wygląda od środka naleśnik:
http://drak.ucw.cz/~ebik/n300/
Pozdrowionka.

iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

Offline Samezrp

  • Newbie
  • Wiadomości: 39
N300 F.A.Q. [V.29.07.2006] +Klawiatura USB+
« Odpowiedź #103 : Grudzień 07, 2006, 19:35:42 »
dzisiaj w zasadzie z pewnością (w moim przypadku 99.99%) doszedłem czemu a w zasadzie kiedy wyładowuje się bateria samoistnie. Otóż po wyłączeniu i włączeniu HOLD ta małpa dalej żre prąd. Robiłem tak, żeby przez przypadek się nie włączył, ale jak widzę prawdopodobieństwo, że się włączy jest mniejsze niż pewność, że się rozładuje.
Być może przy włączonym HOLD nie jest w stanie wejść w stan uśpienia?
Sprawdźcie u siebie czy tak czasem nie jest, żeby ew. potwierdzić moje odkrycie.


Offline Renexius

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 152
  • Sprzęt: Desire, Galaxy S
N300 F.A.Q. [V.29.07.2006] +Klawiatura USB+
« Odpowiedź #104 : Grudzień 31, 2006, 12:18:33 »
Cytat: "Samezrp"
dzisiaj w zasadzie z pewnością (w moim przypadku 99.99%) doszedłem czemu a w zasadzie kiedy wyładowuje się bateria samoistnie. Otóż po wyłączeniu i włączeniu HOLD ta małpa dalej żre prąd. Robiłem tak, żeby przez przypadek się nie włączył, ale jak widzę prawdopodobieństwo, że się włączy jest mniejsze niż pewność, że się rozładuje.
Być może przy włączonym HOLD nie jest w stanie wejść w stan uśpienia?
Sprawdźcie u siebie czy tak czasem nie jest, żeby ew. potwierdzić moje odkrycie.



Postanowiłem sprawdzić czy masz racje i w moim przypadku sie to całkowicie nie potwierdza. Niezależnie w jakich warunkach wł holda to bateria pozostaje tak samo albo w długich okresach czasu minimalnie spada. Pozdrawiam


Offline qrees

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 133
  • Sprzęt: HTC Desire
N300 F.A.Q. [V.29.07.2006] +Klawiatura USB+
« Odpowiedź #105 : Grudzień 31, 2006, 13:10:00 »
Cytat: "rnx"
Cytat: "Samezrp"
dzisiaj w zasadzie z pewnością (w moim przypadku 99.99%) doszedłem czemu a w zasadzie kiedy wyładowuje się bateria samoistnie. Otóż po wyłączeniu i włączeniu HOLD ta małpa dalej żre prąd. Robiłem tak, żeby przez przypadek się nie włączył, ale jak widzę prawdopodobieństwo, że się włączy jest mniejsze niż pewność, że się rozładuje.
Być może przy włączonym HOLD nie jest w stanie wejść w stan uśpienia?
Sprawdźcie u siebie czy tak czasem nie jest, żeby ew. potwierdzić moje odkrycie.



Postanowiłem sprawdzić czy masz racje i w moim przypadku sie to całkowicie nie potwierdza. Niezależnie w jakich warunkach wł holda to bateria pozostaje tak samo albo w długich okresach czasu minimalnie spada. Pozdrawiam

A ja powiem, że HOLD zdecydowanie nie powstrzymuje przed rozładowaniem baterii. Zostawiłem Pocketa na noc z prawie na 100% naładowaną beterią, włączyłem HOLD'a i rano zastałem go rozładowanego do 0 (około 10 godzin). HOLD był na 100% włączony. Potem testowałem i włączenie HOLD'a nie wprowadza w stan uśpienia (sprawdzałem przy odtwarzaniu muzyki i z innymi programami).

Może to zależy od modelu? albo od systemu?


Offline Renexius

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 152
  • Sprzęt: Desire, Galaxy S
N300 F.A.Q. [V.29.07.2006] +Klawiatura USB+
« Odpowiedź #106 : Styczeń 03, 2007, 13:37:52 »
Chyba nie do końca rozumiem. Ja sprawdzałem holda przy wyłączonym pockecie. Przy włączonym wydaje mi się logiczne że się rozładuje po takim czasie.


Offline chato.pl

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
N300 F.A.Q. [V.29.07.2006] +Klawiatura USB+
« Odpowiedź #107 : Luty 24, 2007, 23:35:07 »
kolejna propozycja w temacie zewnętrznej klawiatury (choć nie z myślą o naleśniku ją stworzono ;) )


'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

Offline Terrmit

  • Newbie
  • Wiadomości: 32
N300 F.A.Q. [V.29.07.2006] +Klawiatura USB+
« Odpowiedź #108 : Marzec 03, 2007, 19:27:27 »
Gdzie taką klawiaturę dostać ? Jak się na niej pracuje ?


Offline Mcgiver

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 382
    • http://www.Maxi-PDA.prv.pl
  • Sprzęt: Acer N311 WM6.1
Odp: N300 F.A.Q. [V.29.07.2006] +Klawiatura USB+
« Odpowiedź #109 : Lipiec 27, 2007, 11:51:09 »
Gdzie taką klawiaturę dostać ? Jak się na niej pracuje ?


poszukaj na eBay w USA lub na zachodzie europy. Tam ją widziałem.
rajzuj również na allegro.
pozdrawiam

Polecam:

Offline MaciejK

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 706
  • Sprzęt: HD2, Iphone 3gs 32gb
Odp: N300 F.A.Q. [V.29.07.2006]
« Odpowiedź #110 : Grudzień 27, 2007, 21:11:02 »
Witam mam taki problem gdyz Acer sie nie komunikuje z Pc robilem Hr zmienialem porty i nic wogule nie wykrywa urzadzenia co moze byc problemem ??


Warsztat 4x4 Modyfikacje Aut Ternowych Na Wyprawy i Przeprawy, Wyciągatki Zderzaki, Halogeny, Lifty Zawieszeń itp!
Za Pół roku w Polsce bedzie tak jak w Stanach Uwieżcie...

Offline AMi

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1767
  • Sprzęt: Nokia 7110
Odp: N300 F.A.Q. [V.29.07.2006]
« Odpowiedź #111 : Grudzień 27, 2007, 21:13:42 »
Np. firewall blokujący komunikację TCP na porcie 26675.

« Ostatnia zmiana: Grudzień 27, 2007, 21:15:46 wysłana przez AMi »

Offline MaciejK

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 706
  • Sprzęt: HD2, Iphone 3gs 32gb
Odp: N300 F.A.Q. [V.29.07.2006]
« Odpowiedź #112 : Grudzień 27, 2007, 21:24:54 »
Niestety nie mam zadnych Firewalli


Warsztat 4x4 Modyfikacje Aut Ternowych Na Wyprawy i Przeprawy, Wyciągatki Zderzaki, Halogeny, Lifty Zawieszeń itp!
Za Pół roku w Polsce bedzie tak jak w Stanach Uwieżcie...

Offline AMi

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1767
  • Sprzęt: Nokia 7110
Odp: N300 F.A.Q. [V.29.07.2006]
« Odpowiedź #113 : Grudzień 27, 2007, 21:27:52 »
Problemem może być również nieaktualizowany (np bez serwispaka 2) system XP.
I jeszcze 100 innych rzeczy.


Offline Garreth

  • Newbie
  • Wiadomości: 45
Odp: N300 F.A.Q. [V.29.07.2006]
« Odpowiedź #114 : Grudzień 28, 2007, 20:12:53 »
W ustawieniach polaczenia Active Sync wlaczy polaczenie przez USB, bo moglo sie wylaczyc.


Offline K4r0l

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 155
  • Challenge accepted!
    • http://karol.szastok.net
  • Sprzęt: HTC Desire 500 DualSIM
Odp: N300 F.A.Q. [V.29.07.2006]
« Odpowiedź #115 : Marzec 23, 2008, 16:33:42 »
Zbierając informacje:
Nieoficjalny WM6 dla n300 -> RapidShare lub MegaUpload lub PL
Więcej informacji w wątku.
Do instalacji WM6 wymagany jest ROM 1.00.24 do pobrania -> eDisk CZ lub PL

« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2008, 20:51:48 wysłana przez K4r0l »

Offline adgl

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: N300 F.A.Q. [V.29.07.2006]
« Odpowiedź #116 : Czerwiec 30, 2008, 21:36:23 »
Jestem nowy wiec prosze o wytlumaczenie jak zainstalowac ROM 1.0.0.24. i dlaczego musze to zrobic przed instalacja WM6. Ja zainstalowalem WM6 odrazu i nie dziala mi tylko Bluetooth narazie nie wiem jak sobie z tym poradzic.
Szukalem na tym forum wiec prosze o konkretna odp bo nigdzie nie znalazlem jak zainstlowac ROM 1.0.0.24 czy tak samo jak WM6 ???
skad mozna sciagnac WM5 1.0.0.15 a skad WM6.1 ??? bylbym ogromnie wdzieczny za pomoc.


Offline sebstb

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: N300 F.A.Q. [V.29.07.2006]
« Odpowiedź #117 : Grudzień 22, 2009, 13:25:32 »
Witam jestem nowym użytkownikiem acerka n300 miałem w nim fajne menu gdzie można było wejść w menu były tam nażędzia ustawienia multimedia programy i tak dalej. teraz muj palm wygląda tak  :(  

http://media2.pl/i/galerie/102/149.jpg

Co mam zrobić aby odzyskać stare menu lub czy ma ktoś do tego takiego softa skurkę czy coś ???
TO CHYBA PRZEZ TWARDY RESET WSZYSTKO USUNEŁO SPOLSZCZENIE JUŻ WGRAŁEM ALE Z RESZTĄ NIE DAM SOBIE RADY.
I TAM NA FOTCE GDZIE NA DOLE JEST KONTAKTY I KALENDAŻ TO KIEDYŚ WŁAŚNIE BYŁO MENU I COŚTAM JESZCZE PROSZE O POMOC FACHOWCA
Napisane: Grudzień 22, 2009, 13:00:25
Niestety nie mam zadnych Firewalli



To nie musi być Firewall.
Możliwe że nie jesteś zalogowany jako administrator a jak nie to activesync zainstaluj